Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Благослава

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Благослава reacted to Пламъче in Тиквичките   
    Аз добавям настъргани сурови тиквички към зелена салата - съчетанието е изненадващо добро!
  2. Like
    Благослава reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Тиквичките   
    И аз много обичам тиквички, но ги ям просто като си ги гризя с препечена филийка и не ги готвя. Когато не ме мързи - си ги правя на салата, като добавям домат, пресен лук, копър, лимонов сок и евентуално малко сирене за подсоляване. Много е свежо и вкусно - става като шопска салата, но вкусът е по-мек, т.к. тиквичката не е така водна и е по-сладка от краставицата.
    Впрочем, и големите зрели тикви - също са вкусни сурови. Тях ги обичам настъргани и с мед, също може върху препечена филийка.
  3. Like
    Благослава reacted in Разпознаване на жив Учител   
    Истинският Учител се разпозава с душата и сърцето.Той е в състояние да те дари с вечен живот,като Буда например.В планините на Индия има духовни Учители на възраст над 2000 години, в състояние на медитация, черпейки енергия от любовта към човечеството.На всяко ниво на пробуденото човешко съзнание има учител, който те води, просто трябва да си направиш съзнателния избор, за духовно израстване.Да се доближаваш до Бога, да трупаш любов, независимо от ситуациите и уроците, които ти се задават.
  4. Like
    Благослава reacted to Диляна Колева in Разпознаване на жив Учител   
    Ще споделя това което ме впечатли в една от книгите на Е.Кейси, човекът работил с акашовите хроники и оставил след себе си десетки хиляди досието и биографии на хора потърсили помощ при него.
    При около 10 000 регистрирани случай на по- малко от 20 човека той е казал, че следващото им идване на Земята ще бъде изцяло по тяхно желание.
    Според него (и не само) душата попаднала тук има един урок, да развие и работи с Любовта, да усвои магията на даването и приемането, чрез помагане и отдаденост на другите. След като усвои тези уроци, тя няма повече работа тук, както казва той Бог има много домове и Земята е само един от тях, тук ли си!?- това ти е работата.
    След като човек усвои тези уроци, ако реши да се върне на Земята, то това е с цел мисия, той е вече завършена душа в този еволюционен цикъл и идването му отново тук е да даде, знания, уроци, тема. Тези души могат да бъдат навсякъде край нас, те работят в малки групи, имат точно определена цел и когато решат, че са направили това за което са дошли си отиват.
    Друга душа е съвършената душа, ако реши да дойде, то е за кратко и с цел себеотдаване, дарява себе си в полза на всички, жертва се.
    А нашата работа е да учим и това може да стане в най- обикновени условия, една от малкото, на които е казано, че следващо връщане ще е по нейно желание е жена, домакиня, отдала живота си в полза на всички с които се е срещнала, отдадена на семейството и приятелите си. Това като за последно разбира се, но дава идеята, че да завършиш цикъла не е нужно да правиш нещо велико, а просто да бъдеш и да даваш. Тайната е в намерението, а не в действието.
    Първият учител сам на себе си е човекът. Другите, няма как да не ги разпознаем.
  5. Like
    Благослава got a reaction from aiia in Разпознаване на жив Учител   
    Всеки следващ живот е развитие и еволюция и никъде не е казано ,че трябва да е само цветя и радост.
    Мъката ,трудностите,изпитанията са инстроменти на ученето ,освен това преди всяко прераждане избираме
    мястото, семейството и част от изпитанията които ще са полезни за учението и изрстването ни.
    Ученето не е само забава ,а е осъзнато и трудно пътуване през живота.Никой учител и най възвишения и мъдър учител
    не може да ви научи и помогне ако сам не се потрудите да нучите урока си.
    "Дори може да ни оставят към следващата еволюционна вълна. Тази на сегашните животни."-а това е несериозно изказване
    твърде лаично и наивно....
  6. Like
    Благослава reacted in Разпознаване на жив Учител   
    Станимир е много прав в потока си на мисли.Бих добавила от себе си следното, че Бог дава светлина, знания на човек, когато е готов.Когато съзнанието е отворено, когато се извиси на необходимото ниво.Разпознаването във физическия свят може би е като намиране на светлина, прояснение.Учителят е този, който предава знанието си на готовата душа.Моя приятелка ми казваше:"А бе ти знаеш ли, за нещо или за ситуация- ти си готова"Аз се чудя и тя вижда нещата отстрани, че са точно такива.Много са нивата на духовно израстване за една човешка душа.На едно ниво ти си учител в ситуацията, на друго си ученик във взаимоотношенията.Просто съзнанието трябва да бъде будно, и се радва на изпитанията. В този свят идваме да трупаме опитности, да израстваме духовно.

    Някой път някой казва:"Да видим какво Учителя прави"Че ако вие знаехте какво Учителят прави, то е хубаво!Вие се спирате на дрипите на Учителя, на неговите дрехи.Това не е Учителят.Това е една външна обвивка.У един Учител в пълния смисъл на думата има знание, има връзка с известно Общество на Съвършени същества, разговаря се с тях.

    Запалена свещ 23.09.1936г.ООК "Запалена свещ''
  7. Like
    Благослава reacted in Разпознаване на жив Учител   
    Когато ученикът е готов, учителят сам ще се появи.

    Може привидно да изглежда, че ние търсим учител, но в действителност учителят търси нас.
    Да пишем как се разпознава учителят и прочие, означава, че все едно го търсим някъде.
    Ние сами поставяме рамките.
×
×
  • Добави...