Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sorsi

Участници
  • Общо Съдържание

    52
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Sorsi

  1. На слепия е безсмислено да се говори за светлината или да се доказва нейното съществуване един ден като прогледне просто ще я види и той. Учителя не случайно казва "Истината не се доказва"
  2. Негъра представлява низша природа в тебе, с която досега си бил в хармония, но вече се явява желание да се бориш с нея и да се справиш. Полицая е кармична сила с която трябва да работиш за да справиш с негъра съответно да пострадаш малко да изтърпиш неприятна промяна която е за добро и ако успееш ще промениш нещо негативно в себе си за добро. Този сън показва началото на процеса, но от теб зависи дали си готов да търпиш до край за да стане необходимата промяна.
  3. Водата е символ на астрала. Просто си овладяла много добре някоя от чувствените сфери, в който работиш активно напоследък. Най-вероятно се проявява на физическо поле с това, че неща, които са те дразнели и са разваляли комфорта ти по някакъв начин вече не могат да го правят. Втората част е показва, че прекарваш повече от необходимото време в тази сфера и ти е трудно да излизаш, налага се помощници от невидимия свят да те изкарват. Това предполагам се проявява като, че се отдаваш твърде много на чувствени състояния и не мислиш достатъчно или практикуваш духовни практики като медитация повече от необходимото в тази сфера.
  4. Отново съм съгласен с томи и ще дам още пояснения. Първо няма нищо лошо да се разучава слабо и любителски както е направил Станимир. Проблемите идват ако се занимаваш по-сериозно и особено ако се опиташ да станеш професионалист. Това, че шаха развива ума е лъжа. Кара те да смяташ като идиот сваля мисълта ти и я натоварва жестоко, нещо от което всички духовни практики се опитват да изчистят човек. Като цяло е проводник на едно изключително неприятно електрично течение, което огрубява, изсушава човека и осакатява чувствата му. Не на последно място това е състезателна игра, в която трябва да победиш друг човек, което допълнително генерира лоши чувства. Както казва Учителя 'в състезанието няма любов'.
  5. Аз съм шахматист и напълно споделям мнението на томи. На никой не препоръчвам да записва детето си на шах.
  6. Съгласен съм с горните две мнения. Преди не, че хората са били толкова по-различни просто условията са ги принуждавали да си стоят заедно. Според мене основния ключ за една дълготрайна и хубава връзка е това дали човек обича повече себе си или партньора си. Ако и двамата са водени от щастието на другия имат всички предпоставки за дълга (цял живот) и истинска връзка, ако само единия е воден пак имат шанс, но доста по малък, ако и двамата са водени от личното си щастие каквито са над 95% от хората то работата им е спукана въпрос на време. Няма нищо сложно просто човек трябва да си отговори на въпроса защо търси връзка за да взима или за да дава. Да направиш другия щастлив или да бъдеш ти. Тук много хора биха отговорили, че искат и двамата да бъдат щастливи и да взимат и да дават, но водещия стремеж може да бъде само едното
  7. Самата идея, че някой, който носи живото Божие слово в себе си би го продавал за пари е налудничава. То е все едно да караш ферари и да искаш да ти се отплащат с трабанти. Това, че е пълно с хора, който учителстват и подвеждат другите правят друго престъпление много по съществено от това, че им взимат парите. Относно закона на темата аз го разбирам, че човек не трябва да продава същественото в себе си за фалшивото, както и да не изкушава другите да продадат същественото в себе си с пари. Но е вярно и буквално не случайно Учителя е предсказал, че България ще бъде първата страна, в която хлябът ще се раздава безплатно.
  8. Съгласен съм с мнението на Донка, но ще добавя, че според мене този закон забранява да правиш търговия с хляба. Не мисля, че си в нарушение ако си купиш хляб да се наядеш.
  9. Elica, водата символизира твоят астрален (чувствен свят), а това че се давиш проблеми в него. Трябва да намериш хармонията в чувствата си и ще се научиш да плуваш вместо да се давиш. Без да те познавам нямам идея каква е точно причината за проблемите, но най-често може да е проблем с партниора, несподелена любов и всякакви подобни терзания щом ти се дава от 2 години това е доста време - сериозни затруднения.
  10. Полагаш усилия и се опитваш да постигнеш нещо (нямам идея какво без да те познавам), но засега не успяваш. Липсва ти нещо малко за да разрешиш задачата си и предполагам е задача, която можеш само сама да разрешиш затова не можеш да получиш външна помощ. Този тип сънища са почти буквални и едва ли ше ти е от полза това. Потърси помощ от някой близък духовен човек, който те познава ако имаш такъв.
  11. Като някой ти се издразни на касата и те погледне на криво прихващаш повече, така че не се притеснявай :-)
  12. TreliKardia, съня ти като цяло отразява проблеми в чувствата. Това, че учиш в чужбина показва, че си навлезнала в път или място, което не е за теб и не принадлежиш там (освен ако нямаш желание да учиш в чужбина или планове да емигрираш, ако е така съня показва, че не трябва да го правиш) хотела с българи е заблудата за ума ти, че има нещо хубаво там място като за теб. Старата къща, старата жена и изсъхнала трева ти показват, че за момента си заработила с не добри чувства, който не дават плодове и в двора няма нищо друго освен изсъхнала трева. Внучките джуджета също показват низши чувства, който не могат да порастат на тази основа и няма смисъл да ги подхранваш само си хабиш енергията (чисто интуитивно бих предположил, че става дума за чувства към мъж, но това си е предположение). Огъня показва известно пречистване в теб, но не достатъчно, защото новите чувства (водата), която идва носи змии със себе си, който обективния ти ум счита за добри и се лъжеш, че си се пречистила затова ти се дават бели, но в съня виждаш истинската им форма (змия). В края на съня ти се показва, че трябва да изоставиш тези чувства, защото те няма да ти помогнат да стигнеш там дето искаш. Тълкуванието ми може да ти се стори малко абстрактно, но без да те познавам разбира се няма как да ти кажа към какво точно се отнася съня ти, но се надявам да успееш да го видиш и сама.
  13. Catch22, родила си ново красиво чувство в теб следствие от ново начало, което ще те излекува от досегашните вътрешни проблеми, който си имаш. Съня е много хубав, а това че си садила луковици е много хубаво работата със земята е супер полезна и според мене ти е допринесла. Както ти казах на лично повечето ти предишни сънища не бяха добри особено тоя със змията, но вече виждам, че си на прав път и няма от какво да се притесняваш
  14. query, да, но ако носиш отрицателни чувства към някого трябва да се стремиш да ги изправиш. Те са отрова, която разяжда от вътре, хубаво е да няма нито един човек за когото ако се сетиш да ти изплува отрицателно чувство. Ако има опитвай се да го облагородиш. Това е доста оф-топик за сънищата, но прецених, че е важно да ти го кажа.
  15. "Благодаря за отговора, но как да се избавя от това?" Защо искаш да се избавиш ако има някакви негативни чувства между вас ситуацията е коренно различна пиши ми на лични ако е така да не флоодиме темата.
  16. Не, не можеш да разбереш сънищата с обективно мислене и логика те важат само за физическия свят, все едно да искаш да видиш с уши или да чуеш с очи.
  17. Няма метод, по който да разбереш въпрос на вътрешен усет. Според мен в този сън е асоциация, но ще се въздържа да го тълкувам.
  18. Зависи от съня, възможно е и двете, имай предвид, че срещите с починали хора не винаги са срещи с тях често пъти се дават като символи или друго същество, което ума ти асоциира с този човек.
  19. query, най-просто казано това са измеренията, в който живеят чувствата ти, мислите ти, етерния двойник и другите три тела (причинно тяло, душа, дух) които, няма да коментирам, защото в тях с личност не може да се отиде. У човека, непрекъснато текат промени най-вече в чувствата и мислите му, сънищата отразяват тези промени показват му слабости, грешки, насоки за работа и резултати. Те помагат на човек да работи правилно. Хората с по-пробудено съзнание, често имат и преживявания в други сфери на съзнание, това са на практика други светове, тези опитности са изключително полезни, защото подготвят човека за 'деня', в който постигне съвършенство на физическия свят и отиде да живее другаде.
  20. TreliKardia, няма нищо чудно или притеснително в това, просто поддържаш връзка с този човек и си помагате във финните полета.
  21. Тълкуването на сънища е много отговорно и човек трябва да внимава да не внесе дисхармония с тълкуванието си у човека на когото е съня било то вярно или не до там точно. Аз лично избягвам да тълкувам сънища на непознати, на който смятам, че тълкуванието ми би им внесло дисхармония. Относно твърдението, че подобни сюжети се повтарят докато не ги разбереш ми се вижда съмнително, 95% от хората не разбират сънищата си, биха сънували едни и същи неща цял живот
×
×
  • Добави...