Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Chaos

Участници
  • Общо Съдържание

    61
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Chaos

  1. Някой би ли се осмелил да сподели личните си мотиви за практикуване на осъзнато сънуване и как го използва? Аз, като се замисля, май нямам такива причини, но пък при мен нещата стават сами. Имам предвид, че не си поставям за цел да съм съзнателна по време на съня, нито съм пробвала медитации и техники, които да предизвикат такъв сън. Имала съм случаи, в които осъзнатостта насън ми е пречила да изживея някоя емоция интензивно, да се "потопя" в екшъна, така да се каже. От четенето по други форуми съм останала с впечатлението, че много хора имат нереалистични очаквания. Общо взето, голяма част от тях искат да срещнат някое фантастично или митично същество, което да им предаде някакво готово и универсално знание, което пък ще им осигури безпроблемно съществуване, освобождавайки ги от нуждата да се справят с трудностите си и да мислят до живот. Зад външно демонстрираните духовни интереси прозират желания за контрол и предимство пред другите, "не толкова напреднали." Съдейки по моя опит с осъзнатото сънуване, мога да кажа, че подобни идеи са най-малкото смешни и срещата с духовни водачи по никакъв начин не ни освобождава от отговорността да живеем живота си. Изобщо не искам да омаловажавам осъзнатите сънища, при положение че аз лично съм имала полза от тях. Например, преди изпити съм сънувала осъзнато и съм виждала точните въпроси, реакции на преподавателите и на други хора около мен, неща, на които не съм отделила много внимание и т.н. Същото се е получавало преди интервюта за работа и други важни събития. НО! Всичко това ми се "показва" в съня при положение, че аз съм си свършила работите в будно състояние и съм упражнила способността си да мисля. Поне в моя случай е така. О, имам още един въпрос. Как се променят модели на поведение, нагласи, отношения по време на осъзнат сън, и редно ли е това да се прави без психотерапевт, да кажем, или някой който да може обективно да оцени ставащото? Защото, на всички ни се иска да вярваме, че можем да се справим сами, без да допускаме други в съкровеното си пространство, но си мисля, че са възможни жестоки грешки, особено ако липсва знание. Между другото, вчера се събудих от осъзнат сън, в който един пияница пееше руска романтична песничка. Вчерашният ден ми беше много нервозен, даже на два пъти бях на ръба да се развикам на когото трябва, но пък тази песничка зазвучаваше в главата ми и настроението ми моментално се оправяше, даже ситуациите сякаш започваха да изглеждат смешни. Такива ми работи с осъзнатите сънища...
  2. Силви, не мога да съм категорична в отговора си към теб, но се сетих за една позната, която имаше подобни сънища в продължение на месеци преди бала на дъщеря си, а и малко след това. Все очакваше нещо лошо да се случи, а съня просто е показвал дълбоката промяна, която настъпва в отношенията им: момичето на мама вече става самостоятелен човек, отива да учи в друг град, няма постоянно да е пред очите на родителите си... Естествено, че старите модели са неприложими в новата ситуация. Детето се развива и се променя. Споменаваш, че твоето дете е на три години, точно възрастта за тръгване на детска градина, което ти може би изживяваш като "болезнена раздяла", а тя пък символично се представя като смърт в съня ти. Понеже детето ти расте, отношенията ви също се променят, а когато е в такава ранна възраст, имам предвид тази на детето, нещата стават по-бързо и по-неочаквано. Тя вече не е твоето бебе и сънят показва, че трябва да го приемеш. Това си мисля аз.
  3. Аз сънувах, че съм на някакво гробище, мисля че имаше някакъв помен там, но бях с непознати хора. Стана ми много мъчно за тях, но не исках да плача пред хора, които виждам за първи път, така че запалих една свещ и си тръгнах. Избягах, по точно... На излизане от гробището видях една млада жена да копае гроб за себе си. Не знам как го разбрах това, но се спрях при нея. Тя ми обясни, че е болна от рак и се разплака, което ме накара да се почувствам още по-ужасно. Исках да направя нещо за нея, а нямах идея какво да е то, така че само се оглеждах и се чудех как да я разубедя. Изведнъж, пред погледа ми се показа една дума, която блестеше с една особена, тъмно червена светлина. Беше написана с латински букви. Успях да я прочета и да я изговоря, въпреки че ми беше абсолютно непозната, а и много дълга, с малко гласни. Не запомних думата, но голямо кълчене на езика беше докато я произнеса. После жената ми каза, че е здрава вече и си тръгна, а аз й казах да не се обръща.
  4. Mecholari, не знам как се случва така, но отново си изказал нещо, което аз съм премълчала, когато съм описвала този сън. В по-предишен пост спомена Искра. Казах си, че това е случайно, на много хора майките могат да се казват така. Сега пък, сякаш да го потвърдиш, си споменал "Искра от Слънцето". Това, което аз не написах беше, че дървото беше в двора на дядото на една приятелка от детството, която се казва Искра, а къщата наричахме "Слънцето" заради една много красива дърворезба на входа, която изобразяваше слънце. Сториха ми се маловажни тези подробности, затова и не писах за тях, а те явно са имали значение...
  5. Аз много често си ги сънувам моите хора. Не мога да кажа, че всички носят кой знае какви послания, но появата на баба ми насън е като безпощадна диагноза, че нещо в будния ми живот не е наред и трябва да се реже до здраво. Няма мърдане. Тя и приживе си беше такава, не пестеше истината, но много ме обичаше. Може би затова я сънувам точно преди критични събтия или когато трябва да разчиствам мътилки в личните си отношения. Благодарна съм, че ме посещава в съня ми.
  6. Righteous Brothers: You've Lost That Loving Feeling Песента е направена през 1964, но е една от най-слушаните песни в САЩ и Обединеното Кралство през двайсти век.
  7. Сънувах, че се катеря по едно дърво и се озовавам в космоса. После наблюдавах движенията в слънчевата система. Имаше нещо особено във Венера и Слънцето: движението на Венера приличаше на бягане и подскачане към слънцето, докато не застана точно пред него. Стори ми се много красиво всичко това, и някак спокойно-радостно. Изобщо нямам идея как да го тълкувам този сън.
  8. Хем скука, хем забавно. Може би от небето ти се казва да следваш набелязаните цели, но да не забравяш и за забавленията.Може и пътуване да те очаква, понеже пише за разширяване на познанията в по - долните тълкувания, а пътуването е свързано с широта. Според съновника, значи, всичко ми е ОК, даже малко трябва да му отпусна края (според теб, Христо). Ох, че ги обичам тези съновници!
  9. Хаха, това за Холандия- България как съм го изтълкувала като сън! Отдавна не гледам мачове на нашите, че се ядосвам. Извини ме, Христо, на мен си ми прозвуча точно като сън. Е, да се утеша, че щом си го споменал при съня, може и да има някакво значение за тълкуването. Между другото, много съм съгласна с това тълкувание на униформата в съновника. Нищо не мога да кажа по въпроса за намека. При мен, ако започна да храня мъж си е направо натъртване, не знам за другите. И за да не спамя, да си кажа моето съновидение. Сънувах, че участвам в семинар, организиран от Архангел Михаил и Гавраил, на тема "Как да си направим скука". Беше много забавно.
  10. Христо, мисля, че този сън има много общо предишния, който си пуснал за тълкуване. Униформата някак си отнема различията и е ясен знак за принадлежност към определена група със специални функции и задължения. Сякаш първия сън говори за някакво твое желание да се приобщиш и да посрещнеш адекватно нечии очаквания (преструвката в края на съня). Във втория сън, това другото, различното, което искаш да покриеш с униформата, е представено от затвореното и отчаяно циганче. Не е случаен факта, че то е на 11 години. Не съм много наясно с нумерологията, но знам, че 11 може да се разглежда като число на трансформацията. Като се замисля, то не е случайно и това, че употребяваш точно думата "циганин". Думата означава "недосегаем". Въпрос на лични асоциации е вече какво точно олицетворява циганчето за теб, но в моето съзнание сега изплува точно нежеланието на общността като цяло да се приобщи и да приеме определени норми. Този техен отказ ги поставя в позицията на отхвърлени, слаби и раними, в общество, в което един от критериите за успех е поне да си като другите, ако не можеш да си повече от тях. Та в този ред на мисли, като че ли ти се иска да пок(с)криеш тази различна, нецивилизована и първична част от себе си, за да "си свършиш работата" в обществото, както на всички ни се налага да го правим. И все пак, на тебе ти е нужно този малък хулиган в теб да живее, макар и озаптен в килия за известно време. . Този елемент 2:1 се повтаря два пъти в съня ти. Ти и якия пич се мъчите да убедите един циганин да живее; България (нашите) бие Холандия (другите, чуждите) 2:1 Ще оцелее твоето циганче, според мен.
  11. Напоследък много често ми се случва да чета и пиша в насън. Появяват се и много абстрактни символи, които не са ми познати и не мога и да ги намеря в речниците. Ще опиша накратко сънищата, които ме озадачават в последните дни. 1. Говорех с някакъв роднина на баща ми, който не съществува в действителност. Това беше един сладък шантав чичко по пижама, който ми обясняваше как вселената била създадена за него, за да достигне просветление. Докато говореше, мислите му се изобразяваха на един екран като фрактали и символи. Та един от тези символи приличаше на две спирали, които само се допират, малко като символа ин-ян, но тук спиралите бяха вертикални, също поместени в кръг. Уф, ще се разтърся още, този символ не ми излиза от главата. Странното в този сън беше, че аз чувах и разбирах думите му, но това, което се изобразяваше на екрана беше много по-вълнуващо и дълбоко от бесните му приказки. 2. Тази сутрин сънувах, че с баща ми сме в някакъв пощенски клон и той трябва да получи един пакет. Аз попълвах бланката вместо него. Не знам защо трябваше да попълня и своето име. Написах го правилно, но колкото и пъти да се опитвах да напиша името на баща ми, все пишех "СЛЪНЦЕ" с червено мастило. Татко най-накрая взе формуляра от мен и се подписа под това име-Слънце.
  12. На мен ми звучи сякаш в теб се помещава и учителя, и ученика. Способен си обективно да погледнеш на нещата от позицията на учител и наставник, за да успокоиш и окуражиш собствения си бунтуващ се ум в реалността. Прилича ми на хармонична връзка между Дух и разум. Този опит за тълкуване може и да е плод на собствените ми проекции, но даде отговор на въпрос, по който умувам вече втора седмица. Напоследък е много модно да се търсят сънищни водачи, астрални водачи, духовни водачи и не знам какви още. Битува представата, че тези същности са някакви външни същества, които незнайно защо са се нагърбили с мисията да ни направляват в живота и да ни дават наготово правилни решения. Много са ценни, казват, търсят се с помощтта на кактуси, гъби, трева,и по-синтетични субстанции, но аз продължавам да си мисля, че у човека са и напътствието, и следването, и отговорността за решенията. Това ми го показва и този сън. ************************************************************************************************** Здравей, Ягода. Като прочетох за тези стълби, първата ми идея беше за енергията Кундалини, която се движи нагоре-надолу по гръбначния стълб. Стълбището прилича на виеща се змия, а кундалини най-често я описват като дремеща змия в основата на гръбначния стълб.На два пъти в поста си споменаваш, че слизате по стълбите, после има преход от по-голяма към по-малка стойност (6>5), отново слизане. Дали пък напоследък не си използвала твърде много интелекта и въображението си и сега плавно да се приземяваш, за да приложиш някоя идея на практика? Ще използвам метода на Shelter да пре-въобразя думата изпит. Ако сменим мястото на ударението, ще се получи изпит. Има идея за нещо усвоено от сферата на въображението и интелекта (и взет изпит), което пренасяш към реалността. Представа си нямам какво може да символизира колежката ти обаче. Може би е помощник или ключ към определянето на тази идея, не ми се гадае. И дано все така да си вземаш с петици и шестици изпитите, както в съня.
  13. Това е изумително! Наистина е светлина! Човек сякаш попада отвъд времето гледайки тези светлинки.
  14. Хаха, Христовия Дух! Благодарско за препратката. И на първа страница на Завета ги има всичките символи, които видях: Арката, която наистина приличаше на кръст, Слънцето, и Птицата! Как не съм обърнала внимание на тези символи най-отпред!? :
  15. е, добре де, навих се - ста'а тази непоклатимост ми играе лоша шега ..................................... ... не ще има розови страни ... :D Системен : Ако става дума за най - голяма чистота на съзнанието, бялото е цветът. Да, но златното е само едно ниво под съвършенството. Моето съзнание е бозаво, с някои примеси на пепел от рози. Подсъзнанието си изобщо не го знам какъв цвят е, но не ме интересува много. Тази темичка е хит. Пет звезди от мене!
  16. Mecholari, благодаря, че използва думата халюцинация. Аз се побоях да я напиша. Имах и колебание дали изобщо да пусна този въпрос във форума, защото на друго място бях обявена за дребнава, че отделям внимание на този "ментален боклук". Предполагам, това отношение се дължи до известна степен на факта, че за много хора тези видения са стряскащи. Мнозина споделят, че виждат трупове, сцени на насилие, зложелателни същества и т.н. Явлението е описано добре, но не може да се прочете много по въпроса как може да се използва. Сега ще дам едно потвърждение на вътрешното ти усещане за "мъртвите души". На погребението на дядо ми видях точно такова малко петно синя светлина при ковчега, което ставаше по-ярко и сякаш танцуваше при запалените свещи. Стана ми странно, чувала съм, че свещите пращят, когато има нечисти сили, но нищо такова не се случи. Отдах го на недоспиването и напрежението от последните дни. Обещах си да се наспя хубаво, казах си да се стегна и сякаш забравих за това светещо петънце. Изобщо не ми е идвало на ума за него досега, камо ли да го свържа с Архангел Михаил. Как се намират отговорите само!
  17. Не, тя почина отдавна. Всъщност, никога не съм я виждала толкова млада и с такова благо изражение. Много се обичахме с нея, но тя никога не е показвала така явно чувствата си приживе. Shelter, благодаря за коментара. Права си, думите сякаш поизкривяват образа на видяното и маскират чувството. Понякога си мисля, че служат като щит дори. И при мен имаше един вид синхроничност тази сутрин. След като пуснах поста си и клипчето в него, отидох да погледна неделната беседа, и какво да видя? Молитвата се казваше "Пътя на живота", а песента започва именно с тези думи: :По пътя на живота всичко може да се случи". Не отбирам много от испански, но това поне мога да си преведа. Поздрави на всички.
  18. От известно време ме занимава въпроса, дали виденията при хипнагогия могат да се тълкуват като сънища. Много хора ги определят като незначителни и често пъти стряскащи картинки, които проблясват в черната кутия на заспиващия мозък, но не се ли наблюдава същото явление при медитация и хипноза? Защо тези мини видения трябва да се отчитат като незначителни поради своята спонтанност? Според мен, те са важни именно поради краткостта си и липсата на предварителни очаквания. Поне аз съм винаги изненадана как отдръпващото се от външния свят съзнание може да сътвори подобни гледки (моите почти винаги са като картини на Дали). Един дълъг сън със сложен сюжет и много персонажи може и да е по-интересен за интерпретиране, но пък кратките хипнагогни видения не са ли по-честни в своята простота? Интересно ми е да чуя вашите мнения за това и изобщо, някой опитвал ли се е да тълкува хипнагогия? Ще опиша моята хипнагогия от снощи. 1. Видях лицето на баба ми като на черно-бяла снимка, но жива. Ясно долавях мимиките. Лицето й беше много младо и тя ми се усмихваше. 2. Един залив, ограден от високи скали. В ляво от мен имаше арка, образувана от скалите. Една голяма златиста птица прелетя през арката и се издигна нагоре, а после настъпи изгрева. / Това ми изпълни душата, приятели!/ Това е. И Христо, моля се съня ти да не е пророчество за състоянието на здравеопазването ни. То и без това си е анорексично, за къде повече, не знам... Хаха, и аз си намерих подходящо клипче! Ето го. Порадвайте се днес, приятели! Хубав ден на всички от мен.
  19. Павли, наистина това не беше обикновен сън. Като че ли няма връзка с нищо, което се е случвало в наяве, но след това сънуване започна едно бясно "отпушване" и преоткриване в будния ми живот. Не ми се говори за лични неща, но настъпиха прекрасни промени в работата и личните отношения. Януари беше доста тежък месец за мен във всяко отношение, буквално се чувствах като пиле в кълчища. След този сън заплетените ситуации, неяснотата, страховете ми, сякаш започнаха да се разсейват и много бързо ми просветна. Като се замисля, за мен няма голямо значение дали това е било сън или някакво друго изживяване, важното е, че ми донесе прекрасни промени. Много ми е ценен този сън!
  20. Mecholari, много благодаря за това, което написа като коментар на моя сън. Странно, в разговорите ми с познати през целия вчерашен ден, чувах "Истината е че..." След като започнах да броя, чух тази фраза точно пет пъти, даже я видях и написана. На всичкото отгоре вчера беше четвъртък, деня за четене на сините лъчи и това беше първото ми четене от Завета. Не знам дали съм изпълнила всичко както трябва, но отдавна ме глождеше някакво любопитство по отношение на тази книжка. Сигурно има месец откакто се зачудих дали пък да не прочета нещичко, ей така, да видя какво толкова има в нея. Твоят коментар дойде като отговор на това мое питане, едва ли не. В първия момент написаното от теб ти ми се стори доста отвлечено, но през целия ден нещата, за които си писал се "самодоказваха" чрез съвсем конкретни събития, действия и бездействия, неслучайни съвпадения и не знам как още. Отново благодаря, имах полза да прочета мнението ти.
  21. Приятели, моля помогнете малко да рзнищя съня, от който току-що се събудих. Не беше стряскащ, но все пак е много особен. Мисля, че в него се съдържат препратки към неща, които трябва да прочета. Ако някой се присети за нещо познато, моля, казвайте. Не помня началото, но ясно си спомням едно кръгло, ярко синьо петно. Аз започвам да се взирам в него. Първо ми прилича на някаква тъкан, след това на вода, а най накрая си е чиста ярка и дълбока синя светлина, която е из цялото помещение. Нагоре, от дясната ми страна има едно бебе, което се смее. Не знам дали е моето, но искам да отида при него и някак си политам. Стигам до непознат град. Просто си седя във въздуха и наблюдавам една натоварена магистрала. Поглеждам към небето. Има нещо като небесна прожекция на картини от много градове: фестивали, улици, исторически местности... Забелязвам, че пред мен стои една жена- руса и елегантна, има нещо властно в нея, но е изключително приветлива. Тя посочва пак към небето. Не знам защо й казвам, "Аз нали преди малко гледах натам?" Тя ми казва някакви думи, които на пръв поглед нямат смисъл, но много силно ме вълнуват. Веднага ги записах, да не ми се размият после. И така: Аз не съм само тяло. Аз съм сто същества обърнати с гръб едно към друго, за да виждат всичко, за да живея всичко. И отварям врата, която е подарък, да строши мъката. Аз съм Анджелина Джоли. (Бам!) Въпреки откачения край на словото, то си остава много вълнуващо за мен. Ще съм благодарна на всякакви идеи свързани с този сън.
  22. Ами, благодаря за пожеланията, Сиджей. . Така се чудех какви са тези ангели и бижута в сънищата ми... Мислех си, че не мога да имам деца- просто с бившия ми мъж се опитвахме, но нищо и нищо не се получаваше, а докторите наистина не виждаха причина да не мога да забременея. Като се разведохме с мъжа ми, приятелката му веднага забременя. Логично беше да приема, че нещо с мен не е наред. Много съм слисана.
  23. Преди два часа разбрах, че съм бременна. Не го очаквах, наистина. Бая на години съм вече, а и си имах по-различни планове...
×
×
  • Добави...