Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Beoslav

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Beoslav

  1. Наистина Станимир е доста изчерпателен. Аз само мога да предложа един много простичък начин за разпознаване на лъжепророците: "По плодовете им ще ги познаете." В момента има двама души, които сочат себе си за учители. Запознат съм отчасти с трудовете им. Няма да споменавам имена, за да не ангажирам никого с мнението си. Единят е обгърнат с булото на честност, скромност и стремеж да помогне на хората. Другият е обикновен възрастен човек непретендиращ с нищо, което да го издига в култ. Единят е мракът, а другият идващата зора, макар и ненастъпила. И двамата имат своето място в историята, която скоро ше заговори на своя език. Как да ги разпознем? Само вътрешната ни светлина може да освети и разкрие какви са плодовете им. Ако я нямаме, просто няма как.
  2. За да има Демокрация в България, както казва Станимир трябва да има демократични хора. За да има демокрация нуждаем се от гражданско общество. Уви нямаме такова. Затова нека насочим вниманието си върху личното самоусъвършенстване и върху производството на градивност. Само така ще променим средата около себе си.
  3. Истинският българин още не се е родил. А повечето раждания са съпроводени с родилни мъки. Масовият човек има нужда от модели за подражание. Но този българин, който може да му покаже пътя сега се създава. Уви злото не спи и тези години във властта, а и на ключови обществени позиции се намесиха хора, целящи единствено егоистични придобивки. Нито Рила, нито морето ни ще пострадат, ако помолим Бога да помогне не само на нас, а на птиците, рибите, бозайниците, малката тревичка, старите дървета. Наглото поведение на властта, не е нищо друго освен слепота. Ако дадем сигнал на разумния свят, че ни има и искаме кристалния живот за всички, че има смисъл от неговата намеса, не само ние ще възкръснем, но всички българи ще се събудят. Сред словата на Учителя за бъдещето съм срещал следното предсказание: "Любовта ще разруши всичко. След това ще започнем ние да градим." А и не бива да забравяме, че "българинът е почва, на която каквото бъде посято това никне". Много време се сееха плевели, но сега е момента да покажем, че и добри плодове могат отгледани.
  4. Да всеки от нас носи любовта у себе си. Но малцина я разбират и я проявяват в божественото й измерение. Със секс приятелство и духовност не се постигат, но с любовта се постига всичко. Както казва Исус: "Има приятел по-близък и от брат". Приятелството трудно се гради, а лесно рухва, особено когато във взаимоотношенията се прокрадне дори и минимална доза корист. А сексът поне според мен трябва да е с един единствен човек - духовната ни половинка.
  5. Аз бих отишъл още по-далеч, макар че отивам леко в страни от темата. Може ли да поразсъждаваме как в България да създадем училища, възпитаващи дух на креативност, за да могат децата ни да получат фундамент на съзидателност и за да започнем промяната в общественото мислене. Но затова може да се започне нова дискусия.
  6. Аз смятам, че вярата е отвъд времето и пространството, защото тя е осъзнаване на собствената ни същност. Чрез нея разбираме, че истинският ни аз е проява на онази вечната и даваща Любов.
  7. Искам да споделя с вас едно минимално, но интересно преживяване, което събуди у мен интересни разсъждения по повод страха. Преди няколко месеца сънувах, че някой ме напътства. Сънното ми възприятие бе само звуково и последното, което чух бе "тъмнината се страхува единствено от светлината". От тази мисъл си извадих извода, че страхът е противопоставяне на идеи, част от които са по-приемливи спрямо нежеланите. При това противоборство ограничаването на съзнанието (тъмнинаната) възпрепятства пълното въприемане на реалността, което на свой ред води до отдаване на заблудата, ако няма сетивност или стремеж към истината. С други думи тъмнината, от която произтича от страха може да бъде победена единствено от абсолюта (единство на любов, мъдрост и истина). А всеки един стремеж към него предполага осъществяване на връзка, позволяваща ни да възприемем по-пълно светлината, като последната ни защитатава от зловредните влияния на тъмнината. "Tъмнината се страхува единствено от светлината." Ето защо както Иво е цитирал по-горе Учителя, страхът може да бъде победен, а и трябва, за да се освободим от оковите на звисимостта към нисшето у себе си.
×
×
  • Добави...