Jump to content
Порталът към съзнателен живот

taro

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

taro's Achievements

  1. Здравейте, преди няколко дни видях една комбинация за коментиране, но в друга тема, която вече я няма. Въпросът беше каква е причината за кончината на една жена. Комбинацията беше Умереност-Смърт-Кралица Чаши. Според мен Умереността е дисбаланс на течности в организма. Може би проблем със стомаха и разпределянето на течностите. Което от своя страна води буквално да смъртта. Мисля, че проблема е стигнал до момент, в който повече не е имало какво да се направи. Кралица Чаши мисля, че символизира самата жена или може би преминаването й в отвъдното? Близките на жената както и тя са знаели за състоянието й и че краят ще дойде много скоро. Сякаш са разбрали прекалено късно за състоянието й и не са имали достатъчно време да реагират. От друга страна не знам дали стихиите, които символизират тези карти нямат значение. Балансът между огън и вода е нарушен от наличието на две водни карти след огъня на Умереността, които го гасят /прекалено многото вода води до погасяването на огъня символизиращ живота/. Надявам се човекът който е пуснал тази комбинация да се включи и да помогне с насоки и поправки.
  2. Преди писах в тема за напреднали и ми направиха забележка, че след като съм начинаеща и търся помощ в разбирането на картите, да пиша в теми за начинаещи. Извинявам се ако не трябва да е тук отговора ми.
  3. Здравейте, на въпрос Каква е причината за закъснението на месечния цикъл на Х. се паднаха Крал Пентакли - 6 Чаши - Обърнат Рицар Пентакли Според мен проблемът идва от нещо случило се в детството или е генетично наследено. Кралят пентакли се чудя дали е мъж в детството /може би бащата/ или изобразява прекалената гордост на жената. А обърнатият паж мисля, че е нещо незначително, но ако не му се обърне внимание може да прерасне в голям проблем. Също на едно място видях, че в изправено положение относно здраве, пажа пентакли може да означава раждане или проблеми с дете. Може ли тук това да означава, че проблема на жената идва от притеснения около дете? Много се надявам ако някой има виждане по тази подредба да го сподели.
  4. Здравейте пак. След като мина известно време имах възможността да осмисля значението на картите по- добре. Мисля че Колелото на съдбата показва, че връзката ни е постоянно редуване на конфликти и силно щастие в следващия момент. Изпадаме в двете крайности и това мисля, че е било винаги. Незнам дали означава и някаква причина, която е породила сегашния конфликт. 5 пентакли- несигурност във връзката /дали е правилно да сме заедно или греши/; придаване на по- голямо значение на проблемите, отколкото би трябвало 3 мечове - огромна емоционална болка свързана с ревността на партныора; чувства се неразбран; страх от раздяла /незнам дали не значи изневяра?/ 9 мечове - /тук го тълкувам как изглежда поведението на партныора отстрани/ наранява партныора, незнам дали не означава и че го мами? болката, която изпитва партныора е толкова голяма, че няма как да е по- зле Обърнатият Крал Пентакли не мога да го разтълкувам въобще. Мисля, че въпреки, че всички кралици и крале се считат за хора, в случая това не означава човек, или то ако значи, това може би да е другият партныор? А и на тази позиция как би се разтълкувало присъствието на друг човек? Обърната 2 Пентакли - абсолютна липса на вътрешен баланс и хармония. Страх, че не може да възстанови хармонията във връзката. Императорът - силно желание за власт и опит за пълен контрол върху другия и въобще върху цялата връзка. До степен на вманиачаване може би. Надявам се ако някой има желание да ме поправи там където бъркам.
  5. Извинявам се много за грешката! Търсих тази подредба само в тази тема, но не съобразих да видя и първата! Ако има начин бих си преместила написаното в темата за начинаещи.
  6. Здравейте, Направих си подредба за влюбени. Тя е следната: 7 2 6 1 3 5 4 Лявата колона се отнася за питащия, дясната за партныора. Кралете и кралиците се тълкуват като хора в зависимост в коя колона попадат, рицарите и пажовете се тълкуват нормално. Ако в тегленето се падне карта, полът на която е противоположен на полът на колоната и позицията в която е, то да се тълкува като привързаност към друг човек. Това да не се приема като изневяра. Еднополовите карти да се тълкуват като добри приятели. 1 е ситуацията, в която се намирате в момента. Това може и да е мотивът, за който стават проблемите, ако има такива. 2 и 7 символизират какво мисли всеки един от партныорите за връзката. Символизират съзнанието. 6 и 3 описват вътрешния свят на партныорите. От какво се боите, за какво се надявате и какво иска всеки един от двамата за връзката. 5 и 4 показват как е добре да се държите с партныора без да го оскърбявате. Както и той/тя Вас. Моля Ви да ми помогнете с тълкуването на подредбата. Паднаха ми се: 1 - Колелото на Съдбата 2 - 5 пентакли 3 - 3 мечове 4 - 9 мечове 5 - обърнат Крал Пентакли 6 - обърнат 2 пентакли 7 - Императорът
  7. Здравейте, последния път като си теглих карти по един доста тежък за мен въпрос и съвсем инстинктивно когато приключих разпръснах картите върху леглото хубаво и започнах да ги духам. Имах усещането, че са се задушили от силните емоции които съм им предала, а така ги проветрих и освободих от всичко лошо. Чувствах, че иначе не биха могли да работят въобще, защото са напълно задръстени. Досега никога не съм ги чистила по никакъв начин.
  8. Tanya84 Благодаря ти за отговора. Напълно си права според мен. А относно това дали коректно съм задала въпроса, какво точно имаш предвид, кое те смущава?
  9. Здравейте, на въпрос "Какво да направя, какъв път и посока да поема, за да съм щастлива, да се чувствам пълноценна жена и да не страдам повече за това?" теглих една карта: Крал Мечове, после на въпрос какво означава КМ, се падна Паж Мечове, а на въпрос какво не означава КМ, докато размесвах сама падна настрани 10 Меча /но незнам като е паднала настрани как да се тълкува като обърната или нормално/.Докато теглих картите бях изпълнена с много силни емоции - гняв, яд, ярост, безсилие, болка. Аз накратко тълкувам така нещата: ситуацията вече е стигнала своя предел, момента е назрял и е необходимо да взема бързо и категорично решение. Паж Мечове го тълкувам, че решението не трябва да е взето под ввластта на емоциите, а с разум, да премисля добре какво да направя, каква промяна ми е необходима, да не прибързвам. Ще ми е необходима силна воля, за да променя мисловния си модел досега. Може би имам нужда и от професионална помощ, защото съм много нестабилна емоционално. Но по 10 меча тълкувам, че решението и пътят, който трябва да поема не е край на връзката, а вътрешна промяна /не съм сигурна дали картата не символизира, че това не е краят на света, да не се предавам емоционално и да се взема в ръце/. Моля Ви ако някой има друго виждане по картите да сподели, защото не съм въобще сигурна, че ги тълкувам правилно. Модераторска забележка: Преместих мнението ти от форум Таро за среднонапреднали във форум Таро за начинаещи по очевидни причини.
  10. Здравейте, теглих една карта за загубените ми очила с въпрос "Къде са очилата ми?". Падна се Смъртта. Аз я тълкувам по един начин, но си мисля, че това е можеби защото имам горе долу представа къде може да са. Все още не съм ги намерила, но ще се радвам ако някой сподели мнение. Също да попитам мога ли да задам въпрос "какво означава смъртта в този случай" и да изтегля една карта и да направя това отново, само че с въпрос "какво не означава".
  11. - този въпрос ме наведе на размисъл днес. Дали виждам комбинациите в която и да е подредба.И наистина как да разбера дали са проекция или отговор изтеглените карти.Вслучая мисля че 9меча и рицар пентакли са момичето,и се радвам че Ивета насочи вниманието ми към 8меча,сянката,защото наистина виждам това лице на'' рицаря-жена'',което кой знае какво вижда пред себе си,освен страх,срам,отчаяние( ще вмъкна отново че за сега с таро говоря на най-достъпния език,на начинаещия с прости думички). Като проекция- не би ли излязло и самото асо жезъл,желанието на ''гадателката'' да даде положителен отговор на питащата. Аз се замислих за това асо, дали е моя проекция или на момичето, за което става въпрос. Как в случай, че гледаме на друг да разберем проекцията за кой всъщност се отнася? Дали това не са нейните надежди?
  12. Ивета много ти благодаря за изчерпателния отговор. Като се замислих, наистина не трябва да се втурвам с главата напред и смятам занапред да оставя сериозните области като здраве и т.н. и да започна с по- леки неща. Защото може би това че съм незнаеща все още и разчитам по много погрешен начин картите, ме кара сякаш да се самонавивам за някои неща които всъщност не са така. Честно казано по въпроса със сенките в таро - не съм чела тази тема все още. Сега ще се концентрирам повече върху четенето на форума. А по въпроса за вестник Галерия - за съжаление не успях да го открия, но мисля, че всичко което си казала там ще го открия тук във форума подробно. Ако имам въпроси ще питам със сигурност! Отново ти благодаря за съдействието което оказваш на всички тук - много е полезно !!!
  13. Здравей Ивета Прочетох много внимателно това, което си написала и честно казано въобще не се бях замисляла, че можеби картите които тегля не отразяват реалността, а както каза моите страхове и надежди. Всеки път когато тегля карти за дадена ситуация се опитвам да се отпусна и да се мисля за нищо извество време, след което да се концентрирам върху самия въпрос, а не върху нещата които очаквам или от които ме е страх. Явно не става така лесно. Благодаря ти много за винаги изчерпателните отговори и обяснения! Само в случая не разбрах дали с това имаш предвид, че на картите им е нужно също така и да свикнат със самите нас, с нашата енергия, за да могат както казваш да правят точни прогнози. Или в случая става въпрос единствено ние да се научим да се дистанцираме от ситуацията, за която питаме. Извинявай, че продължавам да питам, но дали не си тълкувала картите в реда Рицар пентакли и после 9 меча, или просто си допуснала грешка в написаното. И ако не е досадно да те питам с едно изречение какво означава тази комбинация? Благодаля ти за съветите и поканата за срещата на форума, ако имам възможност ще дойда! Иначе продължавам да размишлявам върху картите!
  14. MEGGI съгласна съм и с теб, най- вече за това, че търси лек и прошка чрез времето! Благодаря Ви и на двете за мненията!
  15. Здравей, имам сравнително малко опит, но ми се иска да споделя усещането, които ми носят тези карти - трябва й човек, на който наистина да може да разчита, нуждае се от стабилност и истински мъж до себе си, с който да се чувства обичана, желана, сигурна в него...за да си позволи на подсъзнателно ниво да се `разтвори`...Рицар Пентакли говори за състояние - тук си мисля, че е състояние на доверие. Благодаря ти за това, че изказа твоята гледна точка. Аз лично разтълкувах ситуацията по следния начит: 9 мечове: Тъй като е първа карта, мисля че означава, че положението, в което е сега е следствие на случка или период в живота, това са последиците от страдание и изолация. В случая става въпрос за аборт, който носи след себе си всички тези страдания и отчасти затваряне в себе си. Става въпрос, че при теми свързани с това да има дете изведнъж сякаш скрива емоциите си и показва точно обратното на това което чувства. Сякаш се свива в черупката си, за да не бъде отново наранена. Съжалява много за това си решение и отчасти изпитва страх дали ще има дете скоро. Тази случка според мен е въпросния блокаж заради който можеби няма дете все още. Освен това има и постоянни съмнения дали тове е бил правилния избор, също чувства и голяма вина. Тя не е положила усилие, за да преодолее всичко това, дори сякаш нарочно се е вкопчвала на моменти в болката си - може би да се самонакаже или пък с надеждата просто да изплаче мъката си, та накрая да не останат емоции. Обвинява най- вече себе си, че е позволила да се стигне до това, не може да си прости. Въобще много различни, но болезнени чувства изпитва. И всичко това го е крила до скоро, изживявала го е скришом и то много дълго време. Очевидно изживява нещата прекалено тежко. На моменти е била много оптимистично настроена, но в други е изпадала в противоположната крайност. Може би вече е осъзнала, че е време да остави това в миналото и да продължи напред, да се пребори с всичко това и в крайна сметка един ден да осъществи мечтата си. Разбрала е, че е време за промяна, за съжаление доста късно е осъзнато, но по- добре късно отколкото никога. Рицаря пентакли го виждам по скоро не като човек, а като характеристика на самата ситуация и атмосферата, съвет от какво има нужда, за да се стигне до положителна развръзка. Разглеждам качествата, които носи картата. Необходим е баланс в работата и атмосферата, в която живее и ако я няма, то може би е необходима промяна. Не трябва да се отказва, да не губи вярата си, да е психически устойчива и ще осъществи желанието си. Необходима е стабилност, върху която да се изгради бъдещето. Може би постигането на тази стабилност ще бъде бавен, но сигурен и траен напредък. Не знам дали в случая става въпрос само за финансова стабилност /заради пентакъла/ или за психическа и емоционална, а може би стабилност и в двете сфери. Тъй като тя работи по въпроса за собствен бизнес, дали това не е начина да се откъсне от страданието и болката, да насочи мислите си в друга посока, за да може да постигне и душевна стабилност. Също така мисля, че ако се постигне всичко това, което съветва Рицаря на пентаклите, ще настъпи бърза промяна на ситуацията. Присъствието му увеличава силно значението на заобикалящите го карти. Преди всичко трябва да има голямо търпение и да се гради постоянно така необходимата стабилност /не всичко да е еднократно и после да се лежи на тази кълка/. Като резултат от всичко това, мисля, че асо жезли е страшно положителна карта и води към положителен резултат. Ако тръгне по правилния път, нещата съвсем скоро ще започнат да се реализират. Начало на нова реалност, която е от полза не само за нея, но и за близките й. Докато стария начин на живот се разпада лека полека, тя ще създава своята нова реалност. Ще е изпълнена със силен ентусиазъм, вълнение, емоции, които дори ще предава и на околните. Ще има сигурност в себе си, че нещата ще се случат и вяра във възможностите си, в пътя по, който е тръгнала. Ще се пребори със страховете си. Семето на ентусиазма вече е посято, но все още няма проявление. Това могат да бъдат много различни проявления, но каквито и да са, те ще бъдат път към целта. Като цяло мисля, че в основата на тази карта е ентусиазма и творчеството в различните му форми. Съжалявам за огромното писание, но ми се искаше освен да изкажа своето виждане за комбинацията, да допълня и с факти, за да е полезна и на другите. Иначе Sha Angreal, тя има доста стабилен мъж до себе си, има огромна подкрепа от него, но във въпросната ситуация, не е почувствала тази така необходима подкрепа, в следствие на което с времето много неща остават неизяснени и грешно разбрани. Скоро се е стигнало до момент, в който и двамата са споделили всички неизказани чувства и емоции. Може би това е разковничето в този случай, началото на така необходимата промяна. Иначе мисля, че правилно си видяла нещата. На моменти не се е чувствала толкова желана като жена, липсвало й е онова внимание. Наистина чувството, че не е разбрана й е пречело да се отпусне. Не е била сигурна в неговото желание по въпроса. Иначе винаги се е чувствала обичана и е била сигурна в мъжа си. Това е бил единствения проблем в отношенията им.
×
×
  • Добави...