Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Emma83

Участници
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Пол
  Жена

Emma83's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Reputation

 1. Според мен всичко това е в сферата на вероятностите - тези догадки се правят въз основа на много оскъдни научни доказателства и по-голяма част от тах са си само теории. Все пак аз не съм против месоядството - все пак половината от животинските видове го правят, значи е само естествено и ние да го правим.
 2. ГМО определено не се изразява само в селектирането на семена... човекът се намесва по много различни начини, правейки от едно растение нещо, което то никога не е било и не се е предполагало да бъде.
 3. И аз пия чайчета, зимата особено е много облекчаващо.
 4. Със сигурност дългосрочното гладуване води до здравословно проблеми. Все пак организмът има нужда от всякакви хранителни вещества, витамини и минерали, за да функционират всичките ни органи правилно. Забавянето на клетъчното делене и пренасочването на енергията в такива екстремни ситуации е просто начин за оцеляване.
 5. Властелинът на пръстените ми е любима трилогия. Един абсолютно уникален свят успя да създаде Питър Джаксън, с такова внимание към историята и детайла, както никой друг не би го направил. Сега остава да се надяваме и Хобит да е не по-малко вълнуващ.
 6. Не мога да си представя какво е да мислиш на чужд език. Знам английски и говоримо и писмено, но не е било това да ми се въртят мисли на английски в главата...
 7. Най-малкото си изхвърлям боклуците в кошчето, а не на улицата.
 8. Тук зависи за какви взаимоотношения става въпрос. Аз съм на мнение, че в повечето случаи е по-добре да оставиш човека да направи своите си грешки, за да се поучи от тях - абсолютно мразя, когато някои (например майка ми) каже "Правя го за твое добре, защото съм минала по твоя път и съм сгрешила, но искам ти да избегнеш това".
 9. Може да прозвучи нескромно, но четейки горната статия значи и аз съм харизматична личност. Често хората ми се чудят как мога да съм такъв човек - много рядко нещо може да ме ядоса или нервира, нямам нищо против да слушам за проблемите на хората и ако мога дори да дам някой съвет или мнение, на всичко гледам от добрата страна и ми доставя удоволствие да помогна на човека отсреща без да очаквам нещо в замяна.
 10. Абе аз пък си мисля, че децата наистина не искат да ходят на училище. Аз лично не толкова отдавна съм била ученичка и спокойно мога да кажа, че нямаше много неща, които да ме задържат там, освен близкото кафене. И тук не говорим за мързел или нежелание за учене - напротив, с правилния подход и мотивация, повечето ученици могат с радост да започнат да ходят на училище и тези часове от деня да са най-интересните им. Спомням си как съм виждала какво представляват примерно американските гимназии или дори тези в по-развитите европейски страни и съм си мислела, че ако и нашите училища бяха такива, определено щеше да има какво да ме задържи. Младото поколение за съжаление обаче вече е изпуснато, а образователната система отдавна не е приоритет (каквото и да казват управляващите държавата), защото всички виждаме по какви подобия на учебници учат децата, в какви сгради от комунистическо време учат и какво представялват голяма част от учителите, които за 400лв заплата просто няма за какво да си дават зор.
 11. А понякога са си просто психични отклонения.
 12. Съгласна съм с Деанна - по-добре сама, отколкото с грешния човек. Разбира се, ако знаем, че това е грешния човек, едва ли ще се хващаме с него, но в живота е така, че в началото винаги ни се струва, че сме открили голямата любов и едва след месеци или години осъзнаваме колко заблудени сме били и се чудим какво сме си мислели. Това са нормални неща, но когато си с човек, с когото не се чувстваш добре, не получаваш това, от което имаш нужда, но от своя страна правиш сума ти компромиси и саможертви, по-добре се освободи и продължи напред.
 13. И аз съм на същото мнение, че трябва да настроим съзнанието си към храната и да ценим всяка хапка, надявайки се, че тя ще ни засити и ще даде нужното на организма ни, за да живеем дълго и здравословно. Молитвата към някоя по-висша сила не вярвам да ни помогне с каквото и да било, освен да изпълни някакъв религиозен ритуал, ако сме чак толкова вярващи.
 14. За мен лъжата се е превърнала във второто ми аз. Мога да лъжа без да ми трепне окото. Не знам, някак още от детска възраст съм изградила тази способност, но това съвсем не означава, че обичам и лъжа за всичко. Границата тук винаги е много относителна, защото понякога има неща, за които просто не бива да лъжеш. Друг е въпроса, че за всеки човек тези неща са различни. Както повечето неща в живота и това е въпрос на гледна точка.
×
×
 • Create New...