Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Невенна

Участници
  • Общо Съдържание

    76
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Невенна

  1. Въпреки , че покрепям идеята за топло посрещане на бебето, този филм леко ме шокира - хем се възхищавам на смелостта на тази жена, хем бая ме стегна под лъжичката, ако съм на нейно място...

    Много ми харесва идеята обаче лекарски екип да присъства на раждане у дома. Дали е възможно в нашата страна това да започне да се случва?

  2. Един ден учените добили самочувствие, отишли при Господ и му казали:

    - Господи ние вече можем да правим човек от кал.

    - Добре – казал Господ. - Я да видим!

    Те веднага започнали, но Господ ги спрял:

    - А, не, не. Направете си ваша кал.

    ***

    Седи си един селянин вкъщи. Изведнъж на вратата се звъни. Смъртта с косата. Тя му подава сгънат лист хартия и си тръгва. Селянинът нервно го разгъва и чете: "Вдругиден!". Започнал да се приготвя. На следващия ден отново се звъни. Отваря - на прага стои Смъртта. Пак му подава сгънат лист и си тръгва. Мъжът чете: "Утре!" Всичко е ясно - казал си. - Ще се мре, краят дойде. Оформил завещанието си и всичко както си му е редът. На следващия ден, разтревожен и отчаян, стои вцепенен и чака. Звъни се. Отваря - Смъртта. Тя отново му подава бележка и си тръгва. Селянинът чете: "Днес!" Целият ден обаче минал, без нещо да се случи. На следващия ден отново се звъни. На прага - Смъртта. Тя отново подава бележка и си тръгва, а там пише: "Вчера!"

    ***

    +10°C Жителите на панелни жилища в Хелзинки си пускат парното.

    Лапландците садят цветя.

    +5°С Лапландците се припичат на слънце.

    +2°C Италианските коли не палят.

    0°C Чистата вода замръзва.

    -1°C Дъхът става видим. Лапландците ядат сладолед и пият студена бира.

    -15°C Американските коли не могат да запалят.

    -20°C Може да си чуеш дъха.

    -23°C Политиците започват да съжаляват бездомниците.

    -24?C Немските коли не могат да запалят.

    -26°C От дъха могат да се нарежат блокчета за строежа на едно иглу.

    -30°C Нито една истинска кола не пали вече. Лапландецът ругае звучно, рита гумите и пали ладата.

    -39°C Живакът замръзва. Твърде студено, за да мислиш. Лапландците закопчават най-горното копче на ризата.

    -70°C Белите мечки напускат Северния полюс. Университетът на Рованиеми (Лапландия) организира ски излет.

    -120°C Алкохолът замръзва. Следствие - лапландецът е много вкиснат.

    -268°C Хелият става течен.

    -270°C Адът замръзва.

    -273°C Абсолютната нула. Брауновото движение на частиците спира.

    Лапландците си признават, че е малко студено и поискват още една ракия на клечка.

    :D:D:D

  3. Когато всичко се подреди в невероятен ред, за да се усмихнеш и си кажеш :"Слава Богу че стана така"- това питам случайно ли е ?( или е нагласено о т Някой... :hmmmmm: ?)

    И коя е обратната дума на случайността.... :harhar:

  4. Izgrev, :D ника ти е супер да, но престави си пък че не толкова сложно колкото си мислим и на тези ,които знаят сигурно им иглежда доста просто.

    Защо д а не си задавам въпроси, не мога само д а си живея живота без да си задавам никакви въпроси. :hmmmmm:

    Пък и току-виж се появил някой и ми отговорил :D

  5. Oтговорност е да отговаряш на критериите на Някого!

    Не смятам така, по-скоро готов ли си да се подпишеш под мислите си, действията си, думите си.....ВИНАГИ ! :dancing yes:

    Венци написа:

    "Отговорността е продължение на съзнателността." :thumbsup:

    Определено! Да гледаш на себе си и на живота си осъзнато и реалистично, така поемаш отговорност, че всичко в живота ти е плод на ТЕБ самия :thumbsup1:

  6. Случайности няма. Любима фраза имах като по-малка - случайно съвпадение :D

    И аз ще покрепя с една историйка.

    Имах прителка от друг град с която много се обичахме но ужасно рядко се виждахме и като попораснахме съвсем загубихме връзка, но аз толкова исках да я видя.....

    Заминах за село при баба ми. Там не излизах , почивах си от шума в големия град. Последния ден от престоя ми реших да отида да пийна нещо с две съседски момичета, те пък ме запознаха с едно момче, което ми предложи да отскочим до Града , там отидохме в едно барче. Още на вратата очит еми се спряха на едно момиче с ролкови кънки-сервитьорката, която се канеше да си тръгва......... и изведнъж: КАТЯ!- това ти ли си!!! Толкова се зарадвах и тя също, беше невероятно- да я срещна на 500 км от вкъщи, без въобще да очаквам :D

  7. Обикновено се моля като изкакзвам и преживявам благодарността си.

    Скоро обаче ми се случи нещо странно, имах много емоционална молитва, през сълзи , на глас изричах всичко , което на никой не съм споделила преди.

    Молих за сила, най-ве4е за сила да приемам спокойно живота . Отдавах, отдавах всичките си проблеми, докато боката от сърцето ми не изтече навън.

    След това благодарих за спокойствието и нежността които нахлуха в мен и донесоха мир на изтерзаната ми душичка. :angel:

    Още на следващия ден разбрах - молитвата ми беше чута и изпълнена. :D

  8. Иво, много хубаво си синтезирал теми в подкрепа на отговора ти.

    Ние ли избираме според теб малкото за да познаем голямото, ние ли избираме да сме болни , за да станем по-здрави или този процес е заложен в нас по-скоро генетично или по-друг начин, това да е пътя по който да откриваме истината.

    Възможно ли е да познаем хубавото, без никога да сме виждали лошото?

    И когато бащата на Буда го е затворил в златния дворец и е заповядал д а не вижда дори увяхнало цвете - обречен ли е бил този опит за съхранение още от самото начало? Как това от друга страна е помогнало на Буда да се превърне във въплъщение на състраданието, като цял живот е бил пазен да не вижда страданието, с какво го е сравнил щом го е видял?

    10х

  9. " Всичко е създадено от нищото , но нищото прозира" Дзен коан. :D

    На най-простите въпроси има сложни отговори, както и обратното на сложните-прости. Целта е да се събудим , да се осъзнаем, Кои сме и Какво правим тук. B)

  10. Мисля че обществото има нужда о т лидери, но те да са избрани заради качества, а не заради предизборни програми. Не знам как може да стане така че да изпитваме управниците ни все едно са на интервю за работа, защото те за това са там - да работят, ама го забрявят бързо.

    Най-важно за мен е да са добри хора, етични и състрадателни, ако може просветлени или поне осъзнати, ще е супер.

  11. Всъщност редът е такъв само при изказването му, но всъщност тези три направления в изпълнението си са едно. Иначе йерархичността идва от това, че любовтта към нас самите се съдържа в любовта към ближните, а тя от своя страна - в любовта към Бог. Но постигането на една от тях, означава и постигане на останалите - това е и един вид критерий на правилност на отношението.

    Много хубаво си го казал, целта ни е все напред така или иначе, по пътя на любовта, разбира се :D

  12. Папионка, мисля че сънят ти е точно "Не пускай питомното, за да гониш дивото", може би трябва да приемеш това, което ти се предлага от живота в момента без да имаш претенции.

    А това, че за медитация и сънища не се говори го чувам за първи път, самия факт , че някой е споделил нещо във форума, е достатъчен накой друг да си направи труда да му отвърне. А и ако не споделяме как ще се учим едни от други?Не ме кефят хора, егоисти, които се научили да медитират например, ама на никой не казват как, защото било тайна. Дошло е времето, всичко да излезе на показ, да не остават скрити работи, да се обеди човечеството в една обща цел, затова казвам споделяйте, споделяйте .....каквото и да е . :thumbsup1:

  13. Това с викането на духове си е доста опасно начинание, което обикновено има начало, но не е ясно дали ще има край, в смисъл,ако някой хване книжка и чрез нея отвори някоя врата, дали ще има сила да я затвори преди оттам да излезе нещо лошо и голямо, и силно и т.н. Чувала съм за магове намерени мъртви вътре в кръговете си. По принцип тия дето си приказват с духове, погледа им е един безумен, тъмен-не ми харесват.

    Лично не съм имала опит с инкарниране на духове и тем подобни, а пък ангелите те си ни помагат и без да искаме това от тях, може би просто им харесва.

    Обикновено гледам за знаци, ако ми се появи пречка за нещо, не настоявам, защото знам че така е трябвало да стане. :dancing yes:

  14. Живот, хм, дали живота е всичко , което е живо и диша, или живота е много повече? Дали и камъните са живи?

    Може би са живи тези същества,които имат душа, и се развиват и променят сами, защото камъка не може сам да се промени, трябва външна сила.

    Живот е процеса за развитие, промяна, растеж. Другото е материя, нежива природа, контекст на живата.

    Живо е всичко на което Бог е вдъхнал живот, вдишва и издишва Божия дъх.

×
×
  • Добави...