Jump to content
Порталът към съзнателен живот

dominator

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    dominator reacted to jioVanio in Безсъние   
    Здравей Никоя,
    Този проблем с безсънието не е само Ваш, но не е и трудно преодолим. Трябва първо да погледнете нещата "в очите" в "огледалото". Да започнем с това, че ника ви тук е "Никоя". Какво Ви говори това? Вие не сте Никоя. Вие сте най-свидното същество за Бога, Христос, Учителя, баба Ви, Майка Ви, дъщеричката Ви и т.н. Променете тази нагласа за "никоя"!
    Второ: Подходът към успокояване на мислите Ви преминава през няколко неща, които само Вие може да свършите. 
    Най-важното и необходимо условие: Дихателни упражнения по Учителя (описани са в книгата на Боян Боев). Те трябва да Ви станат навик, особено вечер преди лягане. Когато човек диша и съзнателно обръща внимание на дишането си, автоматично изключва мозъка. Никакви мисли не могат да преминават през съзнанието докато се диша. След няколко минути умореното тяло се отпуска и заспива.
    Спалнята: Разбира се стаята трябва да е без компютър, телевизор, светлина и да е тиха. Температурата също да  е подходяща за тялото да се отпусне, но не много топла. Добре проветрена....
    Храната през деня: Много лека храна сутрин и обед.
    Течности през деня: В изобилие
    Алкохол: НИКАКЪВ
    Вечеря: Никаква вечеря! Никакви течности след 17 ч. !
    Дори и да не Ви идва на ум да станете и наминете към хладилника до другата сутрин.
    ТВ: Никаква
    Интернет: ограничен
    Книги на Учителя : МНОГО 
    Разходка на чист въздух: ВСЕКИДНЕВНА
    Ето това е ФОРМУЛАТА. След няколко седмици, всичко ще се е оправило.
    Успех!
    И.М.
  2. Thanks
    dominator reacted to д-р Тодор Първанов in В търсене на отговори   
    Да, светът свършва.От както човек има съзнание, има много хора, които са си го мислили.И, за тях той наистина свършва.После, за повечето пак започва, други не.Разбира се, светът не се интересува от нашето мнение и си тече в своето русло независимо ние какво мислим по въпроса.
    Съвета ми е- след като живота свършва за теб, защо не започнеш да изживяваш всеки един твой ден като последен.Кажи си ,, днес светът свършва, това е последният ми ден,, и прави само нещата, които наистина са важни и искаш да свърши в този,  последен  в живота  ти ден. Ако послушаш съвет ами, може да  си го казваш още стотина години поне.
  3. Thanks
    dominator reacted to д-р Тодор Първанов in Вярвам,че Вие ще ми покажете пътя...   
    Здравей!
    Ти имаш натрапливи мисли / ОКР/ , нормално е, почти непрекъснато  да си тревожен.Справянето с ОКР-то ще доведе до успокоение.
    Ти пишеш ,, Да, може би разбрах, че трябва да се изживее и, че натрапливите мисли са просто един фалш, но това не означава, че това нещо ще престане. ,,
    ,,Може би разбрах,, изобщо не върши работа за справянето с ОКР. Едва, след като не само си разбрал, но и напълно приел,че всяка натраплива мисъл е лъжлива, ще можеш да се отървеш от натрапливостите и заживееш спокойно.
    Представи си, че аз съм човек, който никога не говори истината и всяко мое твърдение е лъжа. Ако аз ти кажа, че ще полудееш и ще се самоубиеш, това ще те уплаши ли? Разбира се ,че не, защото аз никога не говоря истината.Е, когато приемеш,че и ОКР-то, никога, ама абсолютно никога не говори истината / в смисъл натрапливата мисъл винаги е лъжа/ тогава ще си спокоен и щастлив.
  4. Thanks
    dominator reacted to АлександърТ.А. in Вярвам,че Вие ще ми покажете пътя...   
    Ще се обадя мъничко ...Тревожностите са най естествения елемент на живота .Те са с нас от раждането до смъртта . И всеки се учи да ги преживява/преодолява , някои още като деца , други  по късно . По късното означава , се трябва мъничко външно побутване във вярна посока , И все пак това не е обикновена гимнастика , а работа с усещания , преживявания , промяна на базови възгледи , Значи е добре някои да напътства ,
    Има реално научаване как да ги използуваме . Тревожноста в ума се използва за стимулиране на вниманието иначе се заобикаля . Мен ме е страх до парализиране от ,,невидими дълбочини" .Но това не ми пречи да плувам в морето и не до брега , като държа вниманието в по реални неща .В началото като нагазвам във водата винаги е трвожно . Но след малко , когато започна да правя това което съм решил ,  идва спокойствието и насладата .
    Стреса , тревожността . паниката са наши учители . Те ни стимулират да се учим как да се владеем . И няма друг начин освен да се упражняваме и учим като се променяме .
  5. Like
    dominator got a reaction from АлександърТ.А. in Затруднение със сваляне на много килограми   
    Здравей.Ще ти споделя как аз свалих 20 килограма.Първо спрях захар и бързи въглехидрати,иска се много воля,особено за захарта.Първите 2 седмици бяха истинско изпитание,но след тях глада беше много по малък,вследствие на което започнах да ям по малко като количество.Захарта и бързите въглехидрати карат организма да отделя много инсулин,вследствие на което пак си гладен съвсем скоро след ядене.Всяка порция на хранене трябва да е не по голяма от дланта на ръката ти.Това съм спазвал 3 месеца,никога не съм броял калории.Ако комбинираш с разходки или още по добре тичане ефекта ще е още по бърз.При мен тези 20кг ги свалих за 3 месеца с разходки само и не всеки ден.От известно време правя всеки ден разходки,защото енергията ми е в пъти повече без инсулиновия глад.
×
×
  • Добави...