Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ДОБРИЯТ СКРОМЕН

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    ДОБРИЯТ СКРОМЕН reacted to АлександърТ.А. in НЕРАЗБИРАТЕЛСТВО! Как да подходя?   
    СПОРЕД ВАС НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ТОВА?
    Подходи от следната позиция :  Човек сам се ражда , сам умира а в периода между двете , живее с илюзията , че може да се разбере с другите . Че другите са като него . Толкова сме различни , че с право казват всеки човек е един отделен свят .
    За това си има правила на общуване , като негласно социално споразумение . Но и те са пожелателни и повече се обсъждат , отколкото да се спазват .Общуване , ще рече , доброволна обмяна и от двете страни .Когато не е доброволно , си има други названия .За съжаление манипулирането е станало основен метод на общуване .
    За това ни напътстват да обичаме Бога в човека и се пазим  от неразумното (животното) в него .
    Какво да направя, за да го накарам да говорим нормално   ------------можеш да накараш домашния любимец . Човека можеш да го помолиш , след което той решава ...Помисли за поговорката : ,, с каквито хора се събереш , такъв ставаш" ....  Значи въпроса е какво желаеш ти , от живота .
    .
  2. Like
    ДОБРИЯТ СКРОМЕН reacted to Акация in НЕРАЗБИРАТЕЛСТВО! Как да подходя?   
    Не е лесно да се помогне на някого, който не иска да му се помогне.
    Очевидно е, че изпитва някакъв страх, затова бяга от сериозни теми и те държи на разтояние.
    Към такъв човек е добре да се подхожда внимателно.Опитвай се да предвидиш всяка своя реплика или действие как биха му се отразили(как ще ги приеме).
    Не засягай прекалено чувстителни за него теми. Добре е да започнеш от повърхността(игра, спорт, хоби), нещо общо което да вълнува и двамата. Ако много държиш на този човек и си твърдо решен да му въздействаш, добре е да се монивираш със спомен за него като дете, тъй като спомените са винаги хубави, а децата чисти. 
     
    Имай впредвид, че можеш да се опиташ да му въздействаш и колкото сте по-близки, толкова е по-голямо въздействието на единия върху другия.Дали твоето въздействие обаче ще е помощ за него това времето ще ти покаже
×
×
  • Добави...