Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Акация

Участници
 • Общо Съдържание

  50
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Акация last won the day on Март 17 2017

Акация had the most liked content!

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

2601 посещения на профила
 1. Акация

  Болгария и България!

  Името на страната и народа е променило СЪДбата ? А може би СЪДбата е променила името ? А може би и името, и СЪДбата са се променили поради работи извън човешкото съзнание и разбиране ?
 2. Виждам, че в темата се коментират не само турските сериали, а сериалите като цяло. Затова ще си позволя да стигна малко по-далеч. Първият телевизионен сигнал е излъчен по време на световната война с цел пропаганда и манипулация, т.е. заложени са зли намерения в него. Но в продължение на толкова години как се е развил "сигнала" и дали се е променило намерението, което го ръководи? Не можем просто да си изключим телевизорите, компютрите и телефоните. Но бихме могли да си служим с тях за добри и мирни цели или обратното-зависи от нас.
 3. Благодаря за мненията. След като почувствах силата на тези молитви, имам причини да смятам, че Завета на цветните лъчи - подобно на свещения Граал, може да помогне само на хора с добро сърце и чиста душа. Определено ще спра всекидневното четене , може би докато изясня някой лични недоразумения.
 4. Здравейте ! Намирам се в ситуация със сериозни трудности. Трудностите ми са във всички аспекти на материалното, емоционалното и духовното. Когато се захвана в определено начинание, винаги се появява нещо неочаквано, което да ми пречи. Понякога от нещо дребно и незначително се появява малак проблем, който се разраства и става голям и значителен. В началото си мислех, че всичко това е в реда на нормалното - да излезе някое камъче по пътя, но когато пътя е целия послан с едри камъни и неравности, разбирам че това не е съвсем нормално. Усещането е сякаш зли сили са се оплели около мен и ме притискат постоянно. Започвам да търся възможните причини за тази участ и една от възможностите, която допускам е - неправилна употреба на Завета на цветните лъчи на светлината Чета молитвите от скоро, всеки ден, като прочитам молитвите съответстващи за деня, както е описано в книгата. Учителя казва, че преди да започнат да се четат молитвите трябва да сме се пречистили от грехове(недоразумения). Освен, че не съм достатъчно пречистен, се съмнявам също така, че не съм достатъчно концентриран преди да започна да чета. Започвам да се съмнявам дали изобщо тези молитви са подходящи за мен. Моля споделете ми вашите опитности с книгата на Цветните лъчи. В какво ви е помогнала ? Навредила ли ви е в нещо ? Как четете молитвите ? Имахте ли период за подготовка преди да започнете употреба ?
 5. Колкото повече се стремим да си обясняваме реалността, толкова повече я ограничаваме. "Реално е туй, което внася светлина в ума. Реално е туй, което внася топлина в сърцето. Реално е туй, което внася сила в тялото" Умът може да е замъглен или просветен - и едното и другото са реалност. Сърцето може да страда или да е щастливо - и едното и другото са реалност. Тялото може да е болно или здраво... Ясно е, че когато умът е чист, сърцето е щастливо и тялото е здраво. Не случайно Учителя се стреми да акцентира само върху добродетели... Мисля, че е добре реалността просто да я чувстваме и усещаме, докато пазим в себе си доброто и не допускаме злото.
 6. Акация

  Безпътица

  Здравей koala Именно защото разбирам за какво говори се включих и следя темата. Когато неочаквано започнаха да ме връхлитат т.н. трипове бях изключително заземен. Явено, че беше дошло времето да преживея опитности в светове каквито не съм подозирал, че съществуват. Натоварването беше изключително интензивно. На моменти имах усещането, че мозъка ми ще се изпържи. Емоциите, който изпитвах бяха с интензитет какъвто не съм очаквал, че могат да достигнат. Непрекъснати страхове - ПА. Бях полудял. Исках всичко да приключи заедно със смъртта ми, но разбирах кристално, че смъртта не е края - напротив ако не изживея този момент сега, след смъртта би било много по-трудно. Разбира се, че живеем в илюзия, разбира се че всеки и всичко е проектирано с определено значение. Не е случайно че не можем да разберем какво е това значение - не сме достатъчно еволюционно развити. Там до където стига развитието на съзнанието ни започва висшия разум, който се грижи за нас. Така както човек се грижи за определено растение - растението не чува и не вижда човека, но усеща намесата му, така и ние хората усещаме намесата на висшия разум. Започнах да пиша поста за да опровергая израза от горното мнение, "подходът без дрога е непълен". Според лични наблюдения е обратното - преживяванията предизвикани от дрога не са систематизирани и са хаотични. За да бъдат систематизирани и подредени е необходима добра хармония на тялото, емоцията и душата. До преживените опитности достигнах без каквато и да е дрога, както установиха и лекарите. Това което ме върна обратно беше Любовта. Майчина и Бащина Любов, Любовта на семейството и близките, Любовта на стотици приятели и съпричастни, който ме търсеха дни наред докато скитах из един голям град без да знам кой съм и къде съм. Тази Любов беше с мен над болничното ми легло. Беше с мен и вкъщи докато се възстановявах. Тази Любов сега е с мен и за това живея
 7. Акация

  Безпътица

  Здравей Misha64 Връзките могат да бъдат както добри така и лоши. Когато се заговори за свобода в революционен смисъл, всъщност става дума за освобождаване именно от лошите връзки. За съжалени обикновено докато се освобождаваме от нежеланите връзки се освобождаваме и полезните. В крайна сметка важна е цената която ще платим, когато решим да правим "революция". Раковата клетка преди да се развие във физическото тяло, тя с развива на емоционално и/или духовно ниво. Всъщност това е неразбиране на нещо, дисхармония. На емоционално ниво може да е чувство, което дълго сме потискали и сме се страхували да разберем. Ако това чувство/емоция не бъде "почувствано" то се трансформира "необратимо" и започва да ни вреди. Представи си колко е важно да го почувстваме, щом ако не успеем често се стига до край на житейския път. Тази емоция представлява нещо като онези картини който можем да видим само под точно определен ъгъл. За да изживеем тази емоция(далеч преди да се е трансформирала) трябва да разгледаме картината от различни страни докато образа придобие смисъл. Когато го направи, ще можем да изживеем това чувство и да му се насладим. Това описание разбира се е в известен смисъл повърхностно и неточно, тъй като такива емоционални и духовни недоразумения са много по сложни и комплексни за разрешаване, но важното е да се знае че всички болести и несгоди започват развитието си НЕ във физическото тяло.
 8. Акация

  Безпътица

  Здравейте Какво е свободата ? Не мисля, че сме създадени да бъдем свободни, а по-скоро да бъдем свързани, чрез определени връзки(материални, емоционални, духовни..) Чрез връзките и силите, който имаме се движим. Ако се освободим от всички връзки, дори да имаме голяма сила, няма да можем да се движим, такова състояние е нещо като състоянието на безтегловност. Така според мен изглежда абсолютната свобода - като безтегловност. Тъй като не търсиш помощ, а може би съвет, моя съвет е следния: Твоята жажда за свобода те е отвела далеч от правия път. За да се върнеш към него, т.е. да откриеш призванието си, според мен трябва да направиш някой промени на материално и емоционално ниво(да се освободиш от някой неблагоприятни за теб връзки и да изградиш нови), тъй като заради неправилната структура, която си създал на материално и емоционално ниво, не можеш да се развиеш духовно.
 9. Здравейте Минаха 4 години от моите първи опитности извън тялото. Тези опитности ме промениха значително и ме накараха да си задавам безкрай много въпроси, на много от който намерих отговорите от този форум и наследството, което ни е оставил Учителя. Именно тези опитности ме доведоха тук. Включвам се в темата, чак сега тъй като не отдавна разбрах, че преживяванията ми се дефинират като ОИТ. Информацията тук описва достатъчно добре ОИТ. Всеки преживял ОИТ на астрално или духовно ниво има трудност да разкаже преживяното. Трудността се изразява от това да се трансформира информацията от астрално/духовно ниво през съзнанието, което от своя страна е ограничено от речта. С други думи ОИТ на астрално или духовно ниво, първо трябва да се осъзнае и след това да се потърсят думи за да се опише. Дори след като е осъзнато преживяването, разказа има смисъл предимно за хора, който вече са имали ОИТ. След ОИТ всеки има нужда да сподели преживяното, но все пак е добре да споделя с някой който го разбира и на когото има доверие. Колкото до всички, който все още не са имали ОИТ - в подходящото време и място на всеки ще се случи.
 10. сподели какъв е проблема ти за да може да се намери подходящия човек или решение, който да го разреши
 11. Живота е движение. Човека като жив индивид се движи. Обществото в което живее също се движи(живее). Целият свят и вселена се движат. Когато решим да се движим срещу обществото, света, вселената - това е проява на своеволие(воля съчетана с ниска проява на разум) Когато решим да се движим заедно с обществото, света, вселената - това е проява на свободна воля(воля съчетана с висока проява на разум) За съжаление има моменти в които цялото общество прояви своеволие и тогава високия разум на индивида не е достатъчен, за да поеме правилната посока
 12. Здравейте ! Много ми харесва темата и това, че се появява в навечерието на тези светли празници Любовта винаги е била сложен комплекс от чувства, трудни за разбиране и осъзнаване. Освен това любовта може да бъде многопластова - на различните нива да има различно проявление. Виното в този случай е символ на всички физически опиати. Как въздейства виното( опиата) върху хората? Едно и също вино(опиат) действа на всеки човек различно, т.е. виното разкрива други същности на индивида, който са част от него, но са скрити и не се проявяват при нормални условия. Ето защо, ако любовта между двама души е истинска, те ще се обичат в добро и зло, тага и радост, богатство и бедност, и ще продължат да се обичат във вечността. От друга страна любовта и виното си приличат по това, че виното е опият с физическо проявление , а любовта е опият за душата Весели празници
 13. За да не вредиш на близките си трябва да поставиш себе си на първо място и да се справиш със проблемите си. Можеш да започнеш като се върнеш назад във времето до там, където си била щастлива и така да разбереш какво те кара да се чувстваш така. Разбирам, че проблема е предимно на емоционално ниво, затова е добре да потърсиш начин да разтовариш събралата се емоция, преди да се е превърнала в страх, тъга и прочие. Мисля, че е добре да позволяваш на хората да ти помагат за справяне със ситуацията. Опитай се да приемаш помощта само на тези, който могат да ти помогнат. Успех
×