Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Krasiva

Участници
  • Общо Съдържание

    80
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Krasiva reacted to д-р Тодор Първанов in ПОмощ -Хипохондрия   
    Да, побърка психоложката си и сега вече няма мисли за болести.Много ти е лесно на теб.
    Горката жена.
  2. Like
    Krasiva got a reaction from Андрей Филипов in ПОмощ -Хипохондрия   
    благодаря много
  3. Like
    Krasiva got a reaction from Орлин Баев in ПОмощ -Хипохондрия   
    Хаха
  4. Like
    Krasiva reacted to Орлин Баев in Терапевт за хипохондрия   
    Доколкото знам, Георги Балджиев е в София. Други, които аз препоръчвам: Александра Заркова, Андрей Ганев, Алексей Бъчев, Билен Алилова. Имат сайтове с координати. Успехи!
  5. Like
    Krasiva reacted to Орлин Баев in Хипохондрия помощ   
    Много какви - хора мислещи , че хипохондрията им е нещо като вирус, който се лекува като нещо външно от тях самите, с нещо като хапче или методче? Не са малко... 
  6. Like
    Krasiva reacted to Диляна Колева in Хипохондрия помощ   
    Вероятно сте прекъснали терапията преди да е решен проблема. Хипохондрията не е болест, за да се лекува, това е състояние. Често клиентите, когато се почустват по - добре, решават, че терапията може да приключи, без да са се координирали с терапевта, това е голям автогол. Всеки специалист сам решава как да протече процеса по приключване, но такъв има и той е много важен. А ако психолога изобщо не говори за приключване, а клиента сам реши, че ще спира терапия, тогава си търпи последствията. Често се препоръчва преминаването от лична в групова терапия, важен преход, също в контекста на финализиране на терапия.
    Потърсете отново колегата,  с който сте работили и възстановете терапията, довършете я до край. В противен случай, ще имате това състояние постоянно на приливи и отливи, според външните фактори, които ви влияят.
  7. Like
    Krasiva reacted to д-р Тодор Първанов in Хипохондрия помощ   
    То е едно и също.Не не се лекува.Не се лекува защото не е болест.
    С две думи, ти си напълно здрава, само си много страхлива.Това е.нищо друго.
    Когато се научиш да бъдеш смела, ще се успокоиш.
  8. Like
    Krasiva reacted to Диляна Колева in Помощ ! Странни мисли   
    Здравей, обединих двете теми, които си пуснала, тъй като няма смисъл от отваряне на нова.
    Виждам, че последния пост, който е бил в старата ти тема е мой, в който ти давам съвсем лесно изпълнима задача - да си направиш дневен режим и да започнеш да се фокусираш в правенето, като полека лека изместваш фокуса от мисленето. Явно не си пробвала, защото отваряш нова тема, в която отново говориш за мисленето си. Така нищо няма да се получи.
    Ако вместо това, седнеш и изкараш всички техники и обяснения, които сме писали в този форум в десетки теми, повярвай ми, не просто ще се оправиш, а ще станеш половин психолог в справянето с тревожности. 
    При теб прозира една демобилизация и желание, по - скоро да стоиш в това състояние, отколкото да го промениш. Да, на първо четене звучи невероятно, но така се случва с голяма част от хората попаднали в тревожностите.
    Ако искаш да си помогнеш без специалист, трябва да ЗАПОЧНЕШ да си помагаш - с правене, градивно правене. Описанието на натрапливостите ти, НЕ Е правене, а бездействие и стоене в състоянието.
×
×
  • Добави...