Jump to content
Порталът към съзнателен живот

George

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от George

  1. Някъде бях чел следното: "В едно списание направили проучване "Кои са най-щастливите хора". Били наградени трима души - дете, което прави пясъчни замъци, майка, която къпе детето си, лекар - спасил нечий живот и занаятчия, който си свирука след добре свършена работа. Никъде не става дума за пари, вещи или власт..."
  2. Добре, Милкана, говориш за някква поговорка... А ще кажеш ли САМАТА поговорка?
  3. По моему стресът е психо-физиологично състояние, което съпътства организма при различните промени на средата - емоционални, психологични, физически... Стресът се предизвиква от отрицателни, но и от ПОЛОЖИТЕЛНИ за човек събития - нова любов, шестица от тото-то, виза за Канада и др. ;-) Това, което е вредно за организма е "дистрес"-а. То е страшното. Или както се казваше книгата на Х. Селие - "Стрес, без дистрес". Степента на дистрес зависи от силата (големината) на събитието, продължителността на действие, индивидуалното актуално състояние на субекта, смисъла, който той намира в този дразнител в това време... Начини за намаляване на последиците - спорт, автогенен тренинг, игра на карти, бойно изкуство, филми... пъстра е гамата. Зависи от определения човек.
  4. Мисля, че психологията, както всяка друга наука е ценна сама по себе си. Инструмент е за опознаване на себе си и на околния свят. Кофти е, когато стане самоцел или ни промени в посока да наблюдваме и изследваме другите, но не и себе си. Или пък обратно. Понякога психологията (както и психиатрията) водят точно до това. Понеже търсят отклонения, специфики и "странности" принципно в хората, в душите, много е голяма вероятността един заниимаващ се професионално с тези неща човек да започне да вижда именно това у хората около него и малко друго. За това е нужно някой да го "подръпва" от време на време към земята, за да не хвръкне твърде високо. ;-) Освен това е голямо предизвикателство да си приятел или партньор на такъв човек. Желая успех на сродните души!
  5. Мда-а-а-ам. Случвало ми се е. Отначало беше достастъписващо, това ме стряскаше и караше да се събудя. По-късно нещата си поулегнаха, но всеки път беше малко шокиращо, само ставаше малко по-контролирано от моя страна. По едно време просто си спряха тези сънища. Ще видим, може да дойдат отново някой ден. Не знам дали бяха реалност, въпреки, че за мен си има доказателство, което едва лие случайност. А, колкото до "планираните" сънища, има такива практики при Йогите, където изживяват различни емоции и се отърсват от разни страхове, именно по време на сън. Някои използват сънищата за изучаване на чужди езици, но като цяло доколкото знам, не всичко е излседвано и изяснено покрай отделните фази на съня... Може би някой ден...
  6. Хех, Мозата... Малко е смело да се говои за по-интелигентни хора и по-малко, не мисли6 ли... Ето това, мисля 4е не е любов, а не е истина, за6тото ако 4овек е интелигентен достатъ4но, той 6те усети, 4е има от всякъде и всеки какво да у4и. Аз съ6то избягвам да употребявам абстрактни понятия, като Бог, Вселена, Господ... Може би о6те не съм дорасъл достатъ4но за тях, но смятам, 4е тук хората и темите са много положителни. Това е. Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.
×
×
  • Добави...