Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Kleora

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kleora's Achievements

  1. Благодаря за поправката, определено по-добре би звучало предложеното заглавие, но не съм се сетила навреме, а сега мисля, че е невъзможно да променя заглавието.
  2. Благодаря ви за мненията, др. Първанов и Орлин Баев! Напълно съгласна съм, че само психотерапията въздейства ползотворно и без нея не се случва истинска промяна. Имам горчив опит с антидепресанти, а хомеопатия така и не съм пробвала за дълго време, за да усетя потенциален ефект или не. Препоръчах й тези неща просто защото в разговор за алтернативни добавки моята психоложка ги беше споменала. Ще се опитам да бъда полезна на колежката си с нещата, които научих по време на психотерапията си, всъщност вече даже й разказах за някои техники, какви домашни задачи съм имала аз и какъв е смисълът. Притеснява ме обаче дали това, което е действало при мен е подходящо и за нея? Все пак не съм психолог да преценя, а всеки човек е различен и предполагам, че психотерапията се нагажда по това. Така ли е или да действам и да вляза в ролята на психолог, използвайки наученото? :-D
  3. Здравейте, моя колежка ми сподели, че не се чувства добре в емоционален план. Разбира се веднага й препоръчах да се консултира с психолог, но ми каза, че няма финансова възможност в момента. Иска ми се да й помогна и й препоръчах това, което моята психоложка ми е препоръчвала, че действа. Неолексан и магнезии. Има ли някакви други добавки и хомеопатия, които са с добър ефект при тревожност и лошо настроение?
  4. Orenda, щом приятелят ти има желанието да се бори с демоните си няма начин да не успее. Освен това с подкрепяща и всеотдайна жена до себе си ще му е още по-лесно. Възхищавам се на загрижеността ти, както казва и г-н Баев. Изпращам ти на лично съобщение сайта и телефона на психоложката - името е Десислава Стефанова, не Стоянова. :-P
  5. Здравей, веднага ти препоръчвам психолог Десислава Стефанова, има кабинет в Пловдив. Мога да пратя телефон на лично съобщение или я потърси в Гугъл. Изключително добър и ефективен специалист. Аз също бях залитнала в посока антидепресанти, които не ми действаха особено много, освен че ми причиняваха денонощно главоболие и непоносима сухота в устата. Бях супер стриктна в терапията си първо при един психотерапевт, после при друг, но не виждах никаква полза. Общо взето се чувствах гадно, все по-тревожна, тъжна и провалена. Отделно се появи едно отвратително чувство, че щом толкова хапчета и именити психотерапевти не могат да ме оправят то значи съм тотално безнадежден случай и никога няма да имам нормален живот. Джипито ми препоръча Десислава и когато започнах консултациите с нея преди няколко месеца най - накрая разбрах каква сила и полза може да има терапията, когато специалистът си знае работата. Докато на предишните терапии се чувствах като касичка, ненормалница и много тежък случай! Това, което мога да посъветвам от личния си опит е да не оставяте нещата така и да не разчитате на ксанакси и други подобни завинаги. Това, което помага е мотивация, упоритост и здрава работа с добър и надъхан психолог. Дано да съм ви вдъхнала надежда, защото няма безнадежден случай. Моя се оказа не толкова тежък, колкото ми изглеждаше в началото. :-) Само не се предавайте! Успех.
  6. Дали обичаш или не обичаш някого не е въпрос на сънища. Да не ти е станало скучно в брака? Аз се връщам към мисли за бивши, когато зацикля в сегашно време. :-D
  7. Медикаменти и неуверени терапевти, които ти трябва да успокояваш и мотивираш, вместо те теб, няма как да ти помогнат да се справиш с тревожността и ПР. Говоря от горчив личен опит!!! Когато си намерих правилния терапевт и получих точни насоки и обяснения защо ми се случва, как да реагирам на това, което ми се случва и какви промени трябва да направя, изведнъж много бързо започнах да се възстановявам. Намери някой готин и можещ терапевт по възможност там където живееш и ще видиш колко лесно можело да е!!! Успех, мила!
  8. Аз съм същата. Много искам цял живот да се докажа и да успея, но не ми се получава понякога и развих ужасна тревожност. Почнах работа с психолог и наистина помага. Успех!
  9. Здравейте Искам да попитам дали е възможно човек да се справи с паник атаки и тревожност само с психотерапия без никакви антидепресанти и медикаменти? Колко време отнема горе долу?
×
×
  • Добави...