Jump to content
Порталът към съзнателен живот

HMM

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HMM's Achievements

  1. И аз съм ок в момента,тъкмо се успокоя обаче и чуя,че някои се е самонаранил и такива работа и се почват пак процесите,дали и аз няма да го направя и т.н ,но си ги пускам да минават,не им отдавам внимание както преди. Не са спрели,но не им се плаша толкова-намаляне на стреса,това е огромна част от решението. Четенето в интернет е мн пагубно,докато се усетих преди от статия на статия и вече забравям от какво точно ме е страх :Д,(от всичко).Сега вече не е така,не съм се оправил напълно но гледам да не си вкарвам излишни глупости в главата,даже се базикам съм себе си от време на време.Не е лесно ,но с постоянство всичко се постига
  2. Хаха,тази снимка ме олицетворяваше доста дълго време-страхове от Ракови заболявания до Хив,Хпатити,др имунни заболявания до психически такива.Сега ги редуцирах до възможния минимум но напълното им изчезване не е лека задача.Все пак мисля,че за първи път от години съм на правилен път. Извода ми е ,че съм дал мн материал на подсъзнанието ми през годините(негативен) и сега трудно отправям бъркотиите си.
  3. Д-р Колева,благодаря ви за включването. Пробвам с определени техники,но дълго време съм се поддавал на тези мисли и сега пренастройването е трудно,но мисля,че вървя в правината посока. Не си поставям срокове в пълното овлядяване,но поне за момента не ме обземат както преди,което е напредък. От 2 дни мисля,че спрях да се страхувам от едно заболяване и сега се опитва да ме обземе друго(страх от него),но колкото ида е силен порива,осъзнавам,че това е резултат от завишена тревожност,поправете ме ако греша. Пп-Клипа си заслужава да се изгледа !
  4. ЗдравеЙ.ПЪрво се извинявам предварително на модераторите на саита,но кирилицата ми е развалена и мога да имам мн правопини грешки ! И така,радвам се ,че се вклу4и,защото това,което изйивяваме въобще не е нещо,което минава,просто като някои ти кайе,стегни се и изпии една ракия-ще ти мине (не е така). При мен проблема се проявлява наи 4есто,когато съм сам,докато се усетя,4е пак запо4вам да мисля за тия нещо и ве4е съм нагазил на дълбоко.Случвало се е и докато съм навън с приятели да не мога да се отпусна именно заради това,(глупостите в които сам се вкарвам) С контактуването с хора ина4е мисля ,4е съм добре. Аз също се запознах във форума с някои от препоръките на д-р Първанов,когато се появи даден страх запо4вам да си представям трагикомични сценарии и да се смея (писна ми вече).Осъзнах също ,4е колкото пове4е се бориш със състоянието си мойеш моментно да го оркотиш,но за сметка на това си омърлушен ,сънлив,раздразнителен,нямаш сили за нищо,при първия удобен повод започвах пак да се замисляш върху него. Аз също съм куче,както го казваш ти! От малък в мен има една неувереност ,която се изявява предимно в общуването с момичета,което въпреки простотиите които \'\'обичам\'\' да си вкарвам преди не ми е пре4ило да имам сериозни връзки и изобщо отношение с дамите. Сега изпитвам подобен проблем,защото страховете ми сякаш са по силни от преди. В момента следвам препоръка на д-р Пъванов,която про4етох в един от безкраините форуми-да гипримем (до колкото е възмойно) и дори да ги предизвиквам мислите и страховете ми-опитвам се да мисля така-СХТОМ МЕ Е СТРАХ ОТ НЕСХТО,ЗНА4И ТО НЯМА ДА СЕ СЛУ4И(поне на мен ми се иска,докато го написах това ме обзе страх да не би да предизвиквам съдбата). Наскоро изйивях мн силен стрес,отново заради страха ми от болести! И така ,според мен оправия има,но на мозъка найстина му трябва време да смени мисленето си,време през което ще има тревога,страх,неувереност и т.н. Все си мисля,че нещо в живота ни не е подредено както сме искали и затова минаваме през това.
  5. Още докато писах въпроса осъзнах,че страха в мен надделя в онзи момент. По добре ще е да ви се доверя. Явно ще трябва да поработя върху страха от подобни заболявания. Отговора ви беше изчерпателен.Лека работа на вас и останалите ви колеги,който помагат на хората.
  6. Благодаря ви за изчерпателния отговор.Да разбирам ли,4е подобно състояние не може да доведе до сериозни такива като Бар и Шизофрения например.Какъв е маханизма на подобни заболявания и това което изживявам аз.Питам,защото понякога имам мн странни да не кажа откачени мечти(фантазии по скоро).
  7. Благодаря ви за бързия отговор ! Според вас възможно ли е да загубя разсъдъка си в един момент от подобно състояние,зщото чувствам ,че съм на ръба?
  8. Здравейте,надявам се да съм написал темата на правилното място.Първо Честита Нова Година на вас и на хората,който се нуждаят от вашата помощ! Благодаря предварително на терапевтите,който ще се отзоват и ще разгледат проблема ми. Мъж съм на почти 26 и имам проблем ,може би с мисленето,който ми е мн трудно да променя.Изчетох много неща във форума,дори повече от колкото е необходимо,което може би беше най голямата ми грешка.Минах през мн страхове,Бар,Шизофрения(тоя страх още ме не съм го премахнал на пълно),Хив и тем подобни заболявания.Овладея един страх,появи се друг.Сега обаче е различно,не знам от какво точно ме е страх,но ме е страх (осъзнавам колко глупаво звучи). Искам да попитам за мнение,какво според вас е състоянието ми-постоянно съм напрегнат,изпитвам чувство на страх,паника,напрежение.Не съм сигурен в решенията си. Губя представа кое е правино и кое не ,може би трябва да деиствам по първично.. Сякаш не мога да спра да анализирам.Опитвам се да мисля позитивно,но това не продължава мн дълго ,отново докато се усетя и пак мисля за глупости. Често ми се променя настроението. Искам да се допитам и до вас в качеството си на опитни терапевти,а г-н Първанов е и психиатър до колкото съм запознат (ако бъркам моля за извинение) Това са въпросите ми ,за който бих се радвал да изкажете мнение: Това натрапливи мисли ли са-когато се замисля за нещо в съзнанието ми изниква образ,дума,изречение,което няма логика с мисълта ми ? Щом затворя очи понякога в съзнанието ми изникват образи,думи,имена,нормално ли е ? Има ли смисъл да направя и консултация с психиатър на живо ? Имал съм мисли,че нещо лошо може да се случи с мен или близките ми,изпълнявал съм и ритуали,но мисля,че тях ги ограничих. Терапевта ми заключи генерализирана тревожност. За мен е важно и вашето мнение -прекалена информация,хипохондрия,окр,депресия,тревожност,внушение,бар или др.? Препоръката на терапевта беше да се отпусна и да си гледам живота,спорт,социални контакти във всякакви аспекти и т.н,но мен сякаш ме е страх да го направя,когато се мотивирам в съзнанието ми идва мисъл,сигурен ли си,искаш ли го на истина и т.н. Идват ми мисли от сорта на живее ли ти се наистина и те ме плашат. Все си мисля,че колкото и да ми е зле на живота си няма да посегна ,но ми е мн трудно. Наясно съм,че каквото и да е състоянието ми,ровенето из интернет и самовнушаването на какви ли не заболявания най вече психически е допринесло много за състоянието ми . Благодаря ви предварително !
×
×
  • Добави...