Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kanatitsa

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    kanatitsa reacted to Василена Христова in Той е мъжът мечта, а вниманието му ме кара да се отдръпвам...   
    Възможно ли е човек, който не обича себе си, да цени и обича някой друг ? Пътят към себе познанието е дълъг, но невероятен. Скоро няма да имаш този проблем, стига да работиш с терапевт. Истински и добър терапевт. Личен опит. Приятен път, @kanatitsa
  2. Like
    kanatitsa reacted to Андрей Филипов in Той е мъжът мечта, а вниманието му ме кара да се отдръпвам...   
    Ако един възрастен е гневен и мрази партньора си, в терапията се свързваме с детето в него, което е било ядосано и гневно на майка си и баща си. Колкото по-дълбоко влизаме, откриваме грешните убеждения свързани с Аз-а. Ако детето се чувства необичано, пренебегнато или тормозено от родителя, то обвинява себе си и заключва: Нещо не е наред с мен, Не съм достатъчно добър, не заслужавам любов.Всички негативни убеждения, за да се преобразуват в любов трябва вещ терапевт, който да подпомогне процеса на промяна.
  3. Like
    kanatitsa reacted to АлександърТ.А. in Той е мъжът мечта, а вниманието му ме кара да се отдръпвам...   
    ....................................До колко тези мнения са , от факта , че отговарят на жена , За мъж по естествено ли е да бъде в тази ситуация .. . Но че има непознаване в това взаимоотношение е без съмнение .Неразбирането , че приемането на любов е също реакция на любов .
    Ето и друг поглед . В подобен случай виждам   айсберг , гордоста , като обяснение на начин , за използването на енергията . Предразположението за даване , активно действие , правене , Е обусловено от характера . И когато се променят отношенията , трябва много усилие за да намериш къде и как да пренасочиш даването си . За да не се чувстваш задушен . За по лесно преодоляване е нужно разбиране от двамата и желание за работа . За доброто самочувствие и на партньора . А естественото отклоняване на вниманието идва с появата на децата .
  4. Like
    kanatitsa reacted to д-р Тодор Първанов in Той е мъжът мечта, а вниманието му ме кара да се отдръпвам...   
    Без психотерапия, ситуацията наистина ще се повтаря, нещо повече, бракът ти също няма да е сполучлив.
    Трябва да се промениш, за твое добро е.
  5. Like
    kanatitsa reacted to Орлин Баев in Той е мъжът мечта, а вниманието му ме кара да се отдръпвам...   
    Да, вероятно от семейството ти се прокрадват модели... Свикнала си на отношения с едно и много наум, с известна дистанция, интерес, напрежения... Когато се появи любящ мъж, това всъщност те плаши, струва ти се, че ако не го гониш, някакси ти прониква твърде дълбоко, в онази зона, в която сега е недоверие. Недоверие, което ти задейства с любовта си, тъй като е безусловна, а ти не познаваш такава.
    Всъщност ти е полезно да си с такъв човек, така можеш да извадиш, ясно да видиш семейните си програми, да ги препрограмираш. С помощта на психотерапевт се получава по-лесно.
    Един колега, Алексей, казва: "Винаги имаш избор. Дори да те изядат, можеш да излезеш или отгоре, или отдолу!" ...
×
×
  • Добави...