Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ivan Ivanov

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Ivan Ivanov

  1. Здравейте, акос е замислите трезво сами би трябвало да стигнете до идеята, че НСА е доста странно решение за място на което да обучавате по Паневритмия. Там хората са повечето изключили развитието си на духовен план-такива са там. Ако искате да бъде приета добре Паневритмията нека бъде преподавана на друг тип хора, на други университети, факултети...хора които наблягат на духовното си развитие.
  2. Съг Съгласен съм-всичко е индивидуално, но все пак не съм сигурен колко е осъвременена йога
  3. Според мен сте отключили процес на детоксикация и бързо сте енергетизирали тялото си, което явно е нямало навика да има толкова енергия. Освен това едни методи са добри за едни, а други-за други. Затова е добре да имаш жив учител. МОЖЕЛО Е ДА ПОПИТАТЕ ИНСТРУКТОРА-той е там за това и със сигурност знае нещо по въпроса! А относно ученията-да, йога е древно учение, което е било добро за древни времена и направено за индийците. Освен това е направено за времената на инволюция("падане"), а сега сме във времената на еволюция("въздигане"). НО НЕ казвам, че не е подходящо за вас. СТАРИТЕ ИНВОЛЮЦИОННИ МЕТОДИ СА МОЖЕ БИ ПО_ПОДХОДЯЩИ ЗА НЯКОИ ХОРА-ВСИЧКО Е ИНДИВИДУАЛНО-ЗАВИСИ КАКВО ВИ Е НУЖНО. От мой и на други хора опит, както и по собствените думите на Учителя Беинса Дуно, той дава най-безопасните методи за развитие и здраве за тези времена и за бялата раса-европейци и т.н. Даже е добавил и че ние вече сме минали по пътя на индийците и др народи и вече сме на по-високо ниво, и ни е нужно друго учение и той преподава своето. И то на нашия език-голям късмет, наистина! Естествено, всемиров учител живее в БГ и рпеподава на български-ясно е че за целия народ (или поне повечето хора) това е най-доброто учение. Повтарям-от мой и чужд опит, от думите на Учителя -неговото учение е най-безопасно. При методите на йогите,(и не само) има и опасни моменти. НО ако имате жив учител-инструктор или др на по-високо ниво, би трябвало да може да ви преведе през опасните места. Ще повторя , че има хора, за които, макар и да са българи, европейци е по-добре да изучават друго учение. Зависи човека какъв е-иска да слезе на земята, или да се качи в небесата-един се нуждае от едно, а друг-от друго. и т.н.
  4. Здравейте, благодаря за коментара Ви в темата ми "Приложение на учението в работата"

    Не Ви благодаря в темата, за да не я разводнявам и остава само важното там.

  5. Здравейте, задачата на тази тема е да си обменяме идеи кои дялове от учението точно в кои професии/занаяти ще са ни полезни. Представете си, че сте добър в хиромантията-как можете да сте полезни на себе си и другите? В търсене на работа към коя професия можете да се насочите тогава? Имаме познания в дадена област, но не ги практикуваме-е, нека го променим. Чрез кои знания ще сме по-предпочитани от своите конкуренти за дадено свободно място, или пък тези знания ще ни дадат повече резултати. Моля в темата да се дискутира и дава мнения само за това, без разводняване. Пример: Приложение на френологията и астрологията: Ако си специалист "Човешки ресурси"
×
×
  • Добави...