Jump to content
Порталът към съзнателен живот

mariya-13

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За mariya-13

  • Рожден Ден 13.05.1983

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Хасково

mariya-13's Achievements

  1. Съобщението е отпреди 2 години. В момента не се провеждат подобни занимания, но ако има желаещи, може да се организира отново. Поздрави.
  2. Някой има ли информация как стои въпросът с хроничните заболявания на щитовидната жлеза например хашимото? Благодаря за отговора.
  3. Може да се подеме инициатива и да се издири плочата. Ще бъде жалко да се изгуби такова важно свидетелство. Доколкото ми е известно плочата се намира някъде в Америка при някоя сестра, но поради какви причини този запис не става всеобщо достояние, не е ясно. Все още се намираме в непосредствена близост до времето на Учителя, така че шансовете да намерим записа са доста големи.
  4. Според мен по време на Учителя е нямало записи и касетофони или нещо подобно, което да се сложи посредата на кръга. Като няма жива музика, според мен може и друга. Поне сега техническите средства го позволяват. С жива музика ефекта е по-голям, защото става обмяна между душите, а не между техниката и човека. Интересно е защо нямаме запис на гласа на Учителя, няма аудио запис на нито една лекция, все пак по това време техниката го е позволявала. Мария
  5. Здравейте, бих помолила да качите предаването в youtube, защото от страницата vbox7 не могат да се гледат клипове от чужбина или зареждането на клиповете от по 20 мин. трае часове. Благодаря! Мария
  6. Ето тук един цитат от Учителя за месоядството и децата. „Децата трябва ли да се оставят сами да избират месна или вегетарианска храна? ”Не, те още не разбират и родителите трябва да им дават вегетарианска храна. Вегетарианството е бъдещ начин на хранене на цялото човечество. Според мен в децата трябва да се създават правилни навици, а яденето на месо е един навик, който те усвояват от родителите си. И затова е най-добре родителите да дават добрия пример на децата си. Въпроса е друг, ако детето вече е придобил този навик за хранене с месо, колко лесно може да се откаже от него. Може би постепено, с добър възпитателен метод, е възможно да се оправи в детето този хранителен навик, който родителите създават. Според мен хранителните навици до голяма степен се формират в дома и семейството, така че е оставено изчяло на родителите, какви навици ще създадат в децата си.
  7. В беседите на МОК втрора година Учителя в лекцията "Гордост и тщеславие" разглежда точно тези проблеми. Може оттам да се черпи мъдрост.
  8. Здравейте Приятели, В Мюнхен, Германия от новия Паневритмичен сезон се играе всяка седмица за сега в сряда Паневритмия, придружена с курс за начинаещи. Ще се радваме, ако се присъединят повече братя и сестри от околкостта. За повече информация може да пишете във форума. Светъл ден, Мария
  9. Благодаря за бързия отговор. Въпросът може да се разшири и да се засегне цялото поведение на Учителя при държане на лекции, как се е променяла интонацията му на говорене, каква жестикулация е имал,ако е ползвал такава, как е звучал гласът му, когато е пеел и т.н..
  10. Здравейте на всички, тъй като нямаме записи на Учителя, бих искала да поставя въпроса, дали някой от вас има информация, какъв е бил гласът на Учителя или по- точно неговия тембър? Ще се радвам, ако някой сподели нещо по въпроса. Поздрави Мария
×
×
  • Добави...