Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кирил

Участници
 • Общо Съдържание

  175
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Кирил's Achievements

 1. Иво, твоето питане ме вдъхнови, та взех че написах една статия по въпроса, може да се прочете тук
 2. Gara, Добре дошла във форума. Започваш с един доста сложен въпрос. КОгато става дума за изследване на взаимоотношенията между двама души, от първостепенна важност е да се изследват аспектите между Слънцето и Луната, Венера и Марс... Тежките планети за които пишеш, особено в композитна карта са последното нещо което аз бих погледнал при едно подобно изследване. И в случая един такъв съвпад, изолиран от цялата карта не би могъл да се тълкува конкретно и да се каже нещо важно за връзката.
 3. Здравей Андреа, Повечето от нас добре познават тази книга за която говориш. Т. нар. западна или класическа астрология работи със зодиакалните знаци - сектори от по 30 гр. от еклиптиката, отправна точка на този зодиак, наречен още тропически, е пролетното равноденствие. В индийската астрология се използва зодиак, отправна точка на който са зодиакалните съзвездия, затова този зодиак носи името сидерален, т.е звезден. Разликата между двата зодиака се нарича АЙНАМША от индийците. Държа да отбележа че сред астролозите няма спор коя астрология е по-точна или по-истинска. И индийската и западната астрология "работят" еднакво добре, но използват различни методи. В западната астрология също се отчита влиянието на неподвижните звезди, когато те са в съвпад с планети ли други чувствителни точки от хороскопа.
 4. Здравей, Трудно е да се коментира позиция, когато не е известен самия хороскоп, затова това което ще кажа е по принцип, може да не се отнася до тебе конкретно, ако в хороскопа има позиции, които да променят това тълкувание. Подобна позиция говори за т.нар. "опасен чар". Популярност. Може да има много мъже които да те харесват, да те желаят, да са влюбени в тебе. Когато Лилит е в Скорпион, още повече в съвпад с Плутон, трябва да се обърне особено вннимание на сексуалният аспект на връзките - да се изследват в тази светлина. Не трябва да се допуска изневяра. Целомъдрие в смисъла на това което пишеш за богинята Юнона. Позицията, заради акцента върху знака Скорпион, има отношение и към изучаването на окултни науки, в частност астрология, интереси към свърхестественото, към нетрадиционната медицина, търсене на начини да се трансформира кармата.
 5. Не знам кой ти е тълкувал хороскопа, но Хирон в 9 дом не може да се изтълкува като брак с чужденец. Не се доверявай на подобни изказвания, още по малко на хора, които не са професионални астролози, или са псевдо-астролози (учили-недоучилия) Хирон в 9 дом, според моите наблюдения дава трудности в връзките, неуспешни или късни бракове. Щастието в любовта обикновено се постига в зряла възраст, когато човек вече е успял да се поучи от горчивия си опит. За да се справи с трудностите във взаимоотношенията, човекът с Хирон в 9дом трябва отрано да се насочи към духовното развитие, да открие своя духовен път. Само така ще може да се справи успешно с изпитанията, на които ще го подложи животът.
 6. За да се направи точно тълкувание на дадена позиция трябва да се имат предвид всички фактори в хороскопа. Все пак ето няколко думи за родените с Хирон в 5 дом: Юношеските им години посветени изцяло на забавленията и емоциите, търсят своята голяма любов. Любовните връзки могат да станат публични. Бракът е последван скоро от раждането на деца, те се оказват впоследствие по-важни от т.нар. голяма любов, имат много добри отношения с децата С тази позиция човек може да има талант в областта на изкуството (театър, кино, музика.) Човекът трябва да успее да разгърне талантите, които са вложени в него. При всички положения ще се стреми към изява. Хора с Хирон в 5 дом обикновено се ползват с популярност и могат да станат кумири, дори без да го осъзнават. Ако имат положително излъчване и дават добър пример биха могли да помогнат на мнозина. Съществува опасност да станат зависими от одобрението на хората. При напрегнати аспекти на Хирон е възможен трагичен край на любовните връзки или брака.
 7. За тези, които имат желание да разучат конфигурациите в собствения си хороскоп, а и не само, по препоръка на АНИ-АСТРО могат да изтеглят астро програма Download ZET 7 lite която има опция за показване на конфигурациите в наталната карта. Освен това, последната версия на програмата има модул на български език, който ще започне да се тегли директно като натиснете линка.
 8. Здравей АНИ, Добре дошла отново във форума! Преводът който си направила е чудесен. До този момент на български няма издадена книга за аспектните конфигурации. Самият материал ще бъде от полза както на начинаещи, така на хора, които отдавна се занимават с астрология. Ще се радвам ако споделиш какъв е твоя личен опит в работата с конфигурациите
 9. Радвам се че сподели с нас наблюденията си. Трябва да ти кажа обаче, че те не съвпадат с моите наблюдения върху влиянието на Хирон. Теб явно те притеснява наличието на други кентаври. Или пък наличието на хиляди астероиди. Още Хермес е казал, че това което е горе е подобно на това, което е долу. Т.е щом тези астероиди ги има, те трябва да съответстват, да имат проекция в определени области на нашия живот. Остава да открием къде. "Не можем всички да ги включим в хороскопа." Кой ти каза че не можем? Ако ти не можеш - не го прави. И днес има астролози, които работят само с планетите от септенера. Разбира се, не трябва да се приемат като чиста монета писанията на американски, руски или българска астролози. В астрологията има едно златно правило, формулирано от американския астролог Грант Леви: "Астрологията е валидна по същата причина, поради която е валидна таблицата за умножение - понеже върши работа" На мен Хирон ми върши работа и затова го използвам
 10. Лейла, ти лично изучавала ли си влиянието на Хирон в твоя и примерно в още 100 други хороскопа, за да можеш да се произнесеш относно това какво е неговото влияние и дали въобще има такова?
 11. Лу, Звездите също оказват влияние върху човека, когато са в съвпад с някоя от важните точки в хороскопа - Асцендент, Медиум цели или с някоя от личните планети - Слънцето, Луната, Маркурий, Венера, Марс. Съзвездията, както споменах по-горе се разглеждат когато става дума за историческите епохи, през които преминава човечеството, а също и в кармическата астрология, която изучава миналите прераждания на човека. Така че астрологията се интересува от звездите, от планетите, дори и от астероидите и кометите. Нещо повече, интересува се дори от фиктивни точки от орбитите на планетите, каквито например представляват Лунните възли.
 12. Винаги съм се учудвал на елементарния подход на хората, които критикуват астрологията. Казвам елементарен, защото за да критикуваш една наука, или едно твърдение, трябва първо да се запознаеш добре с него, да го изучиш и едва тогава да се произнесеш. Не е достатъчно да прочетеш някоя статия в Интернет и да я размахваш в форуми под носа на "непросветените" и "заблудените". Астрологията работи с понятието зодиакални знаци, на небето астрономите наблюдават зодиакални съзвездия. Това са две различни понятия. Дори човек който съвсем бегло познава българския език, би могъл да различи думата ЗНАК от думата СЪЗВЕЗДИЕ. Овен е първият знак от зодиака. Дванадесетте зодиакални знака, с които работи традиционната (тропическа) астрология разделят небесната сфера на сегменти, всеки от по точно 30 градуса (12х30=360). Всяка година Слънцето попада в първия зодиакален знак в момента на пролетното равноденствие. Именно пролетното равноденствие е отправната точка, от която започва деленето на кръга на зодиакални знаци от по 30 градуса. Зодиакалните съзвездия са разположени на небесната сфера в сегменти, които не са точно от по 30 градуса. Някои съзвездия заемат повече от 30 гр., други по-малко от 30 гр. Преди 2000 години се е наблюдавало частично съвпадение между кръга на зодиакалните знаци и кръга зодиакалните съзвездия. Поради люлеенето на Земята около нейната ос, наречено прецесия, има постоянно отместване от 0º0’49” градуса годишно между кръга на зодиакалните знаци и кръга на зодиакалните съзвездия. Понастоящем има отместване от 24 градуса между двата кръга и пролетната равноденствена точка попада в съзвездие Риби (както може да се види от таблицата, която е дадена по-горе). Независимо от това, човек роден в периода 21.III – 20.IV е зодия Овен, защото хората се намират под влияние на зодиакалните знаци, а под влиянието на зодиакалните съзвездия са културните епохи, през които преминава човечеството.
 13. Гледачките обясняват всичко с магии, и експлоатират страховете на хората и мечтите им за по-добър живот. Не им имай голямо доверие и по-добре не ходи повече по такива места. Термина че сте в една библия си е чисто неин и е опит да каже нещо, което не означава нищо, но на теб да ти прозвучи някак си респектиращо.
 14. Прочети малко от превода на Ани, може да се окаже по-добър или по-точен все пак тя е астролог
×
×
 • Добави...