Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зверчето

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Зверчето's Achievements

  1. Не съм съгласна, че вегетарианците са по-разбрани /например.../ хора. Мисля, че единствената ми разлика с "месоядните" е, че просто не ям месо.
  2. Ако човек се ограничава да избира между чалга и класическа музика ...няма смисъл да пиша повече
  3. Можеш да бъдеш сигурна, че не преча на хората да слушат каквото си искат и не натрапвам музиката си на никого.......и уж е редно и на мен да не ми се натрапва......е да, ама не !!! От където и да мина чувам разни гнусни чалгарии....... от колите, от заведенията, от съседите, разни лапета по улицата си тананикат за някакви "сини прашки" и от каде ли още не ....въпреки, че не искам, няма ден, в който да не чуя чалга поне няколко пъти... а моята музика я чуват само близките ми и тези, които я харесват...
  4. Всичко мога да възприема, освен онази гнус, наречена ЧАЛГА !!! Даже и думата изглежда грозно като се напише... какво остава за слушането... Може би се разпространява и насажда толкова усилено с цел народа тотално да изпростее, за да се манипулира по-лесно...какво мислите по въпроса ???
  5. Много се радвам, че все още има родители, които мислят по този начин за децата си ! Наистина, от тях не може да се скрие нищо, обаче те попиват като гъбки и има значение до какво първо ще се докопат. Изцяло подкрепям идеята за народните танци. Като малка ме беше срам да танцувам и на нищо не ме записаха, а сега ме е яд . Танцуването разтоварва, забавлява и изключително важно за всяко момиче- извайва страхотна фигура !
  6. Музиката е уникален начин да се въздейства.......... на животни, на хора, някои твърдят, че даже и на растенията ... /за последното не съм убедена/ На хората обаче със сигурност им въздейства ........и в този ред на мисли ......кой измисли чалгата ??? По-лошо средство за възпитание не мога да си представя ...... една от най-грозните гледки е малко дете, на което са му обули къса поличка и са го качили на някоя маса да се кълчи ......всъщност това се отнася и за възрастните ..... !!!
  7. Ахамз, нещо подобно се опитах и аз да напиша
  8. Наистина не трябва да се прекалява с каквото и да било ... но при всеки си има някаква индивидуалност на поносимост ..... Преди известно време , всъщност когато спрях да ям месо, изкарах един период около месец, през който хапвах единствено мляко, плодове и мед ...........всички ми казваха, че не е полезно, трябвала ми по-разнообразна храна и т.н. .........обаче аз се чувствах наистина страхотно .........супер леко и дори не ми се дояждаше шоколад .......а това си е цяло чудо ..... Естествено, периода си отмина и отново почнах да си ям нормално, като изключим месото, от което се отказах .......... Мисля, че човешкият организъм е достатачно добре устроен за да знае кога и от какво има нужда ....... единственото, което му пречи е или лакомията или пък крайностите при които сме твърдо решени да излючим разни храни..... Не ям лук, защота ми е отвратителен , а пък месо- защото ми е жал за животинките ...... и наистина се чувствам добре Мога само да препоръчам на всеки да прави това, което усеща за правилно, а не това, което някой му е казал, че е редно .....
  9. Странна работа ...аз съм луда на тема "млечни продукти" , в семейството ми като цяло винаги сме ги употребявали в достойни количества / дори когато все още ядях месо, никога не съм можела да го предпочета пред млякото/, а да "чукна на дърво" не съм имала проблеми.
  10. Ама наистина ли има хора, които могат да сравнят кръвта на животно и ужаса, който би бил изписан на лицето му в кланницата например с това, което се случва като откъснем плод от дърво, което всяка година ражда и плодовете така или иначе падат, когато плодът презрее ???
  11. Не мога да разбера какви са тези притеснения покрай това, как може да навреди неправилното вегетарианско хранене... всяко живо същество притежава някакъв инстинкт за самосъхранение. Когато нещо в организмът ни не е както трябва - той си дава много ясни сигнали за това. Например на моменти по-силно ни се ядат определени храни. Дори това да не се случва с всеки, то поне се знае, че липсата на нещо винаги дава някакви индикации. Не ям месо /от близо година/ не за да не тровя тялото си, а просто защото ми е жал за животните. Много е досадно, когато почнат да ми обясняват как ще се разболея от 100 болести и един ден, когато имам деца ще вредя и на тях. Аз не карам никого да се отказва от месото, не искам и на мен да ми казват какво да правя- това е въпрос на личен избор.
×
×
  • Добави...