Jump to content
Порталът към съзнателен живот

mecholari

Участници
 • Posts

  1,078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

mecholari last won the day on November 26

mecholari had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Пол
  Мъж

Recent Profile Visitors

17,095 profile views

mecholari's Achievements

 1. Днес имаше пресконференция за къщата на "Опълченска" 66. Изоставена безстопанствена сграда, където Учителя е изнесъл около 3000 беседи. Според мен, тази къща символизира България, и нейния ремонт ще се отрази на всички физически нива. Можем сами да си оправим и държавата.
 2. Свързвам Петър Клисаров с "висок човек - пришълец" , който ще бъде "добър шивач и крояч", а Пепа Сомлева": "руса жена, която ще помогне на България", от пророчествата на Ванга. Може просто да искам да е така, но може би времето дойде.
 3. Клюцал те е петело, за да мразиш ти орело...
 4. Всеки има натрапчиви мисли. Когато ги изрича им придава допълнителна сила. Затова е хубаво да има филтър и да не ги изрича. Когато се появи нещо отрицателно, Учителя дава задача да се каже обратното, положително формулирано и да се оставят и двете да се развиват. Т.е. мислите не се изкореняват, а се наблюдават и се ограничават с противоположности. Може да си казваш: "Прости ми , Господи. Аз желая да се променя, желая да се освободя от всякаква съпротива." Съпротивата е натрапчивостта. А когато съзнателно избираш, проявяваш своята воля и постоянство. Има упражнения за изпадане в безмълвие и тишина. Например, можеш да се концентрираш върху дишането, или пък да се стараеш да чуваш всички звуци около себе си, едновременно с това да обхващаш всичко със зрението си включвайки и периферното. Така постепенно затихваш, докато се изпадне в в безмълвие и тишина, и пребиваваш в момента тук и сега. Така се дава необходимата почивка.
 5. Казвам: хората на новата култура трябва да престанат да се занимават с миналото. Ако има нещо хубаво в миналото им, нека се изнесе; но ако няма такова нещо, нека се остави настрана, нека се забрави. Казано е в Писанието: „Бог ще заличи всичките им грехове и никога повече няма да ги спомене."" Засега, обаче, Той още не ги е заличил, но намислил е да ги заличи. Как ще ги заличи? С Божествения огън. След заличаване на греховете, в живота на хората ще остане само хубавото, красивото: всички спорове, недоразумения ще изчезнат. Хората на новата култура ще живеят помежду си като братя. Цитат от: http://goo.gl/iunFlw Казвам: Щастието на човека е в неговото настояще. Дойдете ли до настоящето, ще ви се покаже начин как да бъдете щастливи и да запазите това щастие. Тъй щото, говорим ли за миналото на човека, ние разбираме неговите нещастия и страдания. Говорим ли за настоящето, разбираме неговите радости и неговото щастие. Човек може да бъде щастлив сега, в настоящия момент, а Бог живее в настоящето. Значи в Бога, в Когото вярваме, се крие всичкото благо, всичкото блаженство за нашите души. В Него няма противоречия, няма и скърби. https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=979&status=1&high=настоящия момент#result_2038187 И тъй, работете с положителните сили в живота и природата. Работете с настоящия момент. Какво е било в миналото, как сте мислили някога, това не е важно. Какво ще бъде след време, в близкото или далечно бъдеще, и това не е важно. И за мене, и за вас е важен настоящият момент. Аз се интересувам от този момент. https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=1594&status=1&high=настоящия момент#result_683958
 6. Тук Васил Тосев дефинира какво е Ум и какво се случва при паузите или така нареченото изключване на съзнанието. Васил Тосев е йога, също като Пападжи. Мориел Яману е с автентично учение. Аз се сещам как отворих том от "Изгревът" на случаен принцип преди години, и какво се падна, думи на Учителя: Седалището на Духа във вас знаете ли къде е? То е в една празнина между двете вежди, то е мястото на Божествения Дух, то е мястото на безмълвието. Човек от себе си представя един кръст и когато ние намерим тоя център, няма вече да биваме разпъвани. https://beinsa.bg/izgrev_s.php?s_type=plus&id=4614&status=1&high=разпъвани#result_516148 Става въпрос за прекратяване на страданието очевидно, при паузите на съзнанието. Така че, би трябвало това да е божественият свят на Духа.
 7. 28. Да се мисли за бъдещето е много вредно. Ти все мислиш за него и никога не си готов като дойде. То никога не мисли за теб, а просто се случва и все те сварва неподготвен. Преди да продължите напред, миналото трябва да изгори напълно, за да няма връщане назад. Ако миналото не изгори едни от вас ще вървят напред, а други ще искат да се върнат назад. Когато няма минало, всички са задружни и заедно търсят новото начало. 61. Магията живее истински само в настоящия момент. Преди и след това тя пак съществува, но не живее. Хората рядко са в момента. Все си припомнят миналото или бленуват за бъдещето. Това е нереално. Има само сега. Затова, действай в момента, а не във Времето. Не можеш вечно да бягаш от настоящето. Мориел Яману
 8. Днес съм се подписал. Отведох и двама приятели, които не бяха и чули за това. От мен толкова.
×
×
 • Create New...