Jump to content
Порталът към съзнателен живот

mecholari

Участници
 • Posts

  1,025
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

mecholari last won the day on September 3 2020

mecholari had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Пол
  Мъж

Recent Profile Visitors

16,031 profile views

mecholari's Achievements

 1. Когато отивах и разговарях с Учителя след това пишех в тетрадката си „Днес, на еди коя си дата бях при Господа". Години по-късно чух от него следното: „Между мене и Бога разлика няма да правиш". Това много рядко го казваше и е само за онзи, който разбираше и който го схващаше по дух. Имаше и други начини за общение по дух с Учителя и Той можеше да даде някое подобно преживяване на ученика. Учителят веднъж каза: „Когато някой ме сънува на сън знай, че това е емблема на Божественото". А аз го сънувах, че той ми поднесе цветя в една ваза. Вероятно това бе един отклик на моята душа към Божественото. Днес тези неща са много прости за обяснение, но тогава бяха много трудни за разбиране. Те и днес трудно се разбират. Много пъти Учителят не делеше себе си от Бога. Не делеше себе си от Божествения Дух, който беше в него и нямаше такъв ученик, който в една и друга форма да не го е усетил, да не го е видял, да не го е разбрал, че това е изявление и проявление на Божествения Дух. Говоря за учениците, а не за слушателите в салона на Изгрева. А ученици са онези, чиито съзнание се намира в полето на свръхсъзнанието, т.е. те имат връзка с Божественото, те са направили връзка между човешкия свят и Божествения свят и чрез тази връзка протича Божието благословение върху тях и чрез тази връзка се осъществява обмена между човешката душа и Божествения Дух.https://beinsa.bg/izgrev_s.php?s_type=phrase&id=1348&status=1&high=Между мене и Бога разлика няма да правиш#result_start
 2. Баба е много строга. Когато последния път я сънувах, сама ме викна и в ръцете си държах фигурите, статуетки на малки индианци. И аз мислех,че й зная името, но чух, да я наричат с друго име. Тя с мене даже не иска да говори, отминава ме като великан мравка. Тогава, чух и че съм много агресивен, затова, чудя се вече Мекичко ли, благо да ви говоря, като си нямате всъщност работа с мене, а с Баба ми.
 3. Разбира се, съзнанието генерира технологиите, да поставиш техника и технология пред съзнанието е загубена кауза. Може да се гледаме и чуваме без средствата на предлаганите форми на комуникация. А ти търсиш ли в общуването някаква форма на надмощие?
 4. Аз преди малко сънувах ескалатор, на който всеки беше награбил голям технологичен продукт, и един грубо ме блъсна изкачвайки се по стъпалата нагоре. и качих се горе, сам в позиция на изчакване.
 5. Разбира с в последните два поста съм представил нецялостно хронология на сън, който сънувах и записах във форума, и мислеки за синхронизъм, съм заспал и сънувайки осъзнато съм слушал разговор на мои роднини, и събудил съм се точно тогава, когато моя роднина да извъни за да говори с майка ми, след това с мене и да му разкажа съня си, предавайки част от разговора в съня така като аз съм го чул, който съм чул предварително. И част от идеята е , момче и момиче разпознаващи се в тази битова житейска ситуация, седящи да четат темата за осъзнато сънуване, да им подейства като египетски бръмбар скарабей, да си създадеме фейсбук, където да се разговаряме, а не да се ебеме, и с това "какво да помогнем", а да не става въпрос за формиране на стадо. Нито на оргия. Фейсбук в сънуването.
 6. Елемент на терзание имаше, когато споделих участието си в оргията, Тотал щета. Навлизане в друго емоционално състояние. Откъсване от лекотата, след това в осъзнато сънуване чувах, чувал съм също след други изказвания във виртуалната среда ,разговори след това "той е вулгарен". И ето тука модераторите изтриха в неадекватен разговор "pedero Lari", А това момиче ми беше потенциален сексуален обект, заентересува се от удоволствието, каращо я да се цени повече като жена. Да провери силата си на възбудител. Невидимото същество в осъзнато сънуване, последния път я накарах го да ми изтрие стъпалата на краката. Никакъв секс. Но с тънък елемент на сексуална възбуда, и събуждане с ерекция. Това асоциирайки го с розенкройцерите, и предписанието им да не правиш физически секс, само когато трябва да създадеш физически деца, а от друга страна, изказване на Кастанеда, че повечето неорганични същества са женски, и имат нужда от внимание и част от енергията ти? Също розенкройцерите пренасочват енергията във фигуриране на образност, а боговете на ума, които са едновременно приемани и като "зли", си имат тяхна тайна стратегия формираща форма на осъзнаване. В приказките, момата също е ставала булка на змея.
 7. Ефекта, на наблюдателя? Наблюдавал ли си следния сценарий? Момче и момиче седят и те наблюдават, интересуват се от тебе , а ти ги виждаш, като се разговарят какво да пият и момчето накрая си избира бира? Иначе, елемент от разговора е "какво да му помогнем"? Също, в осъзнатото сънуване, концентрираш се върху образа на Учителя, и питаш "Искаш ли нещо да ми покажаш", и да ти покаже някаква друга форма на фейсбук, която действаш изучавайки я как работи? Или да сънуваш близък роднина, и да слушаш разговора му с майка ти, и ставайки от сън мислейки за него, в същия момент да звъни във синхронизъм и да разговаря с майка ти? Преди време четох статия в 4 страници на презентиращи идеите на Юнг, и там ставаше въпрос, че в сън се сближаваш с други азове, с които комуникираш. Юнг е имал например сеанс, където клиентка е говорила за сънищата си, сънувайки египетски бръмбър, и в същият момент в стаята е влязал точно такъв, един единствен път през живота на Юнг, и тогава клиентката му е обърнала по-сериозно внимание на интерпретациите му. Затова въпроса ми беше, някой от вас участваше ли в оргията? Но едва ли някой ще си признае, че е бил във влакчето на тройката мъже. Защо трябва да има момент на терзание? Нима със съществуванетто на интернет не се осъществява колективна връзка? Според мен, част от психологическите парадигми са безвъзвратно остарели, и психолозите са изправени пред съвсем различни предизвикателства. Защото преди децата са чели митове и легенди, чели са литература, развиваща въображението, бабите са им казвали приказки, нещата да си ги представяш, с подсъзнателната нагласа да навлизаш в образността на автора, а сега са бомбандирани от телевизия, всякакви приложения, компюрърни графики и образност? Да, не можеш да наблюдаваш цялото колективно несъзнателно, но какво правиме с тази битова образност? Също, идеята да ходиш на психолог да ти прави анализ, и поп да чете молитви за тебе? Щото вече се предполага, че имаш проблем, и търсиш помощ, а си готов и да си плащаш за да си поговорите. И така, някой като чете Юнг, е вече потенциален психолог и клиент. Ролеви игри. Социална полезност, съчетана с облага.
 8. Перспектива от книгите на Теун Марес: Когото види насекомо умиращо в устата на гущер, той усеща както страданието на насекомото, така и триумфа на гущера.
 9. Да даваш "съвети" на човек, който не наблюдава себе си, сам не анализира себе си, как пречупва информацията, как емоционира, с какво асоциира, вече с изградено мнение ли е по даден въпрос, във виртуална среда, боравещ с разпилян ум, постоянно бомбандиран от източници на информация, който е с невъзможност да се концентрира, няма представа как да се очиства от образност, търсейки нечие одобрение или избягващ неодобрението, поради неясна самооценка,, подкрепян или не от на лайкчетата на хора, които асоциират поднесената информация по съвсем друг чувствено - емоционален, асоциативен начин, проектират своите интерпретации в чуждите думи, изказват неща, а други умишлено премълчават. Кой всъщност иска да се занимава с ума на хората? Друг да поеме отговорността, за чувствата мислите и постъпките? Да дава дългосрочни цели и задачи, да мотивира, презентира, рекламира? Някой друг да напише страниците на твоя собствен живот? Защото не изграждаш собствен подход? 10-то измерение? Каквото и да е това е постигнато с мое участие, моята книга, моят празен лист , който пиша Ще разгадаваш вселената? Навътре гледай, там са ключовете за вселената. На всекиму, според участието.
 10. Сега първото нещо между вас, учениците, по причина нямане воля и отсъствие на хармония, често имам с някои ученици и ученички доста недоразумения, неразбирания. Едно нещо помнете, аз съм заобиколен с една диамантена стена спрямо света, а спрямо горе съм отворен! Отдолу – никаква кал! Който дойде отгоре, добре дошъл. Но да се отваря отдолу, да влезе кал – никога това няма да бъде! Който се опита да дойде отдолу, ще приеме не един ритник, но хиляди ритници. Който дойде отдолу, като го ритнем, ще се намери на един километър далеч. Ритници има! Не мислете, че ние сме много кротки хора. Отдолу който дойде, има ритник; отгоре който дойде – „добре дошъл“. Нищо повече! На съвременен език говоря: ритник! Ще дойдеш отгоре, както светлината. Ще се отвори твоята душа за тази Божествена светлина, която да оплодотвори твоя ум и твоето сърце, и да се явят в нея тия възвишени, благородни пориви. https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=phrase&id=581&status=1&high=диамантена стена#result_1884811
 11. Искаш да ти намеря учение съответстващо на светогледа? -Тази вселена е хищническа. Би могло да е едно от хилядите неща, които си съществуват ей-там. ...................................................... — В крайна сметка — започна той — моято неприязън към действията на древните магьосници е нещо много лично. Аз, като нагуал, презирам онова, което са правели те. Те малодушно са търсели убежище при неорганичните същества, твърдейки, че в една хищническа вселена, винаги готова да ни разкъса, за нас няма друго място, където да се приютим. — Защо са мислели така? — попитах аз. — Защото това е вярно — отвърна дон Хуан. — Тъй като неорганичните същества не могат да лъжат, хвалебствията на сънния пратеник за техния свят са самата истина. Въпросният свят действително може да ни даде подслон и да удължи срока на съзнанието ни, докато то обхване, кажи-речи, цяла вечност. https://chitanka.info/text/2781/10 Всъщност, за жените, Тайша Абелар в "Магическият Преход", посочва упражнение "Прегледа", където преразглеждаш живота си, и именно в сексуалния живот е заключена най-много енергия, която евентуално правейки упражнението си я връщаш обратно. Тайша и Кастанеда са нагуали от второто внимание, докато Теун Марес е от третото. Там техниката се нарича "Рекапитулация". И Теун има друг подход.
 12. Макар хората да не отдават голямо значение на сънищата и мечтите, изкуството на сънуването е по-мощно, отколкото повечето хора биха приели. Опасността обаче е, че ние отглеждаме всичко, върху което концетрираме вниманието си. Затова трябва да се грижим да не се концентрираме върху нежелателното, защото СИЛАТА на намерението се активира посредством топлотата. Не само мечтите са реалност, която може да бъде осъществена, но и кошмарите – и по тази причина човек трябва да има яснота в изкуството на сънуването. Теун Марес Толтекски учения, Том 2
 13. Разбира се по темата на разговора могат да се зададат много въпроси. Мъжете: получавал ли съм сексуална възбуда, прегръщайки дете? Това от акт на нежност, което не получавам от друго място ли е? Доказано съм по-силен от това същество? Един акт на педофилия, може да протече и по друг сценарий. Например на малкото момче, което не му се е развила половата система, ануса си има своите нервни окончания предизвикващи удоволствие: https://bg.wikipedia.org/wiki/Анус Т.е. анусът предхожда по развитие на степен на удоволствие, половата система осигуряваща освен удоволствие, продължението на поколението. И такова момче, когато започне само да се предлага на някой друг, не се знае на какви хора ще попадне. Или мислите, че децата не се предлагат? Забраненото удоволствие, което някои ще клеймосат. Реакцията на членове от обществото е да бъде сочено с пръст, поругавано с думи, понякога бито... Но хетеросексуални като психолога Орлин Баев, ще го избавят от тези травми и от хомосексуализма. От обект на педофилен сексуален акт, преждевременно формиран хомосексуалист. Но загубен да доставя удоволствие на жените? Да създава членове на гостоприемното общество? От забраненото и наказвано удоволствие, причиняващо смесени чувства. Отнемайки агресията на човека, отнемаш смелостта му да се бори за да оцелее. Жаждата ти търпеливо да чакаш своето отмъщение за човешката агресия, когато развивайки своята сила да бъдеш по-силен и да причиняваш това, което са ти причинили, да се защитаваш когато ти посегнат, животоутвърждаваща ли е пред страха подтиквайки те да избягаш самоубивайки се? Сега, каква по-различна може да бъде мотивацията на пускащата темата? 1. Защо избра детето, а не избра мене? Вече съм стара и грозна и не получавам удоволствието , което ми се полага? 2. Раждам на мъжа си дете, което ще отклони сексуалното му внимание от самата мене? Губя удоволствието, което ми се полага? 3. Попадам на импотентни, които не ми показват че ме харесват, възбуждайки се, защото сама не се ценя смятайки се за стара и грозна? Имам нужда от тяхното одобрение и потвърждение? Аз вече съм се предала, няма да раждам деца, защото мъжа е по-силен от мене? Реакцията ми да убия мъжа, но тогава трябва да се боря и развивам осъзнавайки своята слабост. Може да членове на обществото, одобрявайки твоята форма на агресия да ги включиш в плановете си... Гневът и агресията, обаче довеждат в повечето случаи до разрушение на нещо извън тебе. А може ли да се обърне в нещо градивно и себеутвърждаващо, утвърждаващо живота? Все пак гневът те кара да си активен, да се бориш, да се защитаваш, да не се предаваш когато бъдеш нападнат. Сега, мъж ,който осъзнава сексуалната си възбуда прегръщайки дете, не може ли да ходи някъде настрани и да мастурбира? А може ли прегръщайки го да се въздържи от други физически действия? Ми сляла се е енергията , която идва от високите сфери на на безусловната любов на Бога, което е израз на любовта му към това дете, което прегръщаш, и останала е енергия в излишък да повтигне и сексуалната възбуда. В Любовта винаги има и сексуален елемент тя е на всички нива, дори и на физическо. Изпитано ли е, колко чисто проводник си и имаш ли мярка да изчакаш, за да контактуваш с хора, които имат право на избор, дали да правят секс или не с тебе, когато Безусловната любов на Бога повиши и на двамата сексуалната възбуда? Защото, искаш ли да му дадеш нещо повече, когато е развило телесно всички източници на удоволствие? Сега, каква е мотивацията на пускащата темата, ако вече има деца? Какъв човек пуска тази информация? Тематика, която го интересува, какво му привлича вниманието? Симулира и проиграва друга реалност, в която хипотетично „действа“? В животинското царство при повечето наблюдавани бозайници, най-агресивния и силен мъжки опложда женските, защото той е достатъчно силен да защитава вида от агресията на другите видове. Но ето тука имаме сексуално активен мъжки , който проявява непонятна агресия, не влизаща в плановете на женската? Но пак агресията привлича вниманието? Да се елиминира опасността, застрашаваща живота, здравето на децата ѝ? Сама да го направи, или търсеща агресивен мъжки с правилна ориентация, да предизвика неговата агресия? Но в „духовните общества“, там е мир и любов, или е добре прикрита агресия, неосъзната и дълбоко заключена под формата на полюса „зло“? Необходимо е да им се покаже като жизненоутвърждаващ принцип? Каква заповед е „Не убивай?“, а на мен реакцията ми е да убивам... Къде е образа на Христос, който не се е защитил? Проповедта на свещеника е да те направи слаб и беззащитен, а аз търся агресивния мъжки... Но намирам го с неправилна сексуална ориентация. Ама Христос ще дойде на второто пришествие? А ние , „Не съдете да не бъдете съдени“. Седиме и го чакаме да оправи света... Така може да се нищи до безкрай. Хипотетични предположения на база оскъдна информация. И отиваш при психолога, плащайки да се разговаря с тебе. Ама като ги избиеш обратните, педофилите, извергите ще му вземеш голяма част от заниманията, до които нямаш достъп. А после можеш да му прочетеш книгите, за изводите, които е направил, и да те информира по-подробно.
×
×
 • Create New...