Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vesko

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от vesko

  1. Има такива методи, описани в книгите "Даоистка сексуална алхимия" и "Култивиране на мъжката полова енергия" - тези съм ги чел, а може би има и други на тази тематика. Когато не е предназначена за размножаване, сексуалната енергия може и е добре да се трансформира в други типове енергия, за да послужи за подпомагане на здравето, творчеството и духовното издигане. Така или иначе се генерира, не бива да се подтиска ("подпушва") може да се насочи не навън, а навътре, и да се издигне към по-висшите центрове. Нещо от този род. Темата е адски обширна, може да се пише много, но аз не съм голям капацитет и опита ми не е много голям. Само съм се докоснал до това.
  2. Здравейте, Признавам, че не прегледах предишните мнения, което по принцип не е добре. Тук описвам само моят опит: Според мен молитвата е общуване с Бога. Това е моето участие в разговора. Изразявам с думи мнението си, отношението си към нещо, желанието си, благодарностите и др., Мисля, че думата "молитва" не изразява съвсем точно това, което имам предвид, защото тя предполага само молене и молби за нещо, с някаква цел, за някакъв резултат. Но така или иначе, това е думата, която ползваме Ако имаме нужда да споделим нещо с невидимия свят или да поискаме, можем да задоволим тази нужда с молитва. Вярвам, че най-голямата цел и смисъл на молитвата е, да съобщим какво ЖЕЛАЕМ да направим, да се случи, да поискаме, да кажем. Да уведомим света, че ние искаме тази посока, че имаме това намерение, че имаме този точно проект сега искаме да го представим за одобрение. Най-голямата ни сила е свободната ни воля (защото изглежда - но може да бъркам - само ние имаме такова нещо) и чрез молитвата съобщаваме каква точно е нашата воля. И на базата на тази воля някой стартира нещо, включва ни в потоците, реките, каналите, разпределителите и се случват още сумати неща, за които си нямам почти никаква представа. Т.е. с Кого да разговаряме, или на Кого да говорим? В съзнанието си представям Бог. Така както аз го възприемам. Това включва много неща. Вярвам, че изброените неща нямат значение. Има обаче молитви, които са написани от други хора и според мен са много вдъхновени и издържали времето. Изговарянето им изразява много добре дадени мои състояния и тогава ги използвам. Моля се когато искам и мога Моля се колкото искам Мисля, че мога да се моля за всичко. Не мисля, че има някакво ограничение и сигурно никой няма да ми се разсърди, ако се моля и за доста дребни неща. Но на практика си мисля, че в молитвата включвам съществени неща. Напоследък наистина имам да благодаря за много събития и благословения в живота ми. Молитвата е чута със сигурност. Друг е въпросът дали ще донесе някакъв плод, резултат. Ако има резултат, който очаквам, и той е в съответствие с общата хармония или Божията воля, молитвата е стартирала и подкрепила процеса и той ще се реализира. Ако не е в съответствие, няма да се случи, а аз вероятно ще разбера навреме това.
  3. Иво, много интересна задача, смятам да се включа. Аз съм съвсем нов тук и това е първото ми мнение. Попаднах на темата, защото е сред най-новите. Не те познавам, но виждам обликът ти. Аватарът ти ми говори за това, че си добре въоръжен, готов, строг, силен и смел. От това, което си написал в подписа си разбирам, че целта на въоръжението ти е да пазиш и защитаваш, а не да нападаш. Може и да си имал вече няколко сериозни битки, очевидно си успял да опазиш каквото трябва. Всичко това сигурно е вярно, а ако случайно не е, според мен ти би искал да е така, затова си използвал картинката и текста. Имаш хубаво естетическо чувство, защото аватарът ти много си подхожда с цветовата структура на самия форум. Явно си модератор, което означава, че се грижиш за състоянието на форума и следва всички ние да сме ти благодарни за силите, които влагаш тук. Това, което пазиш е прекрасно. Ако всеки успее да запази това в себе си, не му трябва друго.
×
×
  • Добави...