Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Петкан

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Петкан

  1. Ето конкретен пример за вяра, че има нещо друго освен лъжовните богове. Аз съм сигурен, че всяко докосване на нещо различно от собствената ти вяра в каквото и да е неприятно и ти Багира искаш да се отдръпнеш, дори да предположим ,че тук само искаш да амбицираш атеиста да стигне до истината, ти чрез опитност трудно ще стигнеш до твоя бог, докато аз съм го обхождал и той съществува благодарение на теб и на твоя формиран стереотип на мислене, когато ти решиш че ЧОВЕКЪТ е по важен от Бог - той на минутата ще изчезне - лично ми го е казал този информационен масив частица от който ти наричаш твой Бог/ изключение ще е ако твоя бог е слънцето/
  2. Атеизмът представлява убедеността, че нито едно божество не съществува.Тук не става дума за липса на вяра. Бог и божествата са създадени от човешката мисъл някои за да служат, други за да плашат, Ако искате да вярвате в нещо - вярвайте в себе си ЧОВЕКА, вярвайте в другаря до себе си - човек, куче, котка , кактус и вярата ще ви е по благодатна отколкото да вярвате в нещо пошло и употребено като Бог. Аз съм атиест и вярвам в много неща, но не и в Бог. Тази дума ще стане обидна за човек, тя и сега го спасява от отговорност, но липсата на нормална социална обстановка не дава възможност човек да се оттърси от религиозните брътвежи. Дори Учителя, който е прозрял истината не се е престрашил да отритне напълно Бог,защото е виждал неподготвеност в своите ученици, но четете между редовете и ще вивиде къде са енергиите, къде е слънцето и как сами си създавате божества, които да ви изтезават.
  3. Скоро прочетох тезата на Робърт Монро и ми направи силно впечатление не ОИТ, а изградената основа на едно много близко до истината човешко учение на базата на неговата опитност. Смятам че много трудно се осъществява планиран ОИТ дори с помоща на различното честотно модулиране на каквото се е надявал Монро. Това не пречи да опитваме опитности. Случайните и неконтролирани ОИТ са важни за носителите им, но за останалите те са само за статистиката.
  4. Човек има нужда от удоволетворение. То може да се получава и когато дава и когато взема нещо - материално или идеално. За някои и вярата в нещо е достатъчно. В днешно време малцина сме доволни, но това е едно от условията да имаш ясни критерии. Човек трябва да опитва даване на любов и доброта без предрасъдъци и ще ги усети веднага отразени от заобикалящия го свят. Извинете почусвах се млад.
×
×
  • Добави...