Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alex_20

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Alex_20

  1. Някой ходил ли е тази година в Созопол на изложението на восъчни фигури? Който го е направил, е бил свидетел на изящната импровизация на Тайната вечеря. Много ми се иска, ако има такива хора, и са направили снимки, да ги публикуват в тази тема.
  2. Здравейте. Каква събитийност дават зодиакалните знаци? Имате ли някаква информация по въпроса?
  3. Какви книги бихте препоръчали на един начинаещ ? Да са лесно разбираеми, в същото време информационно издържани. Сигурен съм, че имате любими автори. Моля ви, помогнете. Ще съм ви благодарен, ако се отзовете на молбата ми.
  4. Аз за себе си правя разграничение между "религия" и "учение". Религията е човешката интерпретация и подбрани извадки от дадено учението или сплайсинг между отделни фрагменти на различни учения. Поне аз така възприемам религията. Така че за мен, didi_ts, "правят го хората" = "религиите". Само това да доуточня.
  5. Имам аз такъв въпрос. Щом религията сама по себе си е дело на егрегорите, то как да знаем коя е "истинската" религия? Откакто свят светува, са се появявали какви ли не религии. Всички обаче претендират да са истинни и единствени. В същото време повечето от тях нападат ревностно и жестоко останалите. Даже са ставали и войни. Ако приемем Християнството за истинската религия, то трябва да приемем, че онези, които не вярвах в Христовото учение, са заблудени и едва ли не на тях им "говори" дяволът и са обречени на вечния огън, защото не са избрали верния път. От мюсюлманска гледна точка пък, Христовото учение не е истинно, защото според тях единственият Бог е Аллах и той няма син и т.н. От друга страна същите религии са дискриминирали и дискриминират жените, чернокожите (християнството), науката (знаем историята с Галилей), окултизма (някои от религиите), част от литературата (напр. фантастична, особено онази, която е обвързана с магията, например "Хари Потър" или пък, която не изнася на църквата като "Шифъра на Леонардо"), сектите (доколкото знам последователите на Дънов се смятат за сектанти), хомосексуалистите, прелюбодейците (онези, които са правили секс преди първата брачна нощ) и т.н. Точно тези неща не отдалечават ли човек от Бога? Религиите не делят ли Бога? И след като Бог е един, защо религиите ни го представят в толкова различни светлини, с толкова коренно различни заповеди? Да, коренно различни са понякога. Дори това се случва понякога и с една и съща религия. Например Християнството и съм сигурен, че всеки може да си даде сам примери. Ако приемем, че Християнството е ортодоксалната религия, то защо идва чак сега? Защо Бог не е пратил своя син, когато е създал човечеството, за да го научи на правата вяра и начин на живот? Въобще какво правят тези егрегори в случая с Бога ни? Бог е любов, а религиите сеят и омраза. Защо? След като Господ от самото създаване на човека е говорил с него, то защо изчезналите цивилизации не показват никакви индикации за това, а напротив - всеки си има свой/свои Богове, различни от онзи, които ни описва Библията. От доста време си задам тези въпрос и ще се радвам, ако някой ми помогне с мнението си.
×
×
  • Добави...