Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Eco World

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Eco World's Achievements

  1. Според мен са малко изместени и размити основните пунктове на тези дефиниции, но да започнем подред: религия: 1. Система от възгледи и представи, основана върху вярата в съществуването на свръхестествените сили, на един или много богове, който или които са сътворили и управляват света. 2. Вероизповедание - Система от възгледи и представи - да, това може да се приеме... - "основана върху вярата в съществуването на свръхестествените сили" - по скоро основана на Висш разум, на Висше съзнание, а не само на свръхестествени сили... секта: 1. Религиозна група, отделила се от господстващата църква 2. Обособена, затворена група от хора, обединена от тесни интереси. - Религиозна група, отделила се от господстващата църква - това пък е съвсем изкривено... църквите също са секти - господстващи или не - понеже са самозвани - никоя "христова" църква няма официално пълномощно от Исус да я представя в света! Тук проблемът е по-скоро икономически, както конкуренцията на 2-икономически групировки, понеже след като никоя църква няма нотариално заверено пълномощно от Исус да я представя в света - никоя от тях не може да е господстваща над останалите и т.н. учение: за него няма смисъл да пиша, вие го знаете по-добре и от мен.
  2. Според моето скромно мнение житните кръгове са вид писмена информация, която ни се изпраща от Сириус. Според информациите от Петър Дънов, пшеницата няма див аналог в природата, както ечемика. Пшеницата е пренесена на Земята от Сириус за да подготви по някакъв особен начин невидимите тела на земните хора за по-високите вибрации, на които те трябва да издържат, при предстоящото им преселване. Житните ни полета са един вид радио-телескоп, който излъчва своя собствена честота в космическото пространство, в която вероятно е включена и информация за еволюцията на планетата Земя, както и за нейното човечество. Един радио-телескоп както може да излъчва така може и да приема честоти и информация. Според мен земната наука се намира в невероятно смешна ситуация - както се казва "вода гази - жадна ходи". Харчат се милиони и милиарди за космически изследвания и за търсене на космически разум във вселената, а все още не може да се разчете информацията в житните кръгове. Но научните среди сигурно имат своето оправдание - никой от тях не е чел Петър Дънов.
  3. "Човешката любов е патологична" Във всяка човешка дейност човек натрупва опит само като действа! Може да грешим в опитите си да обичаме, но въпреки това трябва да продължаваме да се опитваме. Представете си че вляза в един воден басеин, в морето например - брегът е далече, почти не се вижда, дъното също, как да постъпя - да плувам или да се откажа? Ще приема реалността и ще плувам спокойно към спасителния бряг. Нима ще се страхувам, че ще нагълтам малко горчиво-солена морска вода през време на плуването ми към брега? Това е наистина една аналогия, но така и така сме нагазили в този живот - сега имаме шанс да се опитаме да плуваме, да се научим да плуваме, да регулираме дишането с движенията си в синхрон, който не ни изморява, нито води до схващане на мускулите ни. Животът е една прекрасна възможност - защо да я пропускам?
×
×
  • Добави...