Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Adelante

Участници
  • Общо Съдържание

    20
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Adelante

  • Рожден Ден 6.12.1985

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    206542091

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Велико Търново

Последни Посещения

3288 посещения на профила

Adelante's Achievements

  1. За съжаление, това не е същата книга. Тази, за която говориш - "Магията на картите таро" е издание от тази година. Пак на Кристин Димитрова, но е от друго издателство, с друго заглавие. Интересно ми е, дали все пак съдържанието е същото като на "Таро: вратите навътре", защото не притежавам втората.
  2. Здравей, omen, исках само да ти кажа, че тегленето на карта за деня Е единствения начин да научиш картите, ако си начинаеща. Вярно, значението им ще е много по-плитко, отколкото в нормално гледане за по-широк диапазон от време, но все пак ще е истинското им значение. Друг начин няма. Книгите няма да ти помогнат, не можеш да научиш картите само от гледанията на свои въпроси, защото реално погледнато един-единствен човек няма толкова много проблеми и въпроси, които може да зададе. Да гледаш на други хора на етап, в който още не си научила значенията, също е абсурдно. Тегленето на три карти наистина идва в повечко, но една на ден е достатъчна, за да ти даде по-ясна представа и повече нюанси за значенията. Хората тук (които са основната причина да спра да пиша в този форум) в момента, образно казано, се опитват да те научат на таблицата за умножение като ти се карат как може да не знаеш какво е това логаритъм и колко е корен квадратен от четири. Тегли си карта за деня, записвай си я в дневник и после описвай какво ти се е случило накратко. Така ще намериш своите собствения значения на картите, а след време, като ги сравниш, ще видиш, че са просто нюанси на това, което и другите виждат. Ежедневното гадаене за изучаването на таро го има и като препоръка например от Джоан Бънинг в "Ръководство по таро", която иначе ще срещнеш като препоръчана книга в темите тук. Този форум е наистина най-сериозния на тема таро в България, основно заради опита на Мона, който е нещо изключително. Но да се определят хората с обиди от сорта на "оскучали домакини" само защото още се учат... и след това същото неправилно определение (подобна дума "оскучали" не съществува в българския език) да се повтаря в хор от двама, трима потребители като по команда... съжалявам, но това вече не е сериозно отношение.
  3. Ако приемаш и други коментари по въпроса... според мен човекът, за когото си питала, изобщо не иска да бъде пасивен, напротив, но има твърде ниска самооценка за себе си, която го дърпа назад, и вероятно се страхува от негативна реакция на околните, ако действа. Кралица жезли по принцип е много активна и знае как да получи това, което иска. Обърната поне при мен показва или ниско самочувствие, или пък външни фактори, които я задържат от целта й. Дано отговорът ми има някаква връзка с действителната ситуация
  4. Поне при мен обърната 6 жезли е за наранена гордост и самолюбие, ако си чела "Гордост и предразсъдъци", може би нещо от сорта на гордостта на мистър Дарси А пък обърнатата 7 пентакли е обезверяване, в което си мисля, че никакви положени усилия няма да помогнат и затова не си заслужава да се мъча повече.
  5. Защо трябва да имаш опит, за да гледаш с обърнати карти? Мисля, че е много по-лесно да се използват обърнати карти в началото, за да се направи ясно разграничение между положителния и отрицателния аспект на значението. Вярно е, че наистина няма подходящо тълкуване на обърнатите позиции в книгите, но човек сам си извлича такова с практиката. Така поне, когато ми се падне обърнат Глупакът, знам, че новото начало е само в главата ми, като в действителност повтарям същите си грешки. Докато, когато се падне в права позиция, значи наистина се движа напред.
  6. Не знам, на мен ми се струва, че отговорът на първия въпрос е свързан с някакво разочарование от направен избор, който обаче същевременно ще доведе до освобождение. А пък вторият отговор изглежда доста по-положителен, но ми е трудно така да говоря, когато не знам въпроса. За да говорим конкретно, последно Асо пентакли ми излезе на въпроса как ще мине вечерта на коледното парти с новите ми колеги. Паднаха се: Асо пентакли, обърнато - 5 пентакли - Смъртта, обърната. Предисторията е, че по принцип никога не съм се вписвала в никакви компании, колкото и да ми се е искало. Скоро обаче започнах работа и колегите ми са страхотни хора, с които наистина ми е приятно да общувам. Надявах се, че след това излизане заедно, най-после ще се впиша някъде. Като погледнах картите обаче веднага ми стана ясно, че няма да стане и това можех да го кажа още само по Асото. 5 пентакли при мен винаги означава абсолютна самота, а Смъртта я разтълкувах като обяснение, че промяната, на която се надявам, няма да се състои. Така и стана, разбира се. Но какво по-конкретно ще дойде тук обърнатото Асо пентакли? Че в действителност не искам да съм част от въпросната компания? Или че не съм готова да положа усилия за това? Макар че аз наистина се старая...
  7. Направо е изумително как, без да знаеш абсолютно нищо за мен, само по една карта, успя да изредиш останалите, които ми се падат доста често с изключение на Дяволът. Асо пентакли води класацията в комбинация с Обесеният, като се редуват с двойката Страшният съд и 10 мечове - все обърнати. Като някакъв омагьосан кръг, от който няма излизане. Имам подозрение за какво точно се отнасят, но е много трудно умът да убеди в нещо сърцето, когато то не иска да вярва. Само си мислех, че Обесеният е свързан с поглеждане на някаква ситуация от различна гледна точка, а в този случай това обяснение някак не пасва, но... все пак това е тема за малките аркани. Че съм Отшелникът, така си е, но никак не ми се иска да бъда, а и е трудно, когато всички около теб се опитват да те убедят, че именно Слънцето е това, от което имаш нужда. Значи това обърнато Асо пентакли наистина означава, че това, към което се стремя, не е за мен. Благодаря ти, това беше най-точната психоанализа (макар че едва ли това е точната дума), която някой ми е правил
  8. Някой може ли да помогне със значението на Асо пентакли? Това е картата, която ми се е падала двойно повече от всички останали, откакто се занимавам с таро, което ще рече някъде десет месеца. Най-често ми се появява обърната, обикновено на първа позиция и то за неща, които много силно искам. Може би, защото използвам Таро Друиди и Уика, а там картата изобразява пентакъл на небе, изпълнено със звезди, започвам да си мисля, че значението на Асо пентакли има нещо общо със съдбата или поне нещо, което ти е писано или не ти е писано да изживееш. В моя случай явно не е писано, понеже непрекъснато е обърнато. Повечето тълкувания се свързват с финансова печалба и съответно загуба, но си мисля, че дори и да е вярно, това е много малка частица от значението. Струва ми се, че има нещо общо и с късмета, но дори и това обяснение не пасва съвсем, защото картата ми се е падала в права позиция в дни на изключително щастие и в най-тежките ми дни, когато са се случвали и най-големите ми кошмари. Излизала е и за един от дните ми, в който почина човек, макар и не близък, който, точно както Мона го е описала в обяснението за картата, беше много изморен и едва ли не чакаше смъртта с облекчение. Падала ми се и в партньорското подреждане като сигнификатор на връзката ми, падала се е и в подреждане с три карти на първа позиция за любовни въпроси за същия човек, както и на въпроси, които съм задавала за него, също на първа позиция - все обърната. И при всичкия този "стаж" с картата, имам чувството, че не съм се приближила и на милиметри от истинското й значение. Някой да е имал по-голям успех в това отношение?
  9. В момента и без това сама търся напътствие, така че няма нужда от извинения. Да, права си за това, че и двамата сме доста песимистично настроени, но се дължи на твърде много оптимистични опити, които не доведоха до нищо, а не на нежелание. Ще почакам да видя как и дали ще се материализира тази 6 пентакли и благодаря за съветите.
  10. Да, хора са, става дума за мен и вече уж бившия ми приятел, с когото все се разделяме и все не сме докрай разделени. Пада се често на въпроси, свързани с отношенията ни, ту в права, ту в обърната позиция. В последното подреждане питах какво си мисли той за мен след поредния ни недобре протекъл разговор - паднаха са 3 жезли, 2 жезли обърната и 6 пентакли. Не съм сигурна, но мисля, че 3 жезли означава това, че първоначално си е помислил, че все пак може да опита да е с мен още веднъж, видял е някакво бъдеще в цялата история, след което отново се скарахме грандиозно - обърнатата 2 жезли, а 6 пентакли... не знам, имам предчувствие за нещо позитивно относно нея, но нямам идея какво. Да не говорим, че на този етап не мога да видя нищо позитивно в цялата ситуация.
  11. А можеш ли да обясниш какво тук е конкретното значение на обърнатата 2 жезли? Знам, че я тълкуваш като чудо понякога, но сигурно има и други значения освен това. Питам, защото освен в тази комбинация, ми се пада често и в други подреждания и подозирам, че става дума за силно напрежение между две конфронтиращи се страни, обаче някакси това напрежение не избива на никъде от твърде дълго време, а уж двойките са преходно състояние, което не трае много...
  12. Най-после ми се изясни ситуацията и наистина става дума за неосъществен избор, но не поради страх, а поради това, че не му беше дошло времето още. Кандидатствах за работа и ме викаха поне пет пъти на интервюта и тестове, като всеки път очаквах да съм поставена в ситуация на избор, понеже не знаех за какво заплащане става дума и се колебаех, а то все не се стигаше до обсъждане на въпроса.
  13. Вчера една приятелка, която все още се учи на таро, ми нареди келтски кръст на общ въпрос за ситуацията около мен. Интересното беше, че 1-ва и 2-ра карта бяха Влюбените и 2 жезли - и двете обърнати. Странното е, че преди ден ми се бяха паднали отново същите две карти, в два последователни дни - съответно 2 жезли и после Влюбените, само че в правите си позиции. И двете карти ги свързвам по-скоро с колебание, отколкото с избор, когато са в права позиция. 2 жезли обърната досега ми се е появявала при неочаквано развитие на събитията, но Влюбените ми е трудно да я разтълкувам. Според вас означават ли картите, че преди няколко дни съм имала възможност да избирам, а сега вече изборът не зависи от мен? И как бихте тълкували обърнатата 2 жезли като кръстосваща карта на Влюбените, защото на мен ми се струва, че двете малко или много се повтарят като значение.
  14. Не искам да се наемам да тълкувам, понеже аз самата отскоро се занимавам с таро и нямам достатъчно опит, но, slizia, причина за повтарящото се появяване на Крал жезли може да е в това, че тази карта олицетворява теб или по-скоро партньора ти, за когото правиш подреждането. Аз имам особено отношение към Крал жезли, понеже я свързвам диретно с приятеля ми, още когато си купих колодата (Друиди и Уика) и видях картата, веднага си помислих за него, отделно, че това е боята на огъня, изобразени са овнешките глави по трона на този крал... а пък приятелят ми е Овен, така че сходството беше очевидно. Още повече, че Мона беше писала, че кралете и кралиците в това подреждане означават конкретни личности. Огледай картата и виж дали не ти напомня за някого конкретно. Иначе за Влюбените, не е ли напълно нормално да излиза в такъв тип подреждане?
  15. Ами тогава могат да се преместят в тема само за Големите Аркани. Аз не посмях да пусна такава, защото значенията не са чак толкова обширни и не изчерпват всички аспекти. Но ми се стори по-добре да преведа нещо по-разчупено, отколкото традиционните значения, които могат да се прочетат във всяка книга.
×
×
  • Добави...