Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lady Frost

Участници
  • Общо Съдържание

    27
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Lady Frost

  • Рожден Ден 2.10.1985

Метод за Връзка

  • AIM
    ataclena
  • Website URL
    http://yaneto.wordpress.com
  • ICQ
    394910753

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    на острова

Lady Frost's Achievements

  1. Извинявам се, че съм повторила темата! Уж гледах, но не съм видяла на правилното място явно! Ще прочета какво сте писали и пак ще се включа! Надявам се да споделя положителни резултати!
  2. Как да се справим с агресията си? молба за помощ Не съм особено сигурна дали е тук точно мястото на темата... Усещам силна агресия в себе си... Понякога си стои стаена под повърхността, но все по-често започва да избива по някакъв начин. Опитвам се да се контролирам по някак, но нещо не ми се получава. Предполагам, че не мога да нацеля верния подход и че нещата са много по-дълбоки отколкото си мисля. Искам да се справя с това, защото ми тежи и ме плаши ужасно много! Страх ме е да не нараня някого - както физически, така и с действия и с думи... Моля, дайте ми съвет, насоки... Не знам... Нещо за което да се хвана и да разплета този проблем, да го реша по възможно най-благоприятния начин... Бих говорила и със специалист, но не знам към кого да се обърна... Администраторска бележка: темата е обединена с предишна подобна
  3. Много верни, полезни и интересни неща сте казали! Аз за сега ще си замълча. Понякога съвсем нескромно се смятам за мъдър човек, въпреки годините си. Опита не е всичко в живота! Но и опит е нужен! За сега само теории имам. И се сещам за една дама, която беше казала: "Някога имах шест теории за отглеждането на децата! Сега имам шест деца и нито една теория!" Може да се каже, че това е моето кредо! Преди да родя си мислех: "това така ще правя, това няма да правя..." и т.н. И още от сега "изневерявам" на тези си принципи. На пръв поглед изглежда, че правя нещата както дойде, но не мисля че е така. Мисля, че просто знам какво е нужно на детето ми и как да се погрижа възможно най-добре за него! Мисля, че всяка майка го може, само трябва да си поваярва! Никой друг не може да ти каже как да облечеш детето си, как да го нахраниш, как да го държиш и дори как да го възпитаваш! От първия миг, в който разбрах, че съм бременна, бях уверена в себе си! Знаех във всеки един момент какво трябва да направя и вярвам, че винаги ще знам... а съм само на 22... Знанието всеки го носи със себе си, то може и да се предаде. Но Познанието идва само с опита и ничий съвет не може да ти го предаде... И честно да си кажа ужасно ми е жал за тия родители, които разчитат някой друг да гледа децата им! Всеки ден по форумите срещам абсурдни теми като "Как да го облека?", "Яде ли достатъчно?" и прочие... А всичко е толкова простичко - просто трябва да вярваме в себе си!
  4. Прекрасна книга! Благодаря! Изчетох я на един дъх!
  5. Винаги съм била и ще бъда против абортите! Преди известно време моя близка приятелка стоеше пред същата дилема, аз тогава бях бременна и много чувствителан по темата (и все още съм много чувствителна). С тази разлика, че не беше омъжена. Забременя от един келеш, който веднага отсече, да абортира. Страхуваше, че ако не направи аборт оня ще я остави. "Е й?", казах и аз! Той така или иначе щеше да я остави, това й беше перделно ясно. Но това, което щеше да получи, ако роди детето, е една безкрайна е безрезервна любов. И някой, който винаги ще е до нея и винаги ще й дава сили. В крайна сметка тя направи аборта, след като не издържа на натиска на всички... резултата беше едно нередоено дете и едно майка с мъртва душа... Най-тъпото беше, че тя искаше това дете... Не разбирам, защо хората не смеят да помета тази отговорност... Толкова простичко да се предпазиш. Има и "изцепки" разбира се, но... "презервативите се слагат по-лесно, отколкото памперсите"!
  6. Светлината на пътя, осеян с лед носи мраморна тишина. Там във бялото смисълът е отнет и облечен е в самота. Дворци от вятър и от облачен прах, тихо ееее ууу, живее там във свойта сила и страх звездният малък принц. Той не чувства в очите си нищото, вижда залези и цветя, сам живее във своята приказка и къпе утринната роса. Дворци от вятър и от облачен прах, тихо ееее ууу, живее там във свойта сила и страх звездният малък принц. Той знае, че всички красиви неща са невидими за очи, които не чувстват, че вятър в дъжда цветовете ще угаси. Дворци от вятър и от облачен прах, тихо ееее ууу, живее там във свойта сила и страх звездният малък принц. Дворци от вятър и от облачен прах, тихо ееее уууу, живее там във свойта сила и страх звездният малък принц. Звездният малък принц. Малък принц.
  7. Българската митология е много интересна и богата. За жалост не е много популярна. Имам няколко материала, по въпроса. Ще ги издиря и ще ги публикувам!
  8. Тази подредба съм я използвала за всякакъв тип взаимоотношения между двама души - върши ми страхотна работа.
  9. Ще опитам! Мисля да им дам още два-три дни време да си зарастнат хубав, че още наболява, дори със силиконовите зърна. Консултантката по кърмене ме увери, че ако наистина само това е проблема болката няма да се върне! Ох, дано да е права! Ще се похваля!
  10. Един млад брак също може да бъде изпълнен с трудности, при това много тежки. Понякога нещата могат да се преобърнат буквално за дни и часове.
  11. "Мактуб" идва от арабски и означава "Написано е". Арабите се притесняват, че "написано е" не е съвсем правилен превод, защото макар че всичко вече е действително написано, Бог е състрадателен, и пише това просто за да ни помогне. Казват, че само ако си арабин можеш да разбереш истинския смисъл! Краднах си го от Коелю!
  12. Ще отговоря лично за себе си... Как мислите какъв в смисълът на женитбата/брака? - това е символ! Символ на семейството! Че двама души се обричат един на друг "докато смъртта ги раздели" (пфу, колко клиширано се изказах). Защо човек да се жени и кога? - омъжих, се когато срещнах партньора в живота си. За мен беше съвсем естествено продължение на връзката ни. Не сме го правили за показност! По-скоро в по-горния смисъл! Не харесвам това съжителстване без брак, сякаш тези двойки демонстрират бъдещия разпад на отношенията си. Разбира се има и изключения, но са твърде малко май! Какво значи да имаш партньор в живота? Това помага или пречи на духовното развитие ... и имат ли връзка въобще? - На мен лично много ми помогна! По-лесно и по-пълноценно е да вървиш по пътя ръка за ръка с някого, отколкото сам. Какво е да си свободен? Може ли човек да е женен и пак да е свободен? - Свободата не смея да я конкретизирам като понятие. А мисля, че брака и свободата не си пречат взаимно. Аз лично се чувствам по-свободна, защото имам здрава основа, на която да се подпра при нужда (партньора ми). А това ми позволява да стигна до много по-високи хоризонти. А Любовта? Тя само чувство ли е? - не знам, но мисля че не е само чувство! Нещо много по-прекрасно е! Каква трябва да е ролята на жената в партньорството или брака? Само да чисти и слугува на мъжа? Да не се бори за свои позиции в обществото, а да стои в къщи, както крехък порцелан, който може всеки момент да се счупи? А може би така е възпитавана? - по-скоро това е въпрос на възпитание! Ролята на жената е като ролята на мъжа. Различават се по нюанси, но не и в същността си! Брака дава ли сигурност? И дали това търсят хората? - на мен ми даде! Но за другите не знам! Наблюденията ми показват, че напоследък хората се женят най-вече по сметка, като вариантите са много - къде става въпрос за пари, къде се "връзват" заради (не)желани деца, къде за повишат обществения си статус и т.н. Брака бизнес ли е? Или? - може и така да се нарече! Сега е много модерно хората просто да живеят заедно без да се женят. А какво става ако имат деца? Обществото в БГ приема ли ги добре или все още има проблеми? - Обществото в БГ имам чувството, че е безразлично в това отношение. Имамчувството, че по-скоро се смята за патология да сключиш брак. Според мен да имаш деца е много по-обвързващо от един подпис в гражданското. Най-честото оправдание за да не се сключи брак е, че разводите са скъпи! Това е пълен абсурд, но и показва колко прекалено материално е станало обществото ни! Аз не виждам разлика между това да се разделиш с човека след дълъг семен живот, бил той законен или не. Тук развода е най-малкия проблем! Емоционалната травма и травмата за децата си е все същата! Искам да споделя с вас една много интересна легенда за брачните халки! "Защото съпруг и съпруга трябва да останат заедно, в добро и зло..." Аз вярвам в това!
  13. А излових, кой не си е посещавал часовете по биология! Моя отговор не е философски - първо се появява яйцето (никъде в задачата не се уточнява дали е кокоше! ) - влечугите снасят яйца и се появяват преди птиците. ми хвана ме ама дали първо не се е пръкнала вселенската змеица!?!!? хихихи Според мен първа е била ламята Спаска. Тя от скука си е направила змея Гошо... и така до наши дни...
  14. А излових, кой не си е посещавал часовете по биология! Моя отговор не е философски - първо се появява яйцето (никъде в задачата не се уточнява дали е кокоше! ) - влечугите снасят яйца и се появяват преди птиците.
  15. Така си е! Никой не отрича! За това и казах, че често пъти мечтите се различават от действителността! Мактуб!
×
×
  • Добави...