Jump to content
Порталът към съзнателен живот

REdream, REhope, REmake

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    REdream, REhope, REmake got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Не, не могат,защото точно там е проблема, ние прекалено много сме се "адаптирали" към тях, прекалено много ги търпим. Кражбите, боклуците, лошата миризма и постоянната врява около районите с ромско население се приема за нещо нормално (Казвам го от личен опит, от 17 години живея в една от циганските махали в Пловдив и знам как стоят нещата)
    Те обаче не дават и дума да се каже срещу тях, не дават да им се направи забележка, могат жив да те изядат. Може би знаете, че в това отношение циганите са доста задружни, задружни в защитаване на своите недостатъци, своя манталитет, дори когато знаят, че не са прави. Как такива хора да бъдат интегрирани ???

    Огромните ромски семейства... свръхпотентност ??? . Аз го наричам свръхбезотговорност.
    Бедни са, нямат пари, живеят ден за ден, но въпреки това имат по 5-6-7-8-9 деца, от които повече от половината не могат да четат и пишат, ходят голи и боси, хранят се от кофите и крадат.
    Ромите сами допринасят за едно бедно и необразовано малцинство, създавайки деца, лишени от възможности за нормално развитие и добро бъдеще. А подобно малцинство не може да се интегрира, преди да се асимилира (малко са изключенията).
    За това трябва да се направят много промени, най-вече от страна на братята роми .
    Ние българите сме много търпеливи и толерантни и ако ромите направят първата крачка, ние ще им подадем ръка. Бил съм свидетел на подобни жестове много пъти, но за жалост това са отделни случаи.
    За да стане практика ромите трябва да скъсат със своя лош навик "авантата" , да започнат да плащат услугите, които използвати и да спрат да крадат, защото това са нещата, които пораждат негативното отношение у българите.
    Имам много приятели цигани, с които сме се веселили толкова пъти и мога да ви кажа, че те са чудесни хора стига да поискат.
×
×
  • Добави...