Jump to content
Порталът към съзнателен живот

REdream, REhope, REmake

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За REdream, REhope, REmake

  • Рожден Ден 29.01.1991

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Пловдив

REdream, REhope, REmake's Achievements

  1. Здравейте! Аз не мисля, че е за съжаление, защото според мен осъзнаването/обясняването на чувставата е нещо хубаво. Най-добре е да се прилага при негативните такива... аз лично, когато съм обвзет от някакво силно чувство и искам, но не мога да се отърва от него, сядам и започвам да размишлявам... търся причината, която ме е довела до това състояние, когато открия отговора и когато се изясня сам пред себе си намирам по-лесно начина за справяне... някакси "виждам врага" (негативното чувство) осъзнавам същността му и мога да му се противопоставя, убеждвам себи си, че това е нещо вредно и ненужно. Така малко по малко ми олеква и чувството изчезва... случвало се е след време пак да се появява, но след многократно размишляване и убеждаване то вече не ми влияе толкова силно, защото съм придобил контрол над него, а НЕ защото го подтискам. Милсля, че когато човек размишлява върху чувствата и емоциите си той опознава себе си, осъзнава грешките си и съумява по-лесно да избягва негативните вътрешни преживявания. Не смятам, че трябва да има равновесии между "светлото" и "тъмното" особенно когато можем да си позволим повече от хубавото, охлаждайки изпепеляващите,вредни чувства с помоща на "хладния" разум.
  2. И как тези неща оправдават безразборното създаване на деца лишени от каквато и да е преспектива в живота, не знам. Да имаш дете е огромна отговорност, трябва да полагаш грижи за него, да го възпитаваш, най-малкото да го храниш и да му даваш подслон (а повечето не правят и това). Те имат ИЗБОР! И как многото деца решават проблема... ? Е като не искат да се урбанизират да си седят (с извинение) в лайната, ние не можем да ги приобщим/интегрираме с каруците и боклуците. Малко грубо звучи, но не е ли така и те трябва да направят някакви компромиси/ да се променят, това е двустранен процес. Боклуци, лоша миризма, липса на канализация, коне и крави по улиците (изпражнения.....).........не мисля, че така изглежда едно еко селище. Говоря за сегашното положение, не за "традиционния цигански бит", който така или иначе почти е изчезнал в България.
  3. Не, не могат,защото точно там е проблема, ние прекалено много сме се "адаптирали" към тях, прекалено много ги търпим. Кражбите, боклуците, лошата миризма и постоянната врява около районите с ромско население се приема за нещо нормално (Казвам го от личен опит, от 17 години живея в една от циганските махали в Пловдив и знам как стоят нещата) Те обаче не дават и дума да се каже срещу тях, не дават да им се направи забележка, могат жив да те изядат. Може би знаете, че в това отношение циганите са доста задружни, задружни в защитаване на своите недостатъци, своя манталитет, дори когато знаят, че не са прави. Как такива хора да бъдат интегрирани ??? Огромните ромски семейства... свръхпотентност ??? . Аз го наричам свръхбезотговорност. Бедни са, нямат пари, живеят ден за ден, но въпреки това имат по 5-6-7-8-9 деца, от които повече от половината не могат да четат и пишат, ходят голи и боси, хранят се от кофите и крадат. Ромите сами допринасят за едно бедно и необразовано малцинство, създавайки деца, лишени от възможности за нормално развитие и добро бъдеще. А подобно малцинство не може да се интегрира, преди да се асимилира (малко са изключенията). За това трябва да се направят много промени, най-вече от страна на братята роми . Ние българите сме много търпеливи и толерантни и ако ромите направят първата крачка, ние ще им подадем ръка. Бил съм свидетел на подобни жестове много пъти, но за жалост това са отделни случаи. За да стане практика ромите трябва да скъсат със своя лош навик "авантата" , да започнат да плащат услугите, които използвати и да спрат да крадат, защото това са нещата, които пораждат негативното отношение у българите. Имам много приятели цигани, с които сме се веселили толкова пъти и мога да ви кажа, че те са чудесни хора стига да поискат.
  4. Нормално е да виждаме жена (аз даже мисля, че по-надолу си е хвърлила детето ) в неясните образи човешкото око винаги търси първо лица и фигури на хора (аз редовно намирам подобни у нас на една мозайка ).
  5. Всеки вижда това, което търси... каквото и да поискате ще го намерите повярвайте ми, стига да искате . Човешкото въображение е толкова богато, че прави всякакви асоциации... във всичко може да открие всичко . Затова мога да кажа, че виждам страшно много неща .
  6. Здравейте! Поздравления за чудесната тема. Тютюнопушенето е един от най-наболелите проблеми на обществото и за съжаление имам чувството, че все повече и повече се приема за нещо нормално. Много от връстниците ми (17-18 годишни) , даже по голямата част от тях пушат, много от тях започнали от много малки. Но знаете ли кое е най-страшното... има "родители", които знаят и въпреки това не правят нищо. Виждал съм как седят баща и син на терасата и пушат заедно... Аз за щастие не пуша, просто така съм решил, казал съм си отдавна, че няма да правя тази грешка,а мога да ви уверя, че стига да поискам това е най-лесното нещо. При мен голяма роля е изиграл спортът, още от малък се занимавам и това може би е изградило в мен съзнание на спортист, желание за здравословен начин на живот. Това е един от начините да се откажете цигарите - спортувайте, занимавайте се с нещо полезно, нещо, което ви кара да се чувствате здрави,силни,пълни с енергия и живот. Попоитайте се защо пушите... някакво удоволствие ли изпитвате, помагат ли ви по някакъв начин цигарите... направете си една равносметка, напишете на един лист положителните (ако намерите такива) и отрицателните страни на пушенето и се замислете. Често питам "добре, защо пушиш", задавал съм този въпрос дори на родителите ми и в 90% отоворът е "не знам" .... Знам, че повечето осъзнават, че е вредно и трудното е да се откажиш, но просто е добре да намериш, колкото можеш повече причини за спирането, да убедиш себе си... Предлагам също така на пушачите да излизат сред природата, някъде далече от цивилизацията, 2-3 седмици из планината или на морето, а защо не на палатка, някъде където дори да искаш, да няма как да запалиш, да подишаш чист въздух, да се порадваш на природата, а и защо не да се отървеш от един порок. И запомнете - нито лекарствата, нито лепенките, нито каквото и да било е по силно от ВОЛЯТА! "Силните намират начин, слабите намират оправдание. " Успех!
  7. Здравейте! Първо, като новобранец , бих искал да ви поздравя и да ви благодаря за прекрасния форум, който сте създали и който продължавате да обогатявате с невероятно полезна и интересна информация. Навярно на всеки му се е случвало да изживее дежа вю. Било то виждайки, чувайки, усещайки нещо вече много познато. Често оставаме с впечатлението, че преживяваме неща, които сме преживявали преди. Понякога даже имам чувството, че това не е случка от реалността, а точно обратното - от сънищата. След дълги размишления осъзнавам (или поне така си мисля), че не е нито едно от двете, тогава напълно объркан просто се отказвам и си казвам, че това е било заблуда и че паметта ми си играе с мен. Имало е и доста по-странни случаи - нещо като двойно дежа вю, все едно изживявам нещо многократно, не просто за втори път. Как мислите... Какво представлява дежа вю-то? Как трябва да се тълкува? Възможно ли е това да се случки и събития от предишния/те ни живот/и ? Иска ли да ни каже нещо подсъзнанието ни ?... или това е обикновенна грешка на паметта.
×
×
  • Добави...