Jump to content
Порталът към съзнателен живот

marinkov

Участници
  • Общо Съдържание

    33
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

За marinkov

  • Рожден Ден 6.08.1978

Метод за Връзка

  • AIM
    atanas_marinkov
  • Website URL
    http://www.jivdom.info
  • ICQ
    37515952
  • Skype
    atanas_marinkov

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Пловдив
  • Интереси
    екология, екоселища, еко начин на живот, езотерика, вегетарианство, веганство

marinkov's Achievements

  1. Държавните институции искат доказателства за нарушаване на правата на тази основа. Така, че ако имате подобни доказателства ще се радваме да ги предоставите. Между другото съвсем наскоро излезе новина, че полски затворник будист е успял да осъди Полша в Европейският съд, че затвора не му е осигурил веге меню и по този начин му е нарушил религиозните права. Доколкото знам и в България има затворник, който е успял да го направи, но за съжаление нямаме повече подробности. Това доказва, че целта ни е постижима.
  2. Положението с климата е много, ама много сериозно!Представям ви филма Earth-SOS: http://www.earth-sos.com Също така най-последните изследвания сочат, че влиянието на животновъдството върху климата е много голямо - 65% от всички замърсяващи газове. Това ще рече, че ще можем да спасим климата единствено с вегетарианство.
  3. Само вегетарианството или веганизма не са достатъчни... цялата ни цивилизация трябва да е в хармония с природата, иначе колкото повече хора сме, толкова повече ресурси ще употребяваме и катастрофите няма да закъснеят. В хармония с природата - това трябва да е мотото на цялата цивилизация, ако искаме да оцелеем. Капиталистическата система основана на консумеризма и технологиите не може да продължи своето съществуване вечно, защото тя не е абсолютна, тя е базирана на ограничени ресурси и един ден ще се срине, така или иначе. Вегетарианството/веганизма са просто една малка брънка от това, което трябва да се промени.
  4. Аз нямам заблуда, че вегетарианците по правило са по-благородни и по-неагресивни, но имам наблюдения, че сред вегетарианците процентът духовно стремящи се или пък чувствителни хора е много по-голям, както и че преобладават висшисти. Неяденето на месо не те прави по-добър по презумпция, но това, което ти пречи да ядеш месо е състраданието към животните и болката, която те изпитват при убийството. Децата са най-чувствителни към насилие и те реагират най-силно на убийството на животни пред очите им (аз съм такъв пример)... Повечето свикват с времето, може би чувствителността им загрубява или пък това, че ядат месото, купено от магазина, не ги кара да си мислят как касапина му реже гърлото и кръвта му изтича... Но други не свикват и това остава в тях. Например, ако са убили твоят любим приятел, с когото си си играл преди десетина минути... Някои биха нарекли това състрадание, други слабост. Ти как би го определила?... Между другото, състраданието за някои също е слабост. А за затворниците... да, предполагам, че взаимоотношенията са най-важни за тях. И може би випассана би могла да помогне в това отношение? Как може да им се даде любов? Как да бъдат променени съзнанието и чувствата им?
  5. Не съм бил в затвор, но мога да си представя какво ги интересува - да излязат от там или условията на живот/взаимоотношенията вътре да се подобрят. Но не си ли съгласна, че месото води до по-голяма агресия? Вегетарианството няма актуалност, това не е мода или някаква по-интересна прищявка на някакви хипита само за да са по-интересни от останалите. А, и, ако не се вълнуват от храната, тогава какво против биха имали от една вегетарианска диета?
  6. Това е началото на промяна на цялата ни цивилизация. Очаквам ООН в близко или далечно бъдеще да призове много по-настойчиво хората да живеят в пълна хармония с природата. Техническата цивилизация си има своя връх на развитие, отвъд който ще настъпи крах. Ресурсите на Земята не са неограничени и трябва абсолютно ясно да стане, че не можем да отнемаме повече от природата, отколкото можем да й дадем. Това е неизбежен урок, който ще научим по един или друг начин.
  7. Ники_, чак сега успях да гледам филма, но успя да ме заинтригува. Ще ми се Випасана да се приложи и в българските затвори. И може би има надежда, щом е започнало прилагане и в САЩ. И ще ми е и аз да се запиша на такъв курс
  8. В какво по-точно не можахме да те убедим? Не желаеш да подпишеш, защото ние не би трябвало да имаме избор децата ни да ядат вегетарианска храна в детските градини и училища или не сме те убедили, че вегетарианството е нещо добро и необходимо? Или просто не ти харесва така написана петицията, но би подписала друга с подобни искания, но по-добре написана (като махнем затворниците, предоставим конкретни изследвания и доказателства и т.н.)? Помогни ми да разбера по-добре за да можем да сме подготвени в бъдеще, когато изготвяме подобни важни документи. Твоето мнение е важно за нас.
  9. Извинявай, Мона, пак не те разбирам. Това ми прозвуча като това защо да се интересуваме от съдбата на животните след като има толкова много онеправдани и бедни хора. Иначе съм съгласен с теб, че затворниците вероятно имат много други по-големи нужди. Съгласен съм и, че петицията може да бъде и много по-добре написана. Приемаме и съвети и помощ в съставянето на нови писма до държавните институции за да ги убедим да направят промяната, която ни е нужна. Научни изследвания за вредата от месото постоянно излизат последните години, въпроса е, че не се превеждат на български, а до нас достигат само новините за тях. Ще се поинтересувам допълнително за това изследване и ще ти пиша за него. Ето и новината за последното изследване, което ни попадна: http://news.yahoo.co...hl_nm/us_meat_1
  10. Здравей, Мона! Не разбрах добре доводите ти за затворниците. Против си те да имат избор на храна ли?
  11. Петицията е от онзи ден. Хм, Хелен, виж дали не е отишло в Спам имейла. Максим, верно е, че сме много назад от Западна Европа в това отношение и затова се опитваме да правим нещо. Това няма да е единственото... подготвяме и много други неща, като например етикет, който да указва, че храната е вегетарианска или веганска. Разпространявайте петицията както можете. На сайта на веге обществото можете да видите и две писма, които сме пратили до Омбудсмана и Народното събрание.
×
×
  • Добави...