Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vili_n

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За vili_n

  • Рожден Ден 10.06.1978

Метод за Връзка

  • AIM
    vili_nikolova1978
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Профил Информация

  • Пол
    Жена

vili_n's Achievements

  1. 5047 са селата в България (броят на градовете е 255); Най-много са селата в област Кърджали (466); от тях 204 са с население под 100 жители; Най-малко села има в областите София-град (34) и Русе (74); от тях в София-град само едно село е с население под 100 души, а в област Русе тези села са 3; Най-много села без нито един жител има в област Габрово (69 от 351 села) - 20% от селата в областта; Общо 181 села в страната нямат население; това са 4% от всички села; 576 села живеят по-малко от 10 човека; те съставляват 11% от всички села; *Данните са от национално представително изследване на НОЕМА, 2012 г. http://blagovo_montana.selo.bg/n/129/id=2819 Данните ти istorik са верни, но непълни. В действителност, много от тези села са безлюдни. Причината е ясна за всички, предполагам.
  2. Диана, а нужно ли е да виждаш навсякъде измъчени лица, хора които залитат от глад и безброй други, които работят стресирани за някакви мизерни пари? ББД няма да те направи арабска принцеса, както в Кувейт, спокойно. Мъжа ти няма да кара ферари, нито ще завъди харем. Базовия доход няма да те опорочи, нито ще те подтикне към безделие. Какви са тези неуместни страхове? Не е ли вредно, да живееш в изпразваща се държава, от която всеки иска да избяга и да виждаш изоставени цели села? Тези 200 лева от ББД, нито ще можеш да ги изхарчиш за шопинг терапия, нито да ги изпиеш в дискотеката, това трябва да е ясно вече на всички прочели проекта. Просто ако утре се окажете безработни с мъжа ти, децата ви ще имат храна, а вие ще спите по-спокойно. ББД е моят начин да видя по-добро бъдеще за Родината, за това го споделям. Изкарвайте ме досадна, натрапница, наивна, зомбирана и каквато ви е удобно. Не ми пречи, нито ме обижда. Проекта за мен е една прекрасна възможност и благодаря на Бог, че ми я показва.
  3. Станимир, можеш ли да напишеш с няколко думи, какво не ти харесва в проекта и какво би променил, ако зависи от теб? Коя е най-неприятната мисъл според теб, от тази идея ? Би ли гласувал за партия, чиято цел е ББД за всички пълнолетни българи ? Ако проекта стане факт, ще се откажеш ли от възможността да получиш съответната помощ ?
  4. Диана, 200-300 лева ще подействат на всеки различно, но при положение, че можеш да ги похарчиш само за базови нужди няма как да се превърнеш в "галената Богданка" . Живота ти ще протича както до сега, ще трябва да работиш, ако искаш нещо повече. Това, което ще изчезне е масовото напрежение, измъчените лица и притесненията за насъщния. Проектите за базов доход, както и за безплатен хляб, не се приемат понеже всеки чака наготово и гледа отстрани като сеирджия. По-лесно е да стоим и да чакаме кога ще се провали плана, отколкото да се замислим кой има полза от цялата история. Някой ти предлага нещо добро, понеже вижда, че се мъчишш, но насила хубост не става. Продъдължаваш да си страдаш, до като един ден сам се сетиш за изпуснатата възможност. Егото е голяма работа, но "гладът е по-силен от тока". Аз лично рядко се прибирам в България, близките ми са доста добре Слава Богу, но това не значи че трябва да обръщам гръб на проекта. Кой знае дали утре няма да завися от въпросния базов доход ?! И най-вече няма да се откажа, заради Учителя. Това е Неговата ръка и няма значение чрез кой ми я подава. Поздравявам всички, много ми харесват вашите коментари ! Благодаря ви !
  5. Мvm, кое според теб е нищо ?!? Кажи нещо по-разумно ти, след като това не ти стига. Напиши твоята идея, ако изобщо имаш такава. Дай ми ти по-лесен изход от кризата и тогава ще си говорим. Мен не ме интересува чия е идеята, приела съм я като своя. Отдавна чакам такава възможност и ето че Бог ми я дава. Чрез кой ?! Мен не ме вълнува, това го решава Той. Ако ти имаш повече Светлина и ни предложиш по-бърз начин да си подобрим живота, с голяма радост ще те подкрепя.
  6. Проекта за базов доход, за мен е "Светлина в тунела". Приех го с голяма радост и вярвам, че може да се осъществи. Представих си едно прекрасно бъдеще, за което повечето се молим. В началото си помислих, че е прекалено хубаво за да е истина, но след като го прочетох до край, се изпълних с Вяра и желание да използвам предоставената възможност. С една дума, пиша по темата, защото ме интересува. Регистрирана съм отдавна, но рядко имам мотив да ви пиша. Споделям си мечтите и търся начин да ги сбъдна, а най-малко желая спорове. Нямам време да разгадавам мъдри послания от предубедени хора. Надявам се да прочета основателни мнения и благодаря на Ани за филма !
  7. Да, Божидар, в дохода е сигурноста. Ако не мога да си набавя доход за основните нужди, за каква духовност говорим ?!? Примерно, искам аз да се развивам духовно, да имам всичко от Учителя, да ходя на събори, на летни духовни лагери и т.н. Обаче хем заплатата ми до никъде не стига, хем почивни дни не ми дават, съзнанието ми е заето само с елементарни материални грижи и дори за една Паневритмия не мога да се откъсна. Чувам, че и в интернет хората обсъждат духовни теми, но нямам пари за доставчик. Хайде разреши ми проблема ти, понеже си много "остроумен". Как без основна база от доходи да се вмъкна на Божията нива ?!
×
×
  • Добави...