Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Pavelchy

Участници
  • Общо Съдържание

    28
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Pavelchy

  • Рожден Ден 1.01.2008

Метод за Връзка

  • AIM
    ---
  • MSN
    ---
  • Website URL
    http://---
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    ---

Профил Информация

  • Местоположение
    ---
  • Интереси
    ---

Pavelchy's Achievements

  1. Като ти се яви някоя лоша мисъл, противодействай и с добра мисъл
  2. Искам само да кажа едно нещо. Христос е казал "Аз съм Пътят, Истината и Животът." Вникнете в това изречение. Първоначлно ти се струва, че е много просто... но я вникни в смисала му. "Истината" е посредата - тя регулира "Пътя", а "Животът" е следсвие на "Пътя". Затова, ако сме по-искрени и казваме истината, това ще се отрази и на нашия Път и Живот - колкото повече Истина, толкова по-добре. Аз лично се старая по-често да казвам истината, но е неизбежно да казваш винаги истината, поне за мен.
  3. Вярвате в Христа, прочетете нещо такова и вярата ви се губи... може ли да си позволя да ви попитам тогава: каква е била вярата ви, щом толкова лесно се отричате от нея? Говоря по принцип, не специално за някой от форума.
  4. Добре, съгласен съм. Просто не съм запознат с тези техники, извинявам се за невежеството.
  5. Тези зли същества, които ни потикват към лоши мисли, действия и постъпки са по-нисши от нас и ние трябва да и се противопоставяме. Единствения начин е в нас да живее Бог и ние да го обичаме с цялата си душа, сърце, разум и дух. Всяко нещо, което ни кара да се чувстваме добре и душата ни да сиае е добро, Божествено. Към него трябва да се стремим.
  6. Да ви кажа църквата налага толкова грешни неща. Да не забравяме, че са обявили Богомилите за ерес. Също така и учението на Петър Дънов е обявено за ерес. Искат да ни държат в подчинение. В началото евангелиата са били над 30 - църквата е избрала само 4. А относно колко пъти живее човек на Земята аз ще кажа: колкото пъти греши и колкото пъти иска да се учи. Отново ще подкрепа думите си с две мисли (по спомен) на Учителя: "И когато се наситиш на Вечноста, Тя ще ти омръзне и ще искаш пак да се върнеш на Земята." "Всеки ще си изкупи грешките. Ако си убил човек, ти ще го родиш, ще му бъдеш майка или баща." За втората мисъл не съм сиг. дали беше така формолирана, но замисала е същия. Също така, ако се противиш на Бога, отново ще си пратен на Земята, за да оцениш всичко (това е моя теория). Бог не е горе или долу, нито е на Земята, нито е на Небето - Бог е във всичко, и горе, и долу, и на Земята, и на Небето. Във всичко и над всичко. Надявам се да сте ме разбрали и да има поне един човек, който да мисли като мен
  7. "Ако едно зърно не падне и не умре, то остава само. Но ако падне и умре, то ражда плод и е много по-полезно." Цитирах тази мисъл на Учителя по спомен. Та това е смърта. Като завършим развитието си на Земята, смърта идва и ни прибира от там от където сме дошли. Затова смърта е добро, поне според мен. Както обичам да казвам смърта е едва началото - истинския живот е след смърта. Умре някой и се казва "замина си човека". Не, той се е освободил от физическото тяло и душата му е заминала за Божествения свят. И вместо ние да плачем, трябва да се радваме, че е на едно по-добро място.
  8. Прекрасен сайт с полезна информация и хубав дизайн
  9. Едно пътуване назад във времето, несъмнено, да не кажа 100 %, ще се отрази на настоящето. Едно пътуване в бъдещето пак ще се отрази на настоящето. Аз съм против "Машина на времето". Друг е въпроса, ако искаш да пътуваш из настоящето. Но това не става, чрез физическото тяло. Оставете физическото си тяло за момент и може да изкачите Еверест, да отидете до Слънцето, до Луната, но като се върнете никой няма да ви повярва. Може да го направите стига да осъзнате тайните на живота. Защо чакате да умрете, за да говорите с Ангелите - говорете още от сега с тях. Който може това е разбрал живота и това отвъд живота на Земята. Аз немога да направя това, но се радвам, че има хора, които могат и го правят. Поздрави на всички
  10. Благодаря за вашите пожелания, нека за вас те действат с двойна сила Малко късно видях тази тема, за което се извинявам. Честит юбилей на hristo_vatev. Желая ти всичко най-хубво и да реализираш всичките си желания.
  11. Мерси. Радвам се, когато някой мисли така за мен И да, направих 15 год. на 8 януари, но надявам се да не съдите за мен по възраста. Живота е велик и красив, наивно е да се смята, че след смърта потъваш в "нищото". Това са хора, погълнати от материалния свят. Виждал съм такива хора. Някой мъдретци смятат, че ние сме направили някаква грешка в Божествения свят, с която сме ядосали Бог и сме пратени на Земята като вид наказание, за да се учим и изкупим грешката си. Но не е задължително да е така. В една от книгите си Учителя казва: "... И когато се наситиш на Вечноста, Тя ще ти омръзне и ще искаш пак да се върнеш на Земята." Цитирах по спомен, не дословно. Ние в този живот не можем да разберем всички истини и тайни на космоса, защото гърба ни не е толкова здрав, за да издържи, а и няма кой да ни каже всичко наготово. Ще си вземем малко, но от най-хубавото и най-ценно за нас. Не трябва да съжеляваме, че неразбираме някой неща.
  12. Един мъдър човек е казал, че който не уважава живота, не го заслужава. Ти специално за какво живееш, при такова отношение към живота? Очаквайки да умреш и да идеш в рая? Ако не си намерил рая в живота, няма да го намериш и в смъртта. Не си ме разбрал. Аз уважавам живота. Както беше казал Дънов "Живота на Земята е най-голямото благо" Имах предвид, че не искам да живея вечно на Земята, чрез изкуствени методи, изобретени от човечеството с цел безсмъртие на Земята, оставяйки в едно и също тяло завинаги - без да се развиват. Затова предпочитам да не се противопоставям на природните закони и да живея 800 год. в човешкото си тяло... какво лошо виждаш в това? Аз обичам живота, но предпочитам да умра, от колкото да се противопоставя на Божествените закони. Още един път да поясна, че под "вечен живот" имах предвид да живееш вечно само на Земята, в едно и също тяло, без развитие на душата и духа. Иначе по принцип под "вечен живот" разбирам "вечния живот на душата" в различните измерения и светове. Човек умира, душата живее вечно. А в онзи цитат, който използвах подразбирах вечен живот на Земята.
  13. Няма от какво да те е страх. Смъртта е само началото. Едно зърно ако не падне на земята и не умре - то остава само, но ако умре то дава плод и е много по-полезно. Надявам се да сте ме разбрали какво искам да кажа. Не трябва да се страхувате от смъртта, тя е едва началото на нещо велико. Съгласен съм, само че и без да искам ще изпитам някакъв страх, най - малкото от инстинкт за самосъхраниние, нямам идея как се живее в отвъдното ( макар да знам че е добре) - това също е причина за поне малък страх, чувал съм че всеки иска да отиде в рая, но никой не иска да умре. Пък и май не съм си изпълнил мисията, рано е. Съгласен съм, всеки има инстинкт за самосъхранение. Ще цитирам една мисъл на Учителя (по спомен) "Казвате: "Страх ме е от смърта." И това не е ваша мисъл. Като знаете, че сте живели при Бога от какво има да ви е страх?" Днес гледах по National Geographic едно предаване на тематика каво плануват за бъдещето. И ми стана неприятно, че са започнали да работят върху вечния живот на хората, които щели да живеят средно по 800 год. Чудя се закакво им е всичко това. Всеки си има време, когато трябва да се освободи от физическата си обвивка и да се развива в други светове и т.н. Не избираме ние колко ще живеем. Как ще се обогати като живее на Земята 800 год., пълна безмислица, но едва ли Разумните същества ще го допуснат (това ме успокоява ) Лично на мен, ако ми кажат "Избирай: Умираш след 1 секунда или живееш вечно." Избирам да умра веднага.
  14. Естествено, че е нямал предвид да бъдеш роб и да нямаш своя воля и избор. Във всяка негова дума се крие дълбок смисъл, а същевременно всичко е написано ясно и лесно за разбиране, за да могат повече хора да вникнат в смисъла на същественото. Според мен има предвид, че каквото и да ти поднесе живота, не трябва да спираш да вярваш и обичаш Бога, случи ти се нещо лошо и ти кажеш "Бог не ме обича", как разбра, че не те обича, говори ли с Него? Говоря по принцип за хората, не специално за теб
×
×
  • Добави...