Jump to content
Порталът към съзнателен живот

loraip22

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от loraip22

  1. Даниела71,ако търсиш пътя към себе си(хармония) съществува много ефикасен метод-откажи се от храна за 10(20,40)дни. Опитай, сетивата се прочистват,въпросите отпадат.
  2. Мила Vitalina,не ям месо от 18г. както и почти 3 годишният ми син.Към предния изчерпателен постинг бих добавила лична практика:от първият месец на бебето капвам няколко капки лимон във водичката за пиене-така приема витамин Ц в продължение на целия ден. Сега на ден поема сок от поне 1 лимон.Здравни проблеми няма-малка енергийна бомба . Най-светли пожелания за теб и детенцето
  3. Вики,цитатът е наслада за ума и душата . Историята на приятелката ти е сродна с моята-първият ми беше 100% БГ,православен християнин.След 9 годишна връзка я приключи оп тимистично"добре че се разделяме сега,преди да има деца",той си имал вече нова любов. И още една-учител в гимназията свали моя съученичка и близка приятелка,игра си няколко месеца на"обичам те-не те обичам" и продължи напред.В момента е виден културен деец и шеф. Свят голям,добродетелите и пороците-едни и същи.
  4. shining star,прощавай,не знаеш за какво говориш.Живях в Африка-видях, чух доста неща от и за жените там- мъчно ми е да чета съжденията ти.Човек се осъзнава и уважава благодарение на системата в която вирее..дали ако живееш там ще мислиш по настоящият ти начин?Положението на жените и въобще на народите там е трагично-така е нарязана световната баница.Дрогират ги с религия и дълбока безпросветност.Да мислим с разбиране и съчувствие към тях-те се нуждаят от помощ.
  5. Тотално съм покосена от новината за осакатеното кученце в Дряново..що за създание го е сторило???!!!!
  6. Образователната система в България е така извратена и уродлива, че полза не мисля да има..Господ да ни пази дечицата-държавници нямаме.
  7. "Изучавайте ума и сърцето си без да се оправдавате или корите..Изучавайте своите скрити помисли и желания,като се вслушвате в тихия глас на своята душа.Този глас може да ви предпази от извършване на ред злини и престъпления." "Като сте тръгнали към върха,не мислете за отрицателното в живота." Из "Учение и работа"
  8. Обичате ли авокадо?Аз се наслаждавам на превъзходния му вкус-натурален или в салата,ето любимата ми:Айсберг,червен лук,настъргани моркови,домати,краставици се разбъркват с малко сол,балсамико и зехтин.Добавя се добре омекнало авокадо нарязано на кубчета,начупени орехови ядки и парченца козе сирене.Деликатно се разбърква и дегустира с пълнозърнест хляб.Бон апети
  9. "Ако човек се стреми към праведен живот,първата стъпка е въздържание от нараняване на животни." Толстой "Изглежда аз съм забележителна личност,когато ме сравняват с други писатели,журналисти и драматурзи; аз съм напълно доволен да го обясня със своето въздържание от месо.Това е проста и скромна основа,върху която всеки би могъл да базира своята безмесна диета." Д.Б.Шоу "Основен дълг на човечеството е уважение не само към зверовете,но и към дърветата и растенията." Монтен "Жалък и беден е умът който смята че животните са създания лишени от разбиране и чувства." Волтер
  10. Личният ми опит е че вегетарианството и фитнеса се съчетават чудесно Не ям месо 18години, от които 5г. бях в залата 4 дни в седмицата, тренирайки поне час и половина най-вече кардио-пътека,степ,колело.Чувствах се прекрасно,не съм се хранила по специален начин- каквото организмът ми поиска,много зеленчуци,плодове и ядки.Бъдете здрави!
  11. Самотният родител е Феникс...,възражда се от пепелта си всеки ден,за да пее най-красивите песни на своята рожба.
  12. Четох в швейцарско научно списание,че до 250 000години мъжкия пол би изчезнал и,както сега при някои охлюви,оплождането би ставало между женски индивиди.
  13. Една мислена разходка по любимите планински кътчета винаги ми "окъпва" и вдъхновява душата..и още- музика,песен,танц . Хубав ден ви желая .
  14. Личният ми вкус и знания като класически музикант безспорно се прекланят пред Моцарт- несравним в близостта си с детската душевност и "простота".Мисля,че струнните му квартети са наи-подходящи- топлия звук на цигулки,виола,чело; експресивната интонация,която при пианото не е възможна а по неповторим начин дава живот на изпълнението и въздеиства на слушателя..(които от 4 месец става експерт! )Звученето на 4 инструмента е меко,семпло- хармонията е пълна .Когато бях бременна слушах предимно това, често изпълнявах-радвах се на прекрасна бременност,тои беше много спокоен,спрях да работя 5 дни преди края на 9 месец.Освен това обичах да слушам Еня,Нора Джоунс,Реи Чарлс,Стинг...Вярвам,че музиката възпитава родени и неродени-тя е част от трептенията на Вселената.
  15. Мисля,че любовта и нежността са наи-ценното което можем да дадем на децата. Винаги съм им се радвала и възхищавала -прекрасни чисти същества.Така продължавам сега и със своето- гушкам го,целувам го,казвам му че го обичам по всяко време,при всякакви обстоятелства.Показвам колко съм щастлива когато и тои проявява обич(към хора,животинки),казвам му че дава наи-сладките гушки и целувки,тъи че тои се учи да обича,не само да бъде обичан.Нямам страх от разглезване-на моменти се стига до конфликт или шляпване по дупето- когато използва безкраиния си потенциал за да хитрува и тества доколко устоичиви са нервите ми.Изследовател!
  16. Аз също търся книги които да са ни полезни за игра и развитие.Мария Монтесори е издавана доста отдавна-не намерих книги дори при антикварите.Детската градина по неина система в Горна Баня е около 800лв. месечно. Глен ДОМАН(фондатор на Института за развитие на човешкия потенциал) изработва програми за обучение които всеки родител може да използва в къщи!!!!! Тои въобще не е превеждан,търсих книги на англииски или френски-безуспешно.Гледала съм филми за неговата система,занимава се с умствено изоставащи деца и натрупания опит трансформира в метод за обучение на нормалните.Според него интелектът на бебенцето може да се стимулира от първата седмица след раждането-например с картончета-всяко с различен брои голями червени точки,разположени по различен начин. Достатъчно е да се задържи 2-3 секунди пред очите му когато е будно. МАСАЖИТЕ стимулират изключително много мозъка,активират невроните и нови връзки между тях.При дечица с ментални проблеми резултатите са очевидни и удивителни. Основен метод на обучение при по-голямите е редуването на умствено с физическо усилие.Института има центрове в Европа и цял свят,които правят периодични срещи и предоставят материали. А наи-важна е Любовта. И ние сме в София.
  17. Viki3,права си-трябва дадем благоприятна среда,подходящи контакти на кристалните души .Синът ми е на 2г.-малко сияино същество с впечатлителни прояви.Има ли и други родители?-хаиде да се срещнем!
  18. Moят Слънчо(на 2 годинки) заспива всяка вечер казваики "Дядо Боже,пази мен и всички дечица!"
  19. Късметче,благодаря ти за топлия прием.Аз съм в по-зряла възраст ,завърших гимназия 90г. ,доста пътувах.Вярвам,че процесът е необратим и въпреки смущаващите фактори(вътрешни и външни),България ще бъде друга,желаната.Трябва да се влива духовност,култура и самочувствие в самосъзнанието на народа ни за да е адекватен.Всеки може да се заеме първо със себе си и да "излъчва'.
  20. Здравейте, въпросът силно ме вълнува. Учих 7год. в чужбина и видях как добрата образователната система култивира уравновесени и самоуважаващи се личности. Каква е тя и какви духовни и културни ценности развива в "масата" решават управниците-министри,политици.Там е проблемът. Целта на последните очевидно е да създават осакатени и объркани хора за лесна "употреба".Грешката не е в децата,родителите или учителите.Българите имаме всички качества за да живеем "друг" живот ако системата е точна.Да не я измислят-да я вземат от Франция или Швейцария.
×
×
  • Добави...