Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пламъче

Участници
 • Posts

  3,311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by Пламъче

 1. Човек не бива да се сравнява с когото и да било, защото всеки един от нас е уникален. Ако се постараеш да показваш себе си, а не този, който според теб би бил харесан и приет от другите, ще започнеш да общуваш свободно и пълноценно, а тревожността постепенно ще изчезне.
 2. Честит рожден ден, Розалина! Да се сбъдват само добрите ти мисли!
 3. Може. Осъзнаването на това, че някой умишлено ни манипулира, предизвиквайки страх и извличайки полза от това, силната воля и желанието ни за по-добро бъдеще за децата ни и България.
 4. Да се мислиш за безпогрешен, да не търпиш мнение различно от твоето и да се опитваш да го налагаш с цената на всичко не е ли признак на манията за която говорим?
 5. Да, отмъщение е. Ако някой е навредил някому с думи или дела, идва момент, в който отнякъде му се връща стореното от него зло и то по много по-болезнен начин. Това е възмездие. Същото важи и за направеното добро.
 6. Промит мозък е този, който не е научен как да мисли, а какво да мисли. Не е нужно да определяш според някакви критерии дали един мозък е промит или не, защото се вижда по делата. Съществува един вид промивка - чрез внушения отвън.
 7. Дванадесетте племена Могат ли всички хора да станат художници? Ако да - какво е нужно? Как точно, според вас, ще се оправи света, ако всички станат художници? Вие рисували ли сте някога? Като художник? Във всеки човек дреме по един художник. Когато някой рисува, той подбира цветовете интуитивно. Предпочетените цветове хармонизират неговата аура, а хармониччният човек винаги е в добро разположение на духа. Ако всички хора рисуваха, хармонизирайки себе си, то и светът щеше да е хармоничен, т.е. щеше да се оправи. Рисувам от много малка.
 8. Езикът на Любовта Аз имам един въпрос относно този съвет. Пред мен си признаха, уж на шега, че се изхвърлят биологични отпадъци (остатъци от трупове на животни) над мястото в реката, от която аз черпя по малко вода, за да си поливам доматите и краставиците. Аз, съответно, помолих хората, които го правят да преустановят тази дейност, защото може да се разболеем и да ми носят отпадъците, за да ги изгарям. Въпреки че не бях казала нищо лошо, нито обвинявах, а само помолих, въпросното семейство изпадна в отбранителна позиция, като накрая дори ми се присмяха и сега буквално ме мразят. Как да постъпя по-добре в тази ситуация? Правилно ли е да я подмина, да си извличам вода от земята директно, а да пламне епидемия? В твоят случай, аз не бих се занимавала повече с въпросните хора, а бих започнала да извличам вода от земята. Не бих ги упреквала, не бих таила лоши чувства към тях, защото всеки човек мисли различно. Ще дойде време и те сами ще се убедят в правотата ти, което означава, че негативното отношение към теб ще се превърне в позитивно. Може би имат нужда точно от този урок?
 9. Аз не бих се доверила на този източник на информация.
 10. Грешиш. В строителството вече работят предимно българи, но пък в чистотата всички са цигани.
 11. Експериментите с животни са жестоки и не са ми по сърце, но ги приемам като единствения (засега) начин на тестване на нови продукти и технологии.
 12. Не хапвам нито съзнателно, нито несъзнателно, защото го смятам за вреден и знам къде се съдържа.
 13. Аз все критикувам поведението на политиците и фолк певиците, но досега не съм заприличала на тях.
 14. Това се случва при съдене и подигравателно поведение, а не при критикуване.
 15. В това да критикуваш няма нищо лошо. Просто трябва да се научим да различаваме критиката от съденето.
 16. Един мой познат винаги се дразнеше, ако някой заговореше за Бог. На въпроса ми защо, той отговори, че не понася някой да му налага в какво да вярва. Мисля, че е бил прав, защото ако човек не се убеди сам в съществуването на Бог, никой не може, а и не трябва да му налага своето убеждение, че има Бог. Хората, които ни се струва че отхвърлят съществуването на Бог, всъщност не го отхвърлят, а просто желаят сами да стигнат до този извод.
 17. Първо трябва да посетиш невролог, и ако той стигне до заключението че си здрав, трябва да потърсиш психотерапевт който би ти помогнал да решиш проблема си.
 18. Веднъж една жена разпространила клюка по адрес на своя приятелка. Само за броени дни всички знаели историята. Приятелката й била дълбоко наранена и засегната от постъпката й, но нямало какво да стори. Минало се време и жената разбрала, че слухът който разнесла, е напълно лъжлив. Разкаяна за стореното, тя отишла при един стар мъдрец, с молба да й даде съвет, как да поправи грешката си. - Иди на пазара - рекъл й той, - купи едно пиле и го заколи още там. Оскуби му перата и ги пускай едно по едно из целия път, докато се прибираш вкъщи. Макар да останала изненадана от съвета, жената изпълнила заръката. На следващия ден тя отново отишла при мъдрия старец и той казал: - Сега се върни обратно, събери всичките пера, които пусна вчера и ми ги донеси. Жената тръгнала по същия път, но вятърът бил отнесъл всичко. След няколкочасово обикаляне, тя успяла да намери само три пера... - Виждаш ли - въздъхнал старият мъдрец, - лесно е да ги пуснеш, но е невъзможно да ги събереш обратно. И с клюката е така. Не ти трябват много усилия, за да я разнесеш, ала направиш ли го, след това никога не можеш да поправиш напълно сторената злина... http://www.pozitivno...a-kliukite.html
 19. Личният лекар ще я насочи към подходящия специалист.
 20. Сиджей, хората на тази възраст често страдат от заболявания, които променят психиката им. Не е лошо жената да бъде обстойно прегледана, за да и бъде поставена точна диагноза и да се назначи лечение, ако такова съществува.
 21. Повод да "събудя" тази тема стана смъртта на прекрасната Василия Стоилова. Светла и памет. Не ме учуди това, че тя е получила заболяването си вследствие на побой и обидни думи от свой съученик, само поради това, че е била пълничка. Не е ли по-лесно да се премахнат причините, които предизвикват хранителните разстройства, отколкото да се лекуват дълги години, често неуспешно?!
×
×
 • Create New...