Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Каци и бараки


Канел

Recommended Posts

:)

Не, не е това, което може би си помислихте. Става въпрос за трилогията Каци [Коянискаци (1982 г.), Поаккаци (1988 г.), Накойкаци (2002 г.)] плюс Барака (1992 г.).

Ако сте ги гледали, можем да ги коментираме поотделно или заедно. Ако не сте, има ги в колибка.ком (за желаещите да ги гледат, разбира се). ;) Горещо препоръчвам първия и последния. :v:

Смятате ли че рушим, потребяваме, цапаме и безчинстваме твърде много по планетата Земя?

Ще съумеем ли да прескочим трапа?

Как виждате бъдещето на децата и внуците си?

:hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Привет Канел!

Темата ми направи впечатление и се сетих за един научно популярен филм който даваха наскоро по телевизията, за планетата Земя. Много ми хареса, но заглавието не си спомням точно въпреки това го потърсих и попаднах на нещо друго което в момента гледам. Но посланието на филма който ме впечатли преди време е горе- долу следното - Земята макар и след хиляди години ще успее да се справи с пораженията които и нанасяме, но ние сме тези които режем клона на който стоим...

:hmmmmm: Чудя се дали в портала има тема за научно популярни филми!? Ако няма е добре да се създаде. Благодаря за темата, полезна е и вярвам, че много хора имат какво да споделят по въпроса. Поздрави!

п.п. Трилогията която споменаваш не съм гледала, за това дискусията ще ми бъде интересна :)

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

п.п. Трилогията която споменаваш не съм гледала, за това дискусията ще ми бъде интересна :)

Ами започни с Koyaanisqatsi от 1982 г. ;) Още повече, оператор е Рон Фрике, който после режисира Барака. А ако си го гледала, знаеш за какво ти говоря - съзерцателна медитация без думи. :sleeping: Ако не си, много си пропуснала, да то подшушна под сурдинка. ;)

Впрочем в kolibka.com (посочи с мишката върху планетата) , освен посочените филми го има и тоя сериал за хипотетичния живот на земята след хората и то в avi формат. Както и една камара научно-популярни филми. :thumbsup:

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

... Ако не си, много си пропуснала, да то подшушна под сурдинка. ;)

...

Чакай аз сега да ти подшушна под сурдинка какво се случи. Изтеглих си "Барака" от колибката и започнах да я гледам. В началото потънах... с тази величествена природа... и така до един момент в който се включи човешкото. В този момент се усетих, че един приятел ми е носил филма на диск и ми го е пускал и точно на този момент бях изключила филма и го бях зарязала, така и не го догледах и му го върнах. Този случай тотално го бях забравила, така седях и си мислех и си казвах - Абе да му се невиди тооолкова ли съм ... ми не мога да го приема, умът ми го отхвърля, ако бяха оставили природата- това могъщо безмълвие да говори само за себе си О.К. НО защо са включили всички тези човешки ритуалиииии тооолкова грубо вмешателство в целия този древен покой... Така потънала в мисли поглеждам пред себе си и виждам на една маса в гръб към мен седи точно приятелят който ми беше донесъл филма да пие чай и да разговаря с друг негов приятел. :blink: Не можах да повярвам на очите си. Седнах на масата и му казах какво се е случило, тримата обсъждахме известно време, той ми спомена нещо и за (тук може би става въпрос за другите два филма които си препоръчал) обаче аз му казах, че съм дотам, просто както и да му изглеждам както и да му звуча искрено си признавам, че не мога да догледам дори "Барака" и той ми каза простичко - Ами ти всъщност си разбрала, точно за това става дума, за антагонизма между човека и природата ( незнам дали точно го цитирам, той е философ :P и си знае как да си ги обяснява тези неща точно) обаче аз исках да ти го споделя това :) Поздрави!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Аслъ, Аслане! :3d_146:

Става дума за противоречието между човека и природата и по-конкретно за консуматорското общество и природата.

Искаш ли още едно "съвпадение". Точно като ти четях съобщението гледах филма, който не бях пускал от години. :3d_117:

Линк към коментар
Share on other sites

:blink: Що си мислех, че и двамата ще ме насосате пък вие не ме насосахте.

Направо се успокоих, сериозно се бях притеснила, че нещо не е както трябва :))). Благодаря :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...