Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Пламъче

Хора с големи сърца

Recommended Posts

Областен подари рождения си ден на болно момиче

Image_885747_2.jpg

Бургаският областен управител Константин Гребенаров “подари” 57-ия си рожден ден на 9-годишната Радина Пенкова. Момиченцето от морския град страда от амблиопия - намалено зрение, което не се коригира с очила или контактни лещи.

За да оздравее, Ради се лекува в клиника в сръбския гр. Нови Сад, където вече 3 г. тя и семейството й пътуват. Всеки курс възвръща проценти към зрението на слънчевото момиченце. За да има трайни резултати обаче, е нужно до 12-годишна възраст то да не прекъсва. Ето защо губернаторът на Бургас призова всички свои приятели и колеги за личния му празник вместо с цветя и подаръци да помогнат на малката със средства. За всички оставащи курсове са необходими общо към 24 000 лв.

Това е втора поредна година, в която Гребенаров посвещава рождения си ден на хора в нужда. През 2010 г. пак след негов апел бяха събрани 15 420 лева. Тогава строителна фирма пое да извърши ремонт за 5000 лв. на помещение, където днес се събират инвалиди от “Творческата екоработилница”.

изт.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Реших да използвам вече съществуваща тема вместо да отварям нова. Във фейсбук попаднах на зов за помощ отправен от Нед. Нед е много борбено, свободолюбиво, свестно и т.н... същество. Не го познавам лично, но такива впечатления е оставил в мен общувайки с него преди години в сайта посветен на хората с увреждания на Христо Ватев. Никой не ме е молил да правя това, сама реших попадайки на този зов да се обърна и към вас. Нека му помогнем!

307778_513250802037512_978901395_n.jpg

Редактирано от Eлф

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×