Jump to content
Порталът към съзнателен живот

До обяд свежест,след това ад


Recommended Posts

Здравейте!

Бих искал компетентно мнение ,моля,по проблема,който ме тормози вече 3 години.

На 24 години съм.Преди 3 години получих паническа атака,седмица след като отказах цигарите.Незная дали това е случайно,но от тогава не съм палил.Проблема е в това че започна да се "образува"постепенно агорафобия.До скоро карах велосипед навсякъде,но започна един световъртеж и когато съм на него.Ходих на изследване за вестибуларния апарат и всичко е добре.Любопитното е че след като стана сутрин съм много свеж и мога да отида по-далеч от дома,и сле д обяд започва лек световъртеж,а вечерта не мога и да си помисля да отида до места,където съм бил сутринта.Сутрин отивам на работа и на връщане,вечер,нямам сила да се прибера,имам усещането че очите са ми много изморени,чак до главоболие.Толко отмалял че като се сетя по път изтръпвам и започва чувството че съм в асансьор.Незная дали цигарите имат нещо общо за тази история,но от тогава не ми се пуши,но все имам чувството за една празнота,че нещо ми липсва.Панически атаки нямам,спя много добре.Благодаря предварително и приятен ден :)

Линк към коментар
Share on other sites

Няколко дни си проследи кръвното налягане. Мери го сутрин, обед и вечер. Възможно е с течение на деня то да спада и оплакванията ти да се дължат на това.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Няколко дни си проследи кръвното налягане. Мери го сутрин, обед и вечер. Възможно е с течение на деня то да спада и оплакванията ти да се дължат на това.

Kръвното съм мерил многократно и е в нормата ,през целия ден :)

Когато се прибера и легна за половин час след работа,имам чувството че ще мога да изкарам още една смяна,но ако в същия момент ми се наложи да изляза,започвам отново да усещам тази слабост.

Скоро започнах да ходя ,бутайки велосипеда и изминавам много километри,но оставя ли го и за момент имам чувството че ще падна и за 5 метра,стягам се и се въртя като неадекватен,хванал се за кръста,чувствам някаква несигурност.Преди години в гимназията минавах по 5 км най-малко на ден пеш,а сега не мога и да се кача и да седя спокойно до 6 етаж,където съм живял преди години.

Сериозно ли е това?

Линк към коментар
Share on other sites

Привет!

Освен кръвното налягане, това нещо, което се случва може да се дължи на много неща, като на първо място причината е промяната, която се случва с много хора напоследък.

Може да разгледаш в интерснет информацията за Кундалини, за освобождаване на подсъзнанието, за това какво значи термина "Самскари", също така може да прегледаш сайтове, теми и пр. неща за тъй наречения "преход".

Ето например някои неща примерно:

"Какво става с мене тази година?"

"Усещам негативна енергия, закрепена за мен"

"Пробудената Кундалини: списък на симптомите"

"12-те признака на Пробуждането"

Могат да се намерят и други. Също подобни има тук, в "Порталът".

Та, според мен, освен тези, бива да си погледне и дишането ти как е (блокаж на диафрагмено ниво). Дали не е то причината. Както винаги всяка причина си има следствие. Виж как ти е областта в слънчевия сплит и малко понадолу. Дали е твърдо, дали е раздуто, дали усещаш болка при точков натиск в тези точки (в областта на коремната кухина, опипай с лек надиск и установи къде има болка):

http://2.bp.blogspot.com/-WjykjnqfkDg/TurqkyF1ceI/AAAAAAAAArg/kk3bov0z7SY/s1600/7_000.jpg

http://www.lekove.bg/userfiles/image/19-11tt29.jpg

http://qi-gong.hit.bg/acupressure.htm#3

http://zashto-kak.hit.bg/meridiani.htm

http://zashto-kak.hit.bg/chakri.htm

Пиши за това какво си установил.

Не е зле да правиш леки раздвижващи движения за шийните прешлени, масаж на челото, на слепоочията, на ушите и на тила, както и на раменния пояс.

Опитай и дихателни техники.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...