Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Откъде най-често се информирате за новините?


ISTORIK

  

9 гласа

  1. 1. Откъде най-често се информирате за новините?

    • От вестниците.
      2
    • От списанията.
      1
    • От радиата.
      1
    • От телевизиите.
      4
    • От новинарските сайтове в интернет.
      6
    • От социалните мрежи в интернет.
      4
    • От форумите в интернет.
      4
    • От близки и приятели.
      4
    • Не се интересувам, не следя новините.
      2


Recommended Posts

Я да видим сега... 
 
Неотдавна в новините се появи някакво съобщение, че днешните поколения вече са загърбили традиционните медии. И ми се иска да видя доколко това важи и за потребителите на нашия форум.
 
(При необходимост, можете да отбележите повече от един отговор.)
Линк към коментар
Share on other sites

Новината не е анонимна,не е мнение.Поради неизпълнимоста на тези двете, източниците трябва да са много.

Линк към коментар
Share on other sites

От години не чета вестници! Телевизионни новини - от време на време. Информирам се от Интернет.

И аз го правех, Александър, но вече съм разочарована. Усетих, че в нета информацията трябва много внимателно да се филтрира. Особено в социалните мрежи. Фейсбук имам предвид. Други засега не ползвам. Всеки може да пише в мрежата. Включително неуравновесени хора ... 

 

Върнах се към радиото и телевизията, като предпочитанията ми са - БНТ и БНР (Хоризонт). Има журналисти,  които са достатъчно обективни и доказали се с времето. 

Малко излизам от темата за политическите новини, но ето един пример: Вчера се "опарих" от едно съобщение, което се развява из нета с призив "ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО - МНОГО, АМА МНОГО Е ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ!" и автор Григорий Жорж Кьосев. Не познавам автора, но написаното от него щеше да ме докара до повръщане. Не знам дали скоро ще погледна сирене... Замислих се за тъмната енергия, която се генерира с подобен род съобщения. Знам, че има известна доза истина, но как се казва?! Защото четейки подобни новини, човек изпада в отчаяние, безисходица? Тук се получава замърсяване на по-високо ниво от физическото. Не знам дали авторите на подобни съобщения, носещи шок и ужас, се замислят за енергийните структури, хранещи се със страховете на хората?

Мога да направя сравнение с новина по БНР от специалистка в храненето. Ставаше дума за бозата. Не си спомням кога беше. Изнесоха се също ужасяващи подробности за това какво се слага в бозата. Но беше казано и как човек да се предпазва. Как да различава.... Жената говореше за някои неприятни неща спокойно, уравновесено, без да внася излишна паника.

 

Та затова се връщам вече към БНР. Може и да съм консервативна...? Не знам? Но още ми "държи влага" написаното от г-н Кьосев. Не давам линк - всеки може сам да си го открие чрез Google.

ISTORIK, извинявам се за отклонението. :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Забелязъл съм, че Blitz.bg имат интересна страгетия, когато се налага да отразяват злото. В България злото се проявява всеки ден. Няма ден, без новина за убийство, опит за убийство. Когато такава новина липсва Blitz. bg отиват по-дален с мисията да запълнят "празнината". Така ако денят днес е преминал спокойно, правят следното: пускат новина, която се е случила на хиляди километри от нас: в Америка убиха..., в Бразилия заклаха..., в Китай изнасилиха... Не пропускат да закачат злата новина на първа страница, така че да стане достояние на повече хора. Това не го одобрявам. Вярно, светът ни принадлежи и ни касае, но нека има утрини, следобеди, вечери, в които злото го няма. Нека има дни, в които след прочит на новините, духът ни остава чист.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...