Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ревност и тревоги


Recommended Posts

Здравейте, моля ви за съвет и подкрепа - как да се справя със страх от отхвърляне/изоставяне - по принцип имам такъв проблем, но мислех, че се справям лека полека. Но напоследък без причина ме връхлитат мисли, свързани с ревност, че ще предпочетат друг пред мен, че не ме харесват и уважават достатъчно и т.н. И не мога да се освободя от това, ужасно е...Опасявам се, че това ще навреди вече сериозно на връзката ми. Споделям тези тревоги с партньора ми, но мисля, че вече му идва в повече (чудя се и дали е добре да споделям това?!). Особено през последните няколко дена както ме връхлетяха тези безпокойства без никакъв реален повод. И сега освен че се притеснявам дали ме оценява и уважава достатъчно и т.н., допълнително се тревожа и как ме възприема след моите "излагания" и непрекъснато мрънкане. Много съм притеснена и не знам как да спра това....Всички съвети и мнения ще са ми от полза, благодаря ви!

Линк към коментар
Share on other sites

Това е вид натрапливо поведение.Прочети във форума за ОКР и се опита да се справиш сама, но ако до месец няма ефект, потърси психологична помощ.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, имам я книгата, много е хубава! Чела съм освен нея и много други, които ми помагат да си поставя "диагнози" и да си обясня защо се чувствам така, но четенето не ми помага много за това КАК именно да се променя. Ще прочета за ОКР - мисля, че ще ми е от полза! Благодаря ви!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...