Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте! Имам следния проблем-от скоро имам приятел и живеем заедно. Държи се с мен много добре, казва, че ме обича и ми го показва, но много го ревнувам. От една страна заради миналото му- имал е немалко жени, около 5 по-сериозни връзки, една от които приключила с изневяра. Мисля постоянно за него- чудя защо не ми звъни или ако го направи се чудя дали просто не ме проверява да не го изненадам. Не мога да си го избия от главата- мисля за него на работа, като се прибера ако не е в нас-само като е около мен ми е спокойно, но като видя как си говори и фамилиарничи понякога с някоя продавачка или от сорта, полудявам- нямам му никакво доверие и си мисля, че е готов да си легне с всяка само да има възможност и не мисля,че би се спрял заради мен, а той не ми е давал повод да го мисля-просто имам лош опит и сега явно ме избива и не вярвам, че някой би искал само мен...Ниската ми самооценка се обажда и виждам конкуренция във всяка... Не знам как да спра тази лудост преди да проваля връзката си... А и все някога трябва да реша този проблем , защото следващият път пак ще се обади...Моля за помощ и съвет...Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Ако бях по млад щях да дойда да те успокоявам . Но сега само мога само да му завиждам , как помпаш мъжкото му самочувствие . :)

Както казваш , може и нарочно да го прави . А ти , как си мислиш ? Колко може да издържиш на такова напрежение ? Да съсипеш вризката си--  смешно , когато може да съсипеш живота си с необуздано поведение .

Връзка без доверие не бих потдържал .

Линк към коментар
Share on other sites

Работата е там,  че осъзнавам,  че проблемът е в мен и моето ниско самочувствие. Никой не може да те обича достатъчно ако ти самият не се обичаш... И да не съм с него,  ссъс следващият ще е пак същото , защото аз ще съм същата. А той е прекрасен- последните 6 години друг не се е държал толкова добре с мен и да показва сериозно отношение. Искам да съм с него и да се получи, но не знам как да се променя и да стана по - уверена и спокойна. .

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля не се обичаш достатъчно . Не се цениш . Потърси инф. по въпроса .

няма да ти казвам за религия , но помисли върху едно твърдение там ---Бог създаде човека по свой образ ---...Най малкото е , че човека като  самостоятелно същество е нещо много ценно .И това същество резултат на милйони години работа , да не се харесва ? Направо невероятно :) . Аз съм на 60 г . и до сега не съм срещал човек да не се харесва до степен , това да влияе на поведението му , И   то  основателно ...99% нещо (поскоро някой) му е повлияло и затвърдило този вреден навик , да бъде потиснат и скромен .

Според теб как са маненкенките със самочувствието :) . Всички са с най високо , А и те са като всички жени , не е достатъчно да изглеждаш добре на екрана . На живо не много мъже ще си направят труда да ги свалят .Само че около тях има постоянно екип ,грижещ се за стоката и помпащ самочувствието им . Като нямаш екип или приятелки , ще трябва сама да свършиш тази работа .

Редактирано от АлександърТ.А.
правопис
Линк към коментар
Share on other sites

http://sebepoznanie.com/psihologiq/upravlenierealnost/johnkehoe/

Мислите , които пускаш в главата си са плод на желанията ти . Искам да кажа , че можеш да насочваш вниманието си , Да мислиш за неща който си заслужават . Да решаваш проблемите :) , не , да им се ,,наслаждаваш " .

/www.youtube.com/watch?v=VjVv71KpdzE&list=PL4ED842A90621306E      -------  Луиз Хей

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Моето момиче, аз не успях да преодолея това вече 20 години. И сега се чувствам гадно, дори ако някоя от предполагаемите бивши му хареса снимка във фейсбук. Чудя се дали след толкова много любови е останало кътче в сърцето му и за мен. Не се измъчвай, може би грешката е негова, че ти е разказвал за предишните си връзки. Моят съпруг също ми се хвалеше с подробности и имена, което ме е съсипало психически в някаква степен.И до ден днешен аз си спомням и свързвам нещата с дадена ситуация. Ако не се чувстваш комфортно бягай докато е време.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...