Jump to content
Порталът към съзнателен живот

С какво си имам работа - болен човек или просто една курва?


Recommended Posts

Съпругата ми е била жертва на системни изнасилвания в ранния си пубертет( по разкази от нейна страна). Близо 2 години са я чакали да излезе от дома си или да излезе от училище за да се възползват от нея. По един или друг начин това е приключило но от там вече ми става странно. В същия този период когато не е била в града а на село си тя е продължавала да прави секс с различни момчета и мъже. Така е продължило много време като сексуалните и контакти са били в общи линии с който я поиска.

В съвместния ни живот ми е давала поводи за ревност но нищо което мога да докажа което доведе до доста скандали и няколко пристъпа на неадекватност придружени с припадъци, сълзи и несвързан говор. След инжекция диазепам се успокоява, но последния път беше неадекватна няколко дни. По нейни твърдения чувства стягане в главата в областта на челото и тила. По мое мнение е просто защитна реакция която се задейства всеки път когато се почувства притисната. Лъже системно. Има склонност да манипулира.

Въпроса ми е. С какво си имам работа? Болен човек или просто една курва...?

Редактирано от MARLEY
Линк към коментар
Share on other sites

Това, което наблюдаваме в практиката е, че при подобно преживяно насилие, в случая системно изнасилване, психиката на жертвата е склонна да компенсира травмите чрез повтаряне на травмиращото действие. Тоест, жена ви не е никаква курва, нито е болна, а носи в себе си нелеки травми, върху които е силно желателно съзнателно да работи в психотерапевтичен процес. Обвиненията ви не само, че не и помагат, но "наливат масло в огъня" на травмата, която тя така или иначе вече носи. По-скоро, има нужда да си поговорите спокойно, разбиращо, с обич и сърдечност, да осъзнае, че има нужда от специализирана помощ. Силно и препоръчвам психотерапия при колега, знаещ как да действа в случай на травми. Споменавам това, тъй като подходът при травми е различен от този при обикновените невротични състояния. Но, това е работа на колегата, не ваша. С много любов, мекота и грижа, с доверие в потенциала и качествата, които има, я насочете към избор на психотерапевт! В рамките на няколко месеца положението може да бъде силно променено. Понастоящем травмата и е капсулирана в подсъзнанието и оттам изкривява и манипулира живота ѝ. Нужно е да се преодолее, да се преработи! 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Изпитва страх от това да нея изоставя и всеки път когато не съм в настроение тя изпитва страх, който от своя страна води до болки в областа на челото. Сковават и се пръстите на ръцете и започва да плаче. Става не контактна и се стига до припадък. Говорят ли ви нещо тези симптоми?

Казва ми че често мисли за самоубийство и в главата и се " блъскат черни мисли". Положението и въобще не е розово а много трудно би се съгласила да види специалист понеже вече опитахме, но колежката ви нямаше опит с подобни проблеми. Изписа и антидепресанти, които само влошиха нещата. Помощ!

Кажете ми какво мога аз лично да предприема и ако евентуално успея да я склоня да види специалист. Препоръчайте ми някой с опит при травми от сексуално насилие в региона на Пловдив, Стара Загора или Хасково.

Благодаря за отделеното време.

Линк към коментар
Share on other sites

,,Изпитва страх от това да нея изоставя и всеки път когато не съм в настроение тя изпитва страх, който от своя страна води до болки в областа на челото. Сковават и се пръстите на ръцете и започва да плаче. Става не контактна и се стига до припадък. Говорят ли ви нещо тези симптоми? ,,

 

Напишете в Гугъл - ,,хистеричен припадък ,, и ще разберете за какво става дума.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...