Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-25.01.-31.01.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-25.01.2016г

Да се говори, че Бог е отвлечено понятие, че идеята за Бога е недостъпна за човешкия ум, това означава съзнателно поставяне на препятствия в човешкия живот с цел да се спънат хората и да се спрат в развитието си. За да се освободят от робството и ограниченията, в които се намират, те се нуждаят от истинско, положително знание –трябва да познаят Бога като свой Баща, за да придобият Неговото знание, Неговата мисъл и Любов.

Смяна_на_енергиите

655-402-robstvo-verigi-okovi.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 26  януари

Както мислите, така и думите съдържат в себе си динамична сила, с която човек трябва да знае как да се справя. И не само това, но той трябва да разбира значението на думите, да разбира всичко, което слуша, за да се ползва от него; не разбира ли, изпада в смешно положение и спира вниманието си върху неща, които нямат никаква връзка с онова, върху което се говори.

Смяна_на_енергиите

zagovor.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

 

Мисъл за деня-27.01.2016г

Добре е човек да изучава окултните науки, но трябва да бъде готов за тях. За да не изпада в погрешки, нужно е да развива наблюдателност, точност, безстрашие, да мери вярно, а после да си служи с външни пособия. Трябва да схваща нещата правилно и каквото му се открие, да не се страхува. Той не може да бъде астролог, френолог, хиромант, ако не е чувствителен; много неща се познават по линиите, центровете, влиянието на планетите, но много неща се откриват при съприкосновението с даден човек.

Научни изследвания

1448516686_1356372_1.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-28.01.2016г

Какво трябва да правите, за да запазите равновесието на своите сили? Вечер, преди да си легнете, прекарайте всички мисли, чувства и образи, които са минали през ума и сърцето ви. Тези, които намирате за противоречиви и внасящи смущения във вас, сложете настрани; оставите ли ги в себе си, те ще внесат наслоявания, които ще предизвикат подпушване на чувствата, в резултат на което ще се явят различни болезнени състояния. Като направите тази равносметка, вие се примирявате със себе си, успокоявате се и заспивате здрав, спокоен сън. Ликвидирате ли веднъж със старите си сметки, повече не ги допускайте в ума си.

Научни изследвания

0000010266-article.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.01.2016г

Материалният живот, в който се движите, носи условия за създаване на характери – именно тук ще срещнете своя противник, своя неприятел, който ще ви разтърси, и в борбата с него ще се калите, ще създадете характер. Справедлив е вашият неприятел, той е изпратен от Разумния свят, за да предизвика мисълта ви, да ви застави да мислите; вие ще се калите в борбата с него и след време ще станете герой. Но каквото и да говори той, не трябва да се обиждате, а да извадите благото, скрито в думите му; постъпите ли така, след време ще станете приятели.

Научни изследвания

 

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741c75052aef9e194e42f47d526dee58616.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 30.1.2016

Докато не обича нещо или някого, човек не може да учи. За да се прояви, той трябва да обича някого. В това отношение животът не е нищо друго, освен подтик, Любов, стремеж на висшето съзнание да се прояви навън.

Съответствие на величините

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 31.1.2016

По закона на прераждането човек се ражда ту с по-силна, ту с по-слаба воля, докато те се уравновесят и се създаде среден тип човек – с уравновесен характер. В някои случаи силната воля е за предпочитане, а в някои – слабата. Следователно човек не трябва да дава предимство на волята си, а на разумността. Има опасност силната воля да се превърне в упоритост, а слабата – в мекушавост; именно затова казваме, че човек трябва да прояви разумната си воля, която дава представа за среден, или нормално проявен тип, в когото силите на ума, сърцето и волята са напълно уравновесени и хармонизирани.

Съответствие на величините

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...