Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Донка

Среща на Порталци - 2016 г.

Recommended Posts

Здравейте, приятели! 

на срещата в Копривщица обещах да ви заведа в Белинташ. 

И така, без много приказки :) предлагам да се съберем 

1) м. май - 14/15 или 21-24 май или 28/29

или

2) м. юни - 11/12 или 18/19 или 25/26

мястото за нощувки ще предложим когато се заформи приблизителният брой на желаещите :)

pic9.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На 29 май е срещата в с.Мърчаево. На 22 май на Мадара. Какво ще кажете за 4 юни ;най-големият празник на траките среща на Белинташ?!

Редактирано от томи

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:( Прекрасно ще е , но аз вече имам ангажимент за този ден, за съжаление.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте приятели 

Заформя се предложение за 25/26 юни. Моля пишете какви ви са ангажиментите за тези дати. Ина вече потвърди че е свободна. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Нощувката се очертава 25 лв. на човек в добри условия. Има и вариант под 15 лв на човек, но стаите са с по 3 и 4 легла. Моля изберете вариант:

- сами се грижим за храненето си

- заплащаме за приготвянето в механата на къщата. 

Моето предложение - проверено по телефона и условно резервирано е

Родопски хан

 

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря на всички братчета и сестрички, с които бяхме на традиционния празник "Изворът на доброто"в с.Мърчаево на 29 май 2016г. Благодаря на всички светли души за прекрасната Паневритмия ,която с дванадесетте си лъча на "Слънчеви лъчи"не успя да побере.Благодаря и на прекрасните сърчица, с които пяхме песните на Учителя при изворчето. Целувам ви.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За 24 петък съм резервирала условно 10 места в Родпски хан. За 25 има малко усложнение, но ще го решим с управителката. Моля да се преброим последно:

- Донка

-Надеждна

- Розалина

- Илияна - Слънчева, 

-....? 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятели, преживяването обещава да бъде по-интересно от очакваното. Програмата придоби следния вид:

- петък вечер:

Събиране на Родопски хан с вечеря, раздумка и песни (нощувка 20 лв на човек)

събота: 

посрещане на изгрева и Паневритмия

закуска с раздумка и песни 

обяд и заминаване за с. Мостово - Бялата къща

настаняване и (евентуално) поход до Кръстова гора (1-2 часа пеша от селото)

вечеря и раздумка с песни

неделя

посрещане на изгрева с Паневритмия

закуска и уговаряне на следващата среща. 

ако не сме успели да се качим до Кръстова гора в събота. 

обяд и отпътуване

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Родопите

 

Отдавна исках да ида в Родопите. Привличаше ме мистиката им. И ето, случи се. С добра организация и компания от мили, близки хора.

На тръгване от София преминахме през буря. Светкавици, гръм, силен дъжд. Мислех си – как ли ще се разходим и къде сме тръгнали да покоряваме планината?.. Но само 20-тина километра преди Пловдив, небето се изчисти и навлязохме в жегата. Там не беше капнала и капка дъжд...

Минахме покрай Асеновград, в района има много манастири-Бачковски, Горноводенски-Св. Кирик и Юлита, Араповски манастир...Поехме пътя за село Врата. Тесен път, с много завои, криволичеше и ни водеше към сърцевината на Родопите. Малки селца, от няколко къщи, и тук, там няколко по-големи. Скрити в пазвата на планината, сякаш избягали от света. Усещането за безвремие бавно ме завладя...

Потопих се в него изцяло, щом слязохме пред "Родопски хан", къщата, в която отседнахме за първа вечер. Вълшебно, мистично място. Кристален въздух, заобиколени с планински възвишения. Дишах с пълни гърди и благодарност.

Бяхме в село Врата-врата към безвремието. Чувах само птички, щурчета и смеха на приятелите си. С тях имахме толкова много да си кажем. Въпреки раздялата от няколко години, срещите ни сякаш продължават от там, където сме били предишния път. В големите градове, в живота всички се справяхме с предизвикателствата, всеки по своя си начин и тук, за малко се отдавахме на покоя, близостта на душите ни. Откъсвахме се от ежедневието, зареждахме се. Вечерта мина в бъбрене и песни, любувахме се на светулките, които отдавна не бях виждала. Гледахме звездите, които сякаш ни намигаха и ни се радваха отгоре. През нощта за първи път чух бухането на бухал, нещо наистина рядко.

На сутринта, по изгрев, играхме Паневритмия. След това тръгнахме към Белинташ-място изпълнено с легенди, привлича със специфика и тайнственост. Имаше група, която се опитва да запази обичая за Еньовден – с прескачане на огъня, с мълчана вода и билки... И ние скочихме, набрахме си билки.  Сърдечни хора. Продължихме нагоре, да видим тайнствения скален масив, обграден от гора и долини... На него отчетливо се виждат издълбани в скалата места. Може би огньове. И доста симетрични улеи, които са останали от древните... Деня беше изпълнен с вълшебство и заряд... С благодарност за хубавите мигове.

След това тръгнахме към с. Мостово и „Бялата къща“. Родопска, красива къща, с подреден двор и прекрасни цветя. Стопаните-кротки и трудолюбиви хора.

Вечерта пак беше под звездите, с песни и звън на китара. А сутринта, след посрещане на изгрева и танца по росата, тръгнахме към Кръстова гора. През баира, бавно, но с усмивки. Срещахме малки, черни, но и пъстри - зелено-златни бръмбари. Малки жабчета.

Само бях слушала за това място. Там хората отиват с надежда и ги води вярата. Да се справят с проблемите, да намерят утеха...

Така, всички вървим през Живота, с вярата, че ще се справим, че ще сме по-добри от вчера, че ще оставим нещо добро след себе си...

Прекрасни два дни, зареди ни мистиката на Родопите. Хапнахме набързо. Раздялата винаги е трудна, когато е с близки на сърцето хора... Но все пак знаем, че сме Едно. До следващата среща, на някое вълшебно място.

 

13523730_1419461474747775_703543214_o.jpg

Редактирано от Слънчева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря и аз! Особена благодарност на Томи за срещата на Белинташ! Беше като в приказките - точно до огъня ние чуруликаме като изпуснати от клетка и подскачаме през огъня, щракаме телефоните и изведнъж непознат мъжки глас ми извиква името, аз се обръщам, все още не съвсем сигурна мен ли викат, и насреща си виждам красиво стройно "момче" :D, което ме наблюдава и се смее. Докато се усетя бях в братска прегръдка - искрена и топла. Нямахме време да се наприказваме само, ноооо следващия път отиваме близо до Пазарджик. Томи, готви срещата! Там има много интересни неща, които не сме виждали!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В района на с. Гела в Родопите е имало три окултни школи,където са изучавани деветте изкуства.Тази година преди да отида на седемте рилски езера ще посетя едно девствено място в западните Родопи.През месец август природата е в силата си и има изобилно горски ягоди,малини и боровинки.Разхождат се сърни,мечета не съм срещал въпреки, че има поляна с такова название.Подобно на Белинташ има скален комплекс във форма на детелина, върху който се виждат следи от основи на древен храм.Чудесните условия за духовна работа ще го превърнат в притегателен център за съкровените души.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×