Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Не знам коя съм аз.


dimeto32

Recommended Posts

Моля ви помогнете! На 16г. съм от 11годишна се чувствам ужасно.Много високо кръвно, става ми зле от нищо.От пубертета станах много притеснителна,задушаване,замайване, гадене,високо кръвно,безпокойство.Чувствам се зле.Мисля,че нещо не ми е наред.Нямам проблеми а страдам много.Мисля само как ще умра, как ще оставя нашите.Ще ми стане зле "нервна криза" имала съм и ще изляза извън контрол и ще се самоубия.Реве ми се страх ме е.Защо съм така, нормално ли е?Някой ми каже обичам те, направи нещо за мен.Аз мисля,че няма смисъл за мен.Отчаяна съм.Много ми е зле.Ужасявам се.Това е ужасно.Искам да съм щастлива.Все едно съм  в филм, в друг свят.Само това мисля, нямам желание за нищо.Това ми е в главата, където и да отида по лекари всеки ми казва здрава си.А живота ми е ад.Какво ли не ми е.Всичко имам.А пуша и цигари между другото.Просто все ми се плаче.Споделям на нашите а те се чудят защо съм така.Нормално ли е това да е от пубертет/хормони нещо? Ще се оправя ли? И има ли вероятност да се самоубия? Защо го мисля това,мисля,че е свършено за мен и няма смисъл да живея.Ужасно ми е.Моля ви! Кажете ми как да спра всичко това.А излизам, нямам настроение, нищо не ме радвам.Така ли ще съм винаги?  Какъв живот живея в мъки а съм толкова малка.Моля ви помогнете ми!Искам това да свърши!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

За съжаление аз не мога да ти помогна, но можеш да пробваш да преместиш темата в раздел Психотерапия онлайн, там пишат доста хора с подобни проблеми. В разделите "Не знам какво ми е" и "Тревожни разстройства" също има доста информация, която може би ще ти е полезна.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Може би отговорът се крие във въпросът ти. Не знаеш коя си, нямаш посока, модел, цел. Преди 30, тези неща човек рядко е дорасъл да ги избере сам, а идват главно от родителите и обществото. Навремето към младите е имало доста очаквания, та са нямали време да мислят за подобни глупости. Сега като че ли тотално няма никакви очаквания, и не знаят какво да правят. На някои им се отдава да живеят ден за ден без да се притесняват, други - не... В крайна сметка има 3 варианта - следваш правилата на някой друг; създаваш свои правила; или на-лошият - движиш се по течението безволево, жертва на собствената си психика (което става все по-опасно с възрастта). 

Линк към коментар
Share on other sites

В 19.05.2016 г. at 0:41, dimeto32 каза:

Всичко имам.А пуша и цигари между другото.............А излизам, нямам настроение, нищо не ме радвам.

Няма мъки има лошо поставени мисли, а те от своя страна водят до зле преценени действия. Това ти се случва. 

Проблемът идва от това, че ти не мислиш за нищо. Но мозъка ни не е устроен така, той трябва да е зает, да се развива. Ти не му го даваш. Съответно започва да се повишава тревожността - няма мисли = опасност. А когато мозъка заработи в режим "Опасност" той трябва да види проблем. Да, но в твоя живот проблем няма, там всъщност няма нищо творческо и така мозъкът се самоспасява, като започва да си измисля проблемни мисли, и тъй като няма други, той ги презарежда постоянно и така те стават основно вярване за теб.

Пушиш и излизаш безцелно, все безсмислени действия, които пораждат заблудата, че правиш нещо, всъщност това е "нищоправене", което усилва необходимостта на мозъка да запълни деня със съдържание и той го прави през тревожност.

С две думи, оставила си мозъка да мързелува и той те наказва, като ти сътворява вярване, че си болна.

Спасението: смислен дневен  режим, с кратки за изпълнение задачи водещи до моментни резултати. Ежедневна грижа за тялото /не козметична/ като включване на активна двигателна дейност минимум 1 час на ден, с което ще тонизираш тялото, а с това и настроението си. Приятни занимания, хобита, които правиш с най - голямо удоволствие. Ограничаване на мислите започващи с "Ако,....." те са фантазни и нереални, не ти трябват. Ограничаване на всички мисли връщащи в миналото, то свърши не ти е нужно. Т.е. мислиш само за това, което правиш в момента. Четене на смислена литература и общуване с позитивни и творчески настроени хора.  Ограничаване на всяка негативна информация.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...