Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, много се радвам, че има хора, които са готови да помогнат безплатно на други хора и ви благодаря за това, което правите.

Ще ви пусна копие на едно писмо, което пратих до 1 психолог, но той не ми отговори, просто там всичко е написано и няма нужда да се опитвам пак да го пиша.

----------------------------


Здравейте,

Реално не знам от къде да започна, но ще се постарая да бъда кратък и ясен, но естествено е нужно първо да ви благодаря предварително за отделеното внимание и за вашето желание да помагате на хора с проблеми без заплащане.

Аз съм на 25 роден съм 90-та година, зодия козирог. Родителите ми са разделени от 92-ра, ние сме 3 деца и аз съм най-малкия. Общо взето аз бях отгледан от сестра ми и съседи като малък, защото майка ми работеше по корабите и трябваше постоянно да пътува. Като порастнах може би след 6-ти клас, имах семейни приятели, които да се грижат за мен защото сестра ми замина да работи в чужбина. До 9-10-ти клас смених 2-ма човека и след това си останах сам, а майка ми беше на село защотот си откри собствен бизнес и живееше там. Аз или този който ме наблюдава получваха пари за издръжката ми. 

След като навърших 18 беше настанала криза, майка ми беше закъсала с парите и нямаше как да си позволя без да работя да изкарам университет, заради това реших, че е по-добре да замина да работя при брат ми в чужбина. Бях в Чехия 6 месеца, на 2-рия брат ми и жена му си заминаха аз останах с 1 приятел. След това те отидоха в Холандия и аз след 6-тия месец също отидох там. Те не изкараха дълго, но аз работих 3 години там, след година и 2 месеца бях лидер на линията и отговарях за линията на която работеха около 40 човека, в зависимост от количеството работа, понякога по-малко, понякога повече. Там затвориха фабриката и се върнах в България, работих 3 месеца на плажа лятото и сестра ми ме покани в Тайланд да си потърся работа, ако не стане, да си почина и да се върна. Намерих работа и вече 4-та година съм тук(в Бангкок) и преди 2 години ме направиха Assistant Manager на фирмата, живея сам, а сестра ми е на 2 часа път от мен. 

Принципно се определям като отговорен, много работлив и даже вече не мога да лъжа. Като малък по-скоро бях лайно и не ми дремеше за никого и нищо, лъгал съм и съм правил лоши неща на момичета и момчета. 

Но сега, не знам от кога, но всичко е различно, супер чувствителен съм и супер много мисля за всичко, което се случва. Затворен съм и предпочитам да си подбирам хората с които да общувам, не приемам всеки до себе си, и съм резервиран. Мога да се разрева за неща, които на хората им се струват супер тъпи, но мен някакси ме карат да чувствам нещо и ме развалнуват и не мога да се сдържа(пример: имам една група с хора при които отивам да си пиивам и да си говоря, те са повечето над 30-35 даже, и една вечер бях си пийнал в едно заведение и отидох при тях, и те бяха радостни и всички почнаха да ми се радват да ме прегръщат и аз рухнах, нито мога да говоря нито нищо, чувствам се добре, но рева, и не мога да спра, тръгвам да обяснявам, че съм ок, но не мога да довърша).

Та, нормално е да се чувствам сам и да искам да намеря човек с когото да споделям свободното си време, не, че имам много(защотот се опитвам и да започна собствен бизнес и трябва да работя по това)... Но последното нещо като връзка което имах беше с едно момиче от България, срещнах я в Холандия, тя беше с приятеля си, него го изгониха и после тя почна да се заиграва с мен, намери ми контактите и така ми завартя главата и това продължи към година и половина, в България се виждахме, но тя си беше с нейния. Сега се запознах с 1 момиче, то не е лошо, но обича да се весели, постоянно да излиза и лошото е, че разбра, че аз съм по-ревнив и започна да ме лъже за това къде ходи и какво прави, опитах се да и кажа, че мен ми е все тая дали излиза или не, но ако ми казва да ми казва истината, не да ме лъже и после да разбирам, че е била тук или там. Миналта седмица събота беше вкъщи и тя каза прибирам се, сега приятелката ми ще ме вземе, и аз казах ок. Изпратих я и казах на приятелката и здравей, как си кво правиш, и тя ми изтреля, че ще ходят за рокли за свадбата на неин братовчед(мен ми стана неприятно от глупавата лъжа, но този път си замълчах, защотот когато кажа нещо и съм обвиняван, че в мен е проблема(което аз винаги за да върви всичко приемам). Така на другият ден тя ми каза, че ще ходи в приятелата си, но тя е отишла с 2-те си приятелки и още някакво момче по кафета и на ресторант след това. И аз се ядосах обадих и се и тя не ми вдигна, на 2-рия път вдигна, попитах "какво правиш" и тя каза говоря с приятелката си, и аз казах ОК и затворих. вечерта ми звънна а аз още бях ядосан и щях да си лягам и този път бях остър и и се скарах, че ме лъже постоянно и пак трябваше да слушам, че аз нищо не разбирам и, че не съм и майка или баща. И на другия ден и казах, че приключваме и й благодаря за всичко(а тя споделя в фейсбука си, че съм голяма драма и че много съм бил много избирателен). В крайна сметка аз съм срамежлив и не нападам момичета, които не познавам и се притеснявам да разговарям, когато има такова момиче покрай мен съм друг човек(в училищните ми години беше съвсем друго).

Та явно ще си стоя сам, но мен естествено ме боли и знам, че имам проблеми и искам да се избавя от притесненията от многото мислене от ревността и да съм по-свободен и по-безгрижен, знам ли...

Благодаря ви наистина за отделеното време, надявам се да можете с нещо да ми помогнете.

-----------------------

 

С Уважение,
Добриян.

Линк към коментар
Share on other sites

Единственото което виждам в написаното , е че желаеш да се отървеш от ревността . Виж тук , избери нещо :  http://www.beinsadouno.com/board/search/?type=forums_topic&q=%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

Мисля че живота ти е протекъл добре . Станал си положителна и градивна личност .Базата я имаш и сега като всички нас трябва да ошлайфаш някои нежелани черти .Ревноста , тръгва от голямата обвързаност . Не че е лошо човек да се обвърже , напротив . Но има една поговорка , че приятел ти е този с когото сте изяли една торба сол . Нереално е познати от 5 дена да си говорят за вечна любов . То е явна лъжа , част от флирта . Така , че можеш да даваш повече свобода на приятелките .Интересувай се , това ги ласкае ,но не контролирай .Истинската трайна връзка се гради въз основа на личната свобода .То се отнася и за твоите преживявания .Представи си че е някоя ,,хитруша"  Както всички правят , от начало се правят на светена вода :) . И обвържеш се  , вложиш много във връзката . А след година истинете , отчуждите се ,не се понасяте .Случва се .За това давай свобода . Само чрез свободата можеш да познаеш , кой какъв е .
 

Цитат

 

прибирам се, сега приятелката ми ще ме вземе..................................

и казах на приятелката и здравей, как си кво правиш, и тя ми изтреля, че ще ходят за рокли за свадбата на неин братовчед(мен ми стана неприятно от глупавата лъжа,

 

Казала ти е истината .Задържала е част от информацията . Няма ли това право ? Може би не и се слушат коментарите  ти ? А те какви са , подтискат ли я ?

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей и благодаря за отговора! Относно Цитата, тя ми каза, че се прибира в тях, а не, че ще излиза с приятелката си, приятелката и само щеше да я кара. И винаги когато ми е казвала излизам съм приятели и т.н съм си мълчал, но, когато я засека да ме лъже се опитвам да говоря, но аз даже не мога да се изкажа, отсреща получавам атака в стремежа си да проведа нормален разговор...  Не знам, може и аз да не съм прав и да забелязвам някакви малки неща, но истината е, че много се привързвам и ми е доста тежко...

Линк към коментар
Share on other sites

Да проблем може да има в много силното привързване .Поради него може и да не избереш правилната реакция , Да се заблудиш и сбъркаш .

Относно лъжите е сложничко . Като млад не понасях да се лъже .С такъв   човек можех да бъда само познат . И то ако няма друг начин .За мен лъжата е най недопустимата грешка .Но сега вече знам , че това е само страх , проявен по глупав начин .Така че опитай да познаеш причината . Защо го прави . Има ли да крие нещо или  си е буйна свободолюбива натура . Интересно  как тя си представя бъдещето , своето .

Но поогледай написаното за ревността .Все нещо ще е от полза .

 

Линк към коментар
Share on other sites

А принципно тук няма ли друг, който може да си изкаже мнението по отношение на мен, бих приел всичко лошо, аз не се имам за перфектен и ще се радвам да чуя мнението на повече хора. Старая се винаги да изпипвам всичко около мен, работата или нещо друго, като се захвана с нещо гледам да го направя по най-добрият начин, никога нищо не е перфектно но се старая да бъде колкото се може по-близко до перфектното. Аз осъзнавам, че когато тръгна да говоря с момичето за това, което ме притеснява и не мога да приема, тя се чувства атакувана и в защита ме напада мен, не се получават сериозните раговори, и в крайна сметка или трябва да подтискам мислите и чувствата си в мен или трябва да се скарам с нея. Реално тя излизаше с когото иска правеше каквото иска и когато има желание, идваше по нощите в нас стои 1-2 вечери и след това не я виждам по седмица, седмица и нещо. Когато е далече рядко ми пише, ако аз и пиша може да поговорим няколко минути, но тя не се валнуваше много от това, което се случва с мен. Аз се стараех да се интересувам и да и покажа, че има човек на когото да разчита, но тя нямаше желание да ми разказва за себе си... В крайна сметка аз и казах, че не усещам нищо от нейна страна и че нещата които прави(флиртове с бившия си, малки лъжи и безотговорни дйствия) ме карат да се чувствам несигурен, казах и, че тези неща които съм видял ме карат да мисля и да не знам какво да правя, а тя ми каза, че съм нарушил личното и пространство, блокира си чатовете с мен и ми каза, че повече не иска да е с мен и така всичко приключи...

Харесвам това момиче, искам да съм спокоен и да съм си аз, но как, когато има проблем и той не е разрешен... Не знам как да постъпя, казах и ок, благодаря ти за това, което ми даде знам, че аз съм виновен за това, което става и да не се притеснява и да се срещнем аз няма да я закачам, да прави каквото я прави щастлива(но сами се сещате, че аз все още си я харесвам много и ми е доста кофти)...

Надявам се на повече отзвук, ако имате време моля ви, оставете си мнението, благодаря!

С Уважение„
Добриян.

Линк към коментар
Share on other sites

Ти чуваш ли я какво ти говори ? За връзка трябват двама .За това че сте различни , не означава , че има виновен .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...