Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Cvetanov95

Помощ - Искат да ме оженят!!!

Recommended Posts

Предварително е извинявам, ако темата не е за този раздел. Търся помощ и съвет, а къде по подходящо място от това компетентни хора да те посъветват. Прилагам историята си.

 

Всичко написано в тази история е ИСТИНА. Моля за съвет. Откачам и изпадам в още по-големи депресии.
Ще се опитам да бъда максимално крарък и ясен. Благодаря предварително.

Циганин съм от провинцията. Осъден съм да бъда такъв. Това в България е като болест - с разбираеми причини, разбира се. Момче на 20 г. Успял съм да се запазя някак си от чалгата и затвореният тип мислене и манталитет, който имат всичките ми познати. Част от приятелите ми от детството вече имат деца, а повечето са женени.

Исках да бъда кратък и ясен, но явно няма да успея.  Малко инфо за мен и животът ми. Имам завършено средно образование с недостатъчно добра оценка, поради сериозни отсъствия по здравословни причини. Имам проблеми с очите - криви са и си личи, нося очила. Нямам самочувствие. Досега никога не съм имал гадже, а имах много възможности. Някак си не ме привличат момичета, с които не сме на едно интелектуално и емоционално ниво, колкото и да са хубави. Винаги бях странният и неразбраният.

Решен съм в близките няколко месеца да напусна България. Нетърпима е мизерията, особено през зимата. Имам роднини в Германия, при които мога да замина. Именно те ми се обадиха днес и ми разказват за едно момиче в блестяща светлина. Хубаво, умно, добро, което е било женено, но са се разделили с мъжа й и са говорили с нейните близки и с нея и сега остава и мен да ме убедят да се съглася да се оженим и да заминем в Германия. Разбирам, че са загрижени за мен, но това ли е начинът . Казаха ако не искам, просто да се запознаем да се опознаем такива неща. И то по Скайп защото момичето в момента е в Германия при леля си и щяло да си дойде след месец.


Аз не съм готов за тази стъпка. Нито психически , да не кажа нищо за финанси. Ако се питате къде са нашите в цялата история - баща ми е пияница. Не че не ми дава пари, не че не ме обича , но е алкохолик. Получи лек удар тази година от инсулт и сега продължава да пие. А майка ми - горката жена. Пропиляла си е живота с него в името на детето (мен). Караници и постоянни системни скандали са нещо съвсем нормално от както се помня. Много пъти се е стигало и до малтретиране, а Кати изтрезнее сякаш нищо не се е случило. Прахосник. Харчи многи пари за алкохол и цигари, много пари. Стигнах до извода, че може би обича "чашката" повече от себе си и здравето си, повече от мен и майка...


Та както както казах, не се чувствам готов. А те ме притискат. Представях си бъдещето по различен начин. Че ще замина накъде (просто да избягам от БГ) и че ще се боря. Няма да е лесно. Това, което искам е един нормален и спокоен живит. Не е изключено да запиша нещо да следвам. Да си намеря жена - нормален човек , който не слуша чалга и не е циганка. Без значение националността.

Не си предтавях живота по този начин да ме женят. Главата ми ще се пръсне не знам какво да правя. Нямам самочувствие и не знам какво ще е бъдещето ми занапред. Моля, дайте ми някакъв съвет. Какво да направя, как да постъпя. Благодаря!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Каква е силата която те притиска ?Мисля , че е в представите за света на ,които разчиташ .  Независимо от семейния бит и традиций сред които израства . Всеки млад човек , някога стига до избора да премине от мечти към действия , поемайки съдбата в свой ръце .Това е ако желае да не повтаря живота на родителите си .Но каквото и да направи , дори и само да се съгласява с всичко . Реално той сам се е съгласил и следователно сам е отговорен за живота си .Израза ,,искат да ме женят" не трябва да съдържа емоции по различни от ,,имам предложение за женитба" .Много често човевк си мисли , че обстоятелствата го притискат .Има нещо вярно в това .Но те съветвам дълго да помислиш върху твърдението ---всяко нещо , което не ме убие , ме прави по силен ----.

Може би търсиш романтика ? И аз си мисля че съм романтичен ,а не виждам нищо лошо в сватосването . Живота често поднася изненади .Въпроса е до колко можем да познаем и изоставим фантазийте и изберем най хубавото .Не е лошо да рухват фантазийте . Лошо е да се чувстваме насилени .

Нямаш самочувствие ? Само още , си много млад .Не си вярваш достатъчно . Например ,, не искам да е циганка" .Самата дума е за жена от определен етнос .Защо вкарваш негативни асоциаций.Това резонира и върху самочуствието ти .Едно е да слушаш с някакво приемане, информацията , приказките на околните . Съвсем друго е , когато говориш . Тогава негативните емоций рушат светлата представа за себе си .

Исках да ти дам пример на много впечатляваш образ на циганка . Но ето на какво попаднах .Ако харесваш звука на китарите .

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз бих заминал за Германия. Жените са това което виждаш, нещата няма да се променят и няма да станат по-лесни. Никога няма да станеш готов ако така си мислиш. За мен двата пола са несъвместими, но човек трябва да е надмогнал полярността на собственият си пол за да види това. Като цяло мъжът има много малко облаги от брака, така че твоят случай е някакво изключение. По-добра оферта надали ще получиш. Брак и любов принципно имат малко общо. Без да я видиш тая жена и поживееш с нея няма как да прецениш. Пък и развода, като не става, в днешно време е стандарно нещо. Алтернативата е да се оправяш сам, което по това което пишеш съмнително да се получи. Вярвай, всички търсим нормален човек, но положението е такова, че такива не останаха, дори и сред тия дето се мислят за нормални...

Редактирано от iti

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×