Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Отчаяна от самотата


Lovely_Girl_

Recommended Posts

Здравейте, реших да напиша тази история, защото смятам че имам нужда от подкрепа и разбиране, от утеха и приятел. Живях тежък и труден живот още от малка, никога не съм имала много приятели, а и дори да имах, те често ме предаваха, разочароваха и забиваха нож в гърба. Винаги съм била с добро сърце и често са се възползвали от това, раздавала съм се за другите а те накрая ме използваха и злоупотребяваха с доверието и добротата ми. Винаги аз съм била тази която се е раздавала повече и в приятелствата и във връзките. Така и не успях да намеря своята сродна душа както в приятелствата така и в любовта вечно се чувствам самотна. Всеки разбира нещата по свой начин, всеки е с теб до време а после те забравят и зарязват. Така се случва и с мен постоянно и не мога да разбера защо. Наскоро имах приятел който уж много ме обичаше аз също го обичах, но имахме доста проблеми и несходства в характерите, често се карахме, но любовта държеше връзката ни. Докато той не реши да ме предаде и изостави без дори да ми даде адекватни причини и обяснения, просто му омръзнах и егото му надделя над чувствата и ме изостави, градяхме мечти и бъдеще заедно, но той заряза всичко. Избра да се забавлява и гледа своят живот. След него се опитвах да завързвам нови запознанства, но съм много разочарована от днешните момчета, защото почти не останаха свестни такива и се питам докога добротата ще се смята за слабост и нормалните за луди а пошлостта и простотията ще се смятат за нещо нормално. Какво се случва в този объркан свят и защо е толкова трудно да се намери един нормален и свестен човек със ценности, който да уважава другия, да се съобразява с него и чувствата му, да е загрижен и да е с добро сърце. Докога такива като мен ще страдат сами в ъгъла а лошите ще са щастливи и ще живеят добре. Не издържам повече, искам да открия своята сродна душа, човекът който няма да ме предаде и в най-трудните и тежки моменти.

Редактирано от Lovely_Girl_
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей , Подкрепата и разбирането могат да се изявят само като подходящи (надявам се) , съвети и забележки . Писмото ти се върти около това :  ,, а и дори да имах, те често ме предаваха, разочароваха и забиваха нож в гърба. " . Единия вариант е , че още на си намерила сродната душа . ..Другия е да се взреш в себе си .Така и така ще чакаш и докато търсиш подходящия , ще провериш своето поведение . Дали не си вдигнала високо летвата и никой не може да я преодолее . Може би , бившия приятел се е уморил да покрива високите изисквания ?

Тук във форума има много писано за любовта . Почети няколко дена за да свериш  вижданията си .

Линк към коментар
Share on other sites

Разчети се из форумите, пълно е с такива които се възприемат по този начин. Съберете се и си общувайте. Имам подозрението, че ще продължите да пеете същата песен обаче... Това е един от страничните ефекти на егоизмът - да възприема болезнено всички останали около себе си като егоисти. Човек който е приел и балансирал егото си, приема и своя и чуждият егоизъм, без да се изживява като жертва. Когато отхвърляш собственият си егоизъм (т.е. си представяш, че не си такъв), отхвърляш и този на останалите (само че изпитвайки го на собствен гръб, не можеш да си затваряш очите). 

" човекът който няма да ме предаде и в най-трудните и тежки моменти. "

Звучу много идеалистично, нали... Но ако наистина се замислиш, това е проява на егоизъм в най-чист вид, защото мислиш всъщност само за себе си. В крайна сметка другият има право на избор, включително и да те предаде (особено от твоя гледна точка). Точно и както и ти би го предала при определени обстоятелства. Това на което можеш да разчиташ е другият да те цени достатъчно, което е въпрос на доказване в практиката и от двете страни, постоянно. Когато по една или друга причина това го няма, какво очакваш от другия (а следователно и от себе си)? Сродна душа няма как да намериш докато не познаваш реално себе си, и не познаваш реално другият...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...