Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте искам да Ви помоля ако някой е имал същите оплаквания да сподели и да ме посъветва какво да правя. От около седмица имам задух и ме кара да кашлям постоянно. Бях в болница направиха ми всички необходими изследвания и ми казаха че гърдите са ми чисти нямам хрипове нямам астма нямам пневмония гледаха ми и сърцето и на сърцето нямам нищо абе всичко е супер, да но аз си имам задух и след лежането в болницата. Всичко започна от едно каране на колело, потен спрях на едно заведение на сянка и пих студена бира, през ноща се събудих потен и нямах въздух на сутринта беше същото единствено ми олекваше през деня но сутрин и вечер и през ноща беше ужасно в болницата ме натъпкаха с някакви антибиотици и орбазон и противоалергични неща. Не казвам че сега състоянието ми е същото малко по-добре съм но задуха си го има пак.
Ходин днес на второ мнение във ВМА докторката пулмоложка каза че нямам азстма нямам нищо сериозно имам добър капацитет на дробовете и т.н. и т.н.
Каза че най-вероятно става дума за нервно психосуматично (или нещо подобнно каза) състояние. Не съм от най спокойните хора и доста се притесних като получих задуха но това вече след толкова лекарства и вече съм доста по-спокоен да продължава задуха незнам.
Моля Ви да ми дадете съвет или да споделите мнението си.
Благодаря Ви предварително.
Радослав 33г. София.

Линк към коментар
Share on other sites

Явно съм някакъв уникален случай щом никой не пише значи за пръв път чувате за такива симптоми.
Благодаря Ви много все пак за отделеното време.

Може да изтриете темата. Благодаря

Редактирано от radoslavnkolev
Линк към коментар
Share on other sites

:) Ти май се расърди .Трябваше ли някой да ти казва да провериш при психотерапевт ,Или  при хомеопатите .

Линк към коментар
Share on other sites

Уникален случай? Нищо такова. По-скоро масово клише. По цял ден работя с хора с това усещане. Дължи се на подсъзнателно засилена тревожност, активираща симпатиковата нервна система, която пък на свой ред го причинява. Отива си, когато намалее тревожността. А тя намалява както с общ стрес мениджмънт, така и с известно себепознание, виждане на уроците зад симптома (характерови) и работа по тях. 

Линк към коментар
Share on other sites

Толко ли трудно беше? Мислите ли, че ако го знаех това щях да пиша по форуми и да питам?
И да ходя на терапевт при Севда Шенкова от една година но явно не съм стигнал до лекцията за кашлицата!
Благодаря много на Орлин Баев за отговора. Само искам да попитам този задух и кашлица като симптоми ще изчезнат кога? Ден два защото вече съм така от седмица и половина...
 

 

Редактирано от radoslavnkolev
Линк към коментар
Share on other sites

Радослав , след казаното от Орлин е лесно да събереш пъзела : 1- тревожност ; 2-сънищата ; 3-студената бира

Тревожноста си я имал подтисната някъде в теб .Стресирал си гърлото с ледена бира .През ноща , знаеш съзнанието се стреми да обработи стресовите ситуации .Просто слизащата болка от гърлото на долу към дробовете несъзнателно си свързал с предишните тревоги .Събудил си се и си добавил уплахата . ,,,,Лекция за кашлицата е това :)

пп .  болка буквално може и да не помниш , но в съня усещанията са изострени многократно .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Мен най-ме тормози колко ще продъжи това нещо защото е супер дразнещо и не мога да си върша някакв иежедневни неща. А от тия притеснения какво ми е и какво не ми е започнах да вдигам захарта и става голяма бъркотия... И благодаря ви за отговорите ще гледам да се поуспокоя малко :)

Линк към коментар
Share on other sites

Севда ползва EMDR, когнитивна терапия, хипноза. Нужно е освен това известно поведенческо, психотелесно (преживелищно) предизвикване, при правилна ментална нагласа към ставащото, не като към лошичкото, а аз жертвичката, а като учене. Виждане на какво има да учи, характерова работа в тази посока, успоредно с умишлено парадоксално предизвикване на симптомите, при залагане и практика на приемащото отношение. Отношение, което свързва вектора на тази работа с характеровата в обща посока, каквато винаги е била, зададена от благите уроци, дадени ти от Живота в самата ти тревожност. 

Знам, че нищо не разбра... Не ми се обяснява обаче - правил съм го подробно в статиите си. Поздрави на Севда - прегърни я от мен! 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Истините както обикновено става, са по-прости отколкото изглеждат. Кажете кога усещате задуха, при вдишване или при издишване? Имате ли алергична реакция на кожата при ужилване от комари и др. под.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...