Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Не съм аз


Recommended Posts

Здравейте,

Не знам доколко е добро заглавието на темата, но мисля, че описва донякъде как все повече се засилва чувството в мен, че това не съм аз.

Като цяло, много се отдалечих от себе си, развих някакъв асоциален проблем, а и като цяло връзката с мен не е възнаграждаваща като преди. Не казвам, че преди всичко беше идеално, но имах мигове, в които успявах да се откъсна от невротичното ми,  несъзнателно поведение и да изпитам моменти, в които се чувствам жив и най-вече човек.

Такива моменти не съм имал от 3 години.

Не знам каква е причината за това, мога само да гадая - ген, лоша карма, лоши занимания като отваряне на третото око, поне някои казват, че отварянето на третото око може да позволи на лошо духове да влязат в теб, но това беше продиктувано от интереса ми езотеричното.

Мисля, че книги/беседите на Учителя, ще ми помогнат. Още преди знаех, че неговите дела биха ми помогнали да видя света и да надмогна невротичното в себе си. Но чак сега открих сили да го направя. Не знам обаче от къде да започна. Всякакъв съвет ще ми е от полза.

Извинявам се, ако съм объркал раздела.

Поздрави.

Редактирано от SoulSearcher
Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...

Прочетох всичките теми, които си пуснал и коментарите ти към тях - виждам, че периодично във форума търсиш помощ/съвети. Така трудно ще се справиш и както са те посъветвали - потърси добър терапевт! 

Неуверен си и се луташ като мишка в капан, разбирам това състояние. Време е вече да настъпи зрелостта при теб, какво става - намери ли си работа? Ако не - намери си без твърде много да го премисляш и отсяваш! 

В 19.07.2017 г. at 23:39, SoulSearcher каза:

Не знам каква е причината за това, мога само да гадая - ген, лоша карма, лоши занимания като отваряне на третото око,

Няма нужда да гадаеш - причината си ти! Можеш да се погрижиш за себе си, интелигентно момче си, време е да се побутнеш сам напред и смело да се хвърлиш в живота, с целия му дискомфорт и напрегнатост. Сега малко ми напомняш на розата на Малкия Принц, която е под стъклен похлупак... 

В 19.07.2017 г. at 23:39, SoulSearcher каза:

Мисля, че книги/беседите на Учителя, ще ми помогнат. Още преди знаех, че неговите дела биха ми помогнали да видя света и да надмогна невротичното в себе си. 

Ще ти - разгледай из форума и прочети до каквото стигнеш, то ще е идеалното за теб в момента. 

Но само с четене трансформации не стават. Наученото от прочетеното трябва да има на какво да положиш, а това става след разместване, опознаване и разбиране на собствените ти психични пластове и невротични механизми! 

Писали са в друга твоя тема за "Духовния Байпас", прочети тази статия.

Успех! 

Линк към коментар
Share on other sites

Да практика е важното . Духовния байпас е другото име на мързела :)  .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...