Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Не знам доколко е добро заглавието на темата, но мисля, че описва донякъде как все повече се засилва чувството в мен, че това не съм аз.

Като цяло, много се отдалечих от себе си, развих някакъв асоциален проблем, а и като цяло връзката с мен не е възнаграждаваща като преди. Не казвам, че преди всичко беше идеално, но имах мигове, в които успявах да се откъсна от невротичното ми,  несъзнателно поведение и да изпитам моменти, в които се чувствам жив и най-вече човек.

Такива моменти не съм имал от 3 години.

Не знам каква е причината за това, мога само да гадая - ген, лоша карма, лоши занимания като отваряне на третото око, поне някои казват, че отварянето на третото око може да позволи на лошо духове да влязат в теб, но това беше продиктувано от интереса ми езотеричното.

Мисля, че книги/беседите на Учителя, ще ми помогнат. Още преди знаех, че неговите дела биха ми помогнали да видя света и да надмогна невротичното в себе си. Но чак сега открих сили да го направя. Не знам обаче от къде да започна. Всякакъв съвет ще ми е от полза.

Извинявам се, ако съм объркал раздела.

Поздрави.

Редактирано от SoulSearcher

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Прочетох всичките теми, които си пуснал и коментарите ти към тях - виждам, че периодично във форума търсиш помощ/съвети. Така трудно ще се справиш и както са те посъветвали - потърси добър терапевт! 

Неуверен си и се луташ като мишка в капан, разбирам това състояние. Време е вече да настъпи зрелостта при теб, какво става - намери ли си работа? Ако не - намери си без твърде много да го премисляш и отсяваш! 

В 19.07.2017 г. at 23:39, SoulSearcher каза:

Не знам каква е причината за това, мога само да гадая - ген, лоша карма, лоши занимания като отваряне на третото око,

Няма нужда да гадаеш - причината си ти! Можеш да се погрижиш за себе си, интелигентно момче си, време е да се побутнеш сам напред и смело да се хвърлиш в живота, с целия му дискомфорт и напрегнатост. Сега малко ми напомняш на розата на Малкия Принц, която е под стъклен похлупак... 

В 19.07.2017 г. at 23:39, SoulSearcher каза:

Мисля, че книги/беседите на Учителя, ще ми помогнат. Още преди знаех, че неговите дела биха ми помогнали да видя света и да надмогна невротичното в себе си. 

Ще ти - разгледай из форума и прочети до каквото стигнеш, то ще е идеалното за теб в момента. 

Но само с четене трансформации не стават. Наученото от прочетеното трябва да има на какво да положиш, а това става след разместване, опознаване и разбиране на собствените ти психични пластове и невротични механизми! 

Писали са в друга твоя тема за "Духовния Байпас", прочети тази статия.

Успех! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да практика е важното . Духовния байпас е другото име на мързела :)  .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×