Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-5.3.-11.3.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня.5.3.2018г

...Христос е казал: „Когато един грешник реши да заживее чист живот, голяма радост настава между ангелите на небето.” Когато светията вземе тоягата си и тръгне по света да проповядва, цялото Небе се радва, че той е решил да изправи погрешките си и да забрави миналото си – миналото е сянка на Живота. Както човек е станал причина за внасянето на греха в света, така той трябва да работи за неговото премахване. Това не значи, че всеки човек трябва да се заеме с великата идея да спаси света – достатъчно е човек да изправи една своя погрешка, за да се нарече велик. Който може да изправи една своя погрешка, той минава за велик човек в Небето; не може ли да изправи една своя погрешка, той е обикновен човек и като такъв е осъден на страдания.

Най-високото място

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-6.3.2018г

Човек се проявява чрез сърцето, ума, волята и душата си. Сърцето на човека се познава по степента на неговото благородство, умът – по замаха на неговите мисли, душата – по готовността ѝ да се жертва.

Двамата братя

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-7.3.2018г

Новото слиза безшумно в душите като нова музика, като велика хармония, като мощна сила, като ярка светлина, като мекота и нежност, като Любов, която издига душите от смърт в Живот, извежда ги от тъмнина на Свобода и простор.

Той иде!

dw233bvhnlwhoowflsx.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-8.3.2018г

Днес казвам на жените: Внесете в умовете на мъжете си повече светлина. Само жената може да направи това. ...Жената развали мъжа, жената ще го спаси. Жената развали света, жената ще го оправи. Първо жената вкуси от забранения плод и заради нея Бог изпъди и Адама от рая. Ето защо жените ще спасят света.

Петимата братя

398279275.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-9.3.2018г

Аз искам жените на новото учение да бъдат идеални; искам всяка жена да бъде спретната, смела и решителна в проявата на своите добродетели. Искам жената да бъде умна, съобразителна, да схваща добре нещата и пред никаква мъчнотия да не се колебае.

Петимата братя

20074d0ee926.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-10.3.2018г

Жена, която уважава и почита, има Любов в себе си. Тя дава и на другите от изобилието си. Ще кажете, че тя се жертва. Не, тя дава от изобилието си. Жертвата подразбира друго нещо. Божественото не трябва да се жертва.

Петимата братя

151382794392914613612552141174900.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-11.3.2018г

Днес проповядвам на жените: Вие трябва да обърнете мъжете си към Господа. Спасението на света е във вашите ръце – в ръцете на жените. Вие сте емблема на Любовта. Вие трябва да изправите изопачените умове на мъжете си. – „Как ще стане това?“ – Като внесете Божията Любов в сърцата си.

Петимата братя

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...